FACEBOOK

Prlainovics a Marseille-t választotta

Prlainovics a Marseille-t választotta
hozzászólás, 2020.04.29.

Andrija Prlainovics a következő három évben a Marseille játékosa lesz. Ezt a Vaterpolo Vesti jelentette be szerdán. Az A-Híd OSC-Újbuda vezéregyéniségének még egy évig volt szerződése budapesti klubjával, de mint ismert, csapatát a bajnokság hivatalos befejezése előtt szélnek eresztették. Részletek, Andrija Prlainovics nyilatkozata:


Andrija Prlainovics, a sportág egyik legeredményesebb játékosa (válogatottal elért címei mellett négy klubbal összesen öt alkalommal nyerte meg a BL-trófeát, ez egyedülálló) a legutóbbi négy szezont töltötte Magyarországon. Három éven át a Szolnok játékosa volt, majd onnan a Dinamo Moszkva csapatához igazolt volna, de az orosz klub nagyra törő terveinek véget vetett a klub vízilabdáért felelős vezetőjének halála. Ekkor csapott le rá az OSC. Akkori hírek szerint Prlainovics a Fradival is tárgyalt, de végül az OSC ajánlatát fogadta el (vagy talán helyesebb úgy fogalmazni, hogy az OSC főszponzora fogadta el Andrija feltételeit).



Prlainovics érkezése nagyot lendített az "orvosegyetemisták" szekerén, a szezon utolsó szakaszára csapata a legnagyobb riválisokat is képes volt legyőzni, komoly esélyesévé vált a bajnokságnak, de még a BL-nek is, amelynek főtábláján átvette a vezetést csoportjában.

Mint ismert, az OSC-nél a mostani bajnokság vége előtt beütött a krach, a játékosokat tájékoztatták arról, hogy a főszponzor befejezi a csapat támogatását, akinek megkeresése van, nyugodtan fogadja el.

Bejelentették hivatalosan azt is, hogy az A-Híd a Vasasnál folytatja a sportág támogatását. Mindenki azzal számolt, hogy az OSC idei keretének többsége követi a vezetőedzőt (a vlv megírta: Vad Lajos "átigazolási listáján" 9 játékos szerepelt).

Prlainovics most a Vaterpolo Vesti szaklapnak adott nyilatkozatában jelentette be, hogy a Marseille-hez igazol. (Egyébként ez a lap írta meg először azt is, hogy Andrija az OSC játékosa lesz. Ezt megelőzően, 2019 februárjában egy olasz lapban látott napvilágot az a szándéka, hogy Szolnokról Moszkvába igazol, akkor Prlainovics távozásának hírét Kovács István szakmai igazgató erősítette meg a vlv-nek.)



Prlainovics a Vaterpolo Vestinek azt nyilatkozta, hogy a mostani szezonnak már vége, felesleges tovább várni. Több ok miatt döntött a Marseille mellett. Egyrészt hároméves szerződést kínáltak neki, ami az ő korában már fontos (Andrija kedden ünnepelte 33. születésnapját - a szerk.). Emellett a Marseille nagyon ambiciózus csapat, tavaly megnyerte az Eurokupát, idén a BL-főtáblán szerepelt és Prlainovics úgy tudja, hogy hamarosan további igazolásokat is bejelentenek majd a franciák. Végül, de nem utolsósorban az is szempont volt a döntésénél, hogy Franciaországban, a világ egyik legszebb országában fog élni.

Prlainovics azt mondta, sajnálja, hogy így lett vége magyarországi pályafutásának, szerinte nagyon jó úton haladtak, amikor a csapat szétesett. Élvezte a magyarországi játékot, biztos abban, hogy ezek az évek megmaradnak az emlékezetében.

Jelenleg egyedül edz, kizárólag szárazföldi munkát végez, sokat fut és biciklizik, ami nem ugyanaz, mintha vízben is gyakorolhatna, de valamennyire szinten tartja legalább az erőállapotát. 



A szerb klasszis a korábbi években többször emelt szót a sportág reformja mellett, mint most mondta: néhány országban a jelenlegi helyzet lehetővé teszi, hogy a régóta vágyott rendszerre álljanak át, a meccseket nyáron, nyitott uszodában rendezzék meg.  

Franciaországban egyébként biztosan nem lesz ilyen, mert ott szeptemberig nem rendezhetnek semmilyen sportversenyt, Prlainovics most abban bízik, hogy ebben az időszakban a szerb válogatott szervez majd összetartást játékosai számára.


A VLV EDDIGI CIKKEI AZ A-HÍD/OSC/VASAS-ÜGYRŐL:

VÉGE AZ OSC-NEK?

OSC-S MEGLEPETÉSEK - APÁTHY ENDRE A VLV-NEK

OSC-BŐL A VASASBA? - MARKOVITS LÁSZLÓ A VLV-ENK: ,,VAN ALAPJA A PLETYKÁNAK, DE DÖNTÉS MÉG NINCS,,

ITT A HIVATALOS BEJELENTÉS - OSC-SEKKEL BŐVÜL A VASAS-CSALÁD

MI ÚJSÁG? - VAD LAJOS

APÁTHY ENDRE A VLV-NEK: "TOPCSAPAT ÉPÍTÉSÉRŐL VAN SZÓ"


A-HÍD OSC, A-HÍD VASAS - FONTOS HÉT KÖVETKEZIK!

SAJTÓTÖRTÉNETI BRAVÚR: MEGSZÓLALT A XI. KERÜLET AZ OSC ÜGYÉBEN, DE HOGY?

BRANISZLAV MITROVICS: TÍZ ÉV NÉGY MAGYAR CSAPATBAN - ÉS TALÁN MOST JÖN AZ ÖTÖDIK