FACEBOOK

Még "terhestornával", külföldi játékosai nélkül készül a Vasas - Vad Lajos a Magyar Kupáról

Még
hozzászólás, 2020.06.02.

A Vasas SC kommunikációs részlege folyamatosan ontja a híreket az új csapatról, benne van a levegőben az érzés, hogy a "hét (vagyis immár nyolc...) szűk esztendő" után most talán újra nagyszerű pillanatokat élhetnek majd át a piros-kék szurkolók a Komjádi lelátóján. Összeállításunkat az elmúlt napokban publikált videónyilatkozatokból készítettük.


Az elmúlt héten megkezdte a vizes edzéseket - egyelőre a külföldi játékosok nélkül - az A-Híd VasasPlaket csapata.

Vad Lajos vezetőedző tájékoztatása szerint jelenleg "terhestorna" és "öregek otthona jellegű úszás" zajlik az edzéseken, mert nem lehet ész nélkül nekiesni a munkának. 

Az új Vasas június 15-étől napi két edzéssel Martfűn készül, és ott már a labda, a taktikai elemek gyakorlása is szerepet kap. 

Az OSC-nél lezajlott "fejlemények", "hisztéria" kapcsán Vad Lajos azt mondta: a kívülállók nem tudják, hogy mi volt a háttérben, majd így folytatta:

"Történt, ami történt, ugye, kijelentették, hogy megszűnik a szakosztály, innentől kezdve lépni kellett. Saját magamnak is. A Vasas lett a befutó és innentől kezdve csak a Vasasért dolgozom".

A Komjádiban játszott meccseire visszaemlékezve a vezetőedző kiemelte a telt házas mérkőzések hangulatát, kérte a Vasas-szurkolókat, hogy minél nagyobb számban térjenek vissza. Mint fogalmazott, a mai fiatal játékosok nem is ismerik azt az érzést, hogy mennyi pluszt tud adni, amikor a szurkolótábor segíti őket. A drukkerektől ugyanakkor azt is kérte, hogy legyenek türelmesek az új csapatot illetően.

Vad Lajos néhány "régi mániáját" is felelevenítette a videoriportban. Elmondta például, hogy van egy "perverzitása", szeret győzni és ezt átültetni a játékosokba. Lelkes vízilabdát szeretne látni, de ennek kapcsán azt a régi tételét is kifejtette, hogy a hajtásért, az odaadásért nem jár dicséret, ez az az alap, ami mindenkinél eleve meg kell, hogy határozza a munkát és a játékot. Csapatként kell működni, csak ez teremti meg a siker lehetőségét - mondta el a lényeget.

A három külföldi jelenléte Vad Lajos szerint jót fog tenni a fiatal játékosoknak, a Vasasban pólózók ilyen szintű játékosokkal még nem voltak egy csapatban. 

Követte a vezetőedzőt Fridvalszki Marcell erőnléti edző, a csapat kulcsfigurája, akit vérprofi szakembernek tart Vad Lajos. A tavalyi tapasztalatok alapján úgy véli: az erőnléti edzővel közösen végzett munka körülbelül négy-öt hónap múlva adja hozza majd meg a látványos eredményt  csapat erőnlétét, formáját illetően.

A vírusjárvány utáni újrakezdésről a szakember másként vélekedik, mint a sportág vezetése és ennek hangot is ad.

"Badarságnak tartom ezt a július végi Magyar Kupát. Egy normál felkészülés amúgy is két hónapot vesz igénybe, így, hogy ez a vírusjárvány beütött és három hónapra leálltak a játékosok..., akik ezt a döntést hozták, borzasztóan veszélyeztetik a játékosok egészségi állapotát - hosszú távon is. Ha egy sérülés beüt, az nagyon hosszú távra ki tudja venni a játékost a sport világából."


Bóbis Botond tavaly még kettős igazolással, részben KSI-s ként szerepelt a piros-kékeknél, úgy tudjuk, most már csak a Vasas játékosa. Mint mondja, ebben a szezonban robbantani szeretne - és ezt Vad Lajossal is megbeszélte. Nem tartja bajnak, hogy most már jobban fognak rá figyelni az ellenfelek, úgy gondolja, hogy az az igazán jó játékos, aki a védők nagyobb figyelme mellett is ki tudja hozni magából a maximumot. Ami a csapatot illeti, Bóbita szerint a keret lényegesen megerősödött a tavalyihoz képest, miközben a mezőny több részvevője gyengült. Összességében az élmezőnybe, az első ötbe, ezen belül is "inkább előrébb" várja a Vasast.


Sélley-Rauscher Domonkos nem gondolta volna, hogy valaha is ilyen topcsapatban fog játszani, mint a most formálódó Vasas. Ez számára nagy lehetőség, egyfajta "ugródeszka" is lehet, mindent meg fog tenni azért, hogy bátran becseréljék őt akár a legkritikusabb pillanatokban is. Elmondta még, hogy sokat szeretne tanulni a posztján Drasko Brguljantól.


Drasko Brguljan még a montenegrói válogatottal készül, azt várja, hogy kiderüljön, mikor kezdődik a Magyar Kupa. Cáfolta a visszavonulásával kapcsolatos pletykát, mint mondta, fizikailag nagyon jó állapotban van, pár évig még biztosan játszani fog.

A Vasashoz nagyon szép emlékek fűzik, kiemelte azt a bizonyos BL-negyeddöntő visszavágót, amelyet négygólos hátránnyal kezdett meg a piros-kék gárda és nyolcgólos győzelemmel érte el a továbbjutást a Jug Dubrovnikkal szemben. Imád a Komjádiban edzeni és amikor Vad Lajos invitálta őt új csapatához, gyorsan meghozta a döntést.

VIDEÓK (Vasas TV):








A VLV EDDIGI CIKKEI AZ A-HÍD/OSC/VASAS-ÜGYRŐL:

VÉGE AZ OSC-NEK?

OSC-S MEGLEPETÉSEK - APÁTHY ENDRE A VLV-NEK

OSC-BŐL A VASASBA? - MARKOVITS LÁSZLÓ A VLV-ENK: ,,VAN ALAPJA A PLETYKÁNAK, DE DÖNTÉS MÉG NINCS,,

ITT A HIVATALOS BEJELENTÉS - OSC-SEKKEL BŐVÜL A VASAS-CSALÁD

MI ÚJSÁG? - VAD LAJOS

APÁTHY ENDRE A VLV-NEK: "TOPCSAPAT ÉPÍTÉSÉRŐL VAN SZÓ"


A-HÍD OSC, A-HÍD VASAS - FONTOS HÉT KÖVETKEZIK!

SAJTÓTÖRTÉNETI BRAVÚR: MEGSZÓLALT A XI. KERÜLET AZ OSC ÜGYÉBEN, DE HOGY?

BRANISZLAV MITROVICS: TÍZ ÉV NÉGY MAGYAR CSAPATBAN - ÉS TALÁN MOST JÖN AZ ÖTÖDIK

PRLAINOVICS A MARSEILLE-T VÁLASZTOTTA

VARGA DÁNIEL LESZ AZ OSC VEZETŐEDZŐJE!

VÁRNAI KRISTÓF AZ OSC JÁTÉKOSA LESZ

DALA DÖME AZ OSC-HEZ IGAZOL - VLV-INTERJÚ

ITT AZ A-HÍD VASAS-PLAKET 2020-2021-ES KERETE!

A VASAS ÚJ MAGYAR JÁTÉKOSAI NYILATKOZTAK A VLV-NEK

CSACSOVSZKY ERIK EGERBŐL AZ OSC-HEZ IGAZOLT - VLV-INTERJÚ