FACEBOOK

Dala Döme az OSC-hez igazol - vlv-interjú

Dala Döme az OSC-hez igazol - vlv-interjú
hozzászólás, 2020.05.18.

Hosszú ideje nagy a csend az új OSC körül. A szakmai stáb nyilván építi a csapatot, nevekről is hallani itt-ott, mi most egy hivatalos bejelentéssel élünk: a korábban Benedek Tibor által irányított UVSE egyik markáns egyénisége, a sokszoros utánpótlás-válogatott, húszéves Dala Döme a Kondorosin folytatja pályafutását. 


DALA DÖME a vlv-nek:

- Így van, a következő szezonban az OSC játékosa leszek, 1 + 1 évre szól a megállapodás. Nem könnyű elhagyni az UVSE-t, amely az anyaegyesületem, immár a 13. szezonom zárult le ezzel a sajnos csonkává vált szezonnal.

Nehéz lesz a váltás, de úgy gondolom, itt volt az ideje, elérkezett az idő, megértem arra a szintre, hogy ezt meglépjem. Ki akartam szakadni a komfortzónámból, amiben pályafutásom kezdete óta voltam, hiszen kisgyermekkoromtól mostanáig ugyanazokkal a srácokkal játszottam. A szüleimtől is most fogok elköltözni, lehet azt mondani, hogy teljesen új élet kezdődik most számomra.



- Kerestek téged, vagy te kerestél csapatot?

- Természetesen több lehetőségen is volt módom gondolkodni már a tavalyi szezon vége felé, illetve most is. Tavaly úgy határoztam, hogy még egy évet az UVSE-ben, a Mester (Benedek Tibor - a szerk.) kezei alatt töltök el. Most is volt néhány megkeresésem, így végül hosszadalmas út végén jutottam el oda, hogy az OSC lett a befutó.

- A "hosszadalmas út" alatt mit kell érteni?

- Már február óta húzódott a dolog és csak most döntöttem véglegesen. Voltak új megkeresések is, közben pedig az OSC-nél történt, ami történt, volt egy kis káosz, ami miatt kicsit elbizonytalanodtam. Már közel álltam a megállapodáshoz, amikor még az A-Híd volt a főszponzor, s aztán az új helyzetben ismét megkerestek.

- Mit mondtak neked, miben számítanak rád?  Mi volt az, ami miatt az OSC-t választottad?

- Már az első beszélgetés során nagyon szimpatikus koncepciót tártak elém. Elsősorban a védő pozíciót szánták nekem, de tudták, hogy az UVSE-ben is több poszton szerepeltem, így számítanak arra, hogy nemcsak védőként, hanem másutt is meg fogom állni a helyem. Aztán, amikor az új helyzet előállt és hivatalossá vált az új szakmai stáb összetétele, az, hogy Dani bá' (Varga Dániel . a szerk.) lesz a vezetőedző, ő is felvette velem a kapcsolatot, elmondta az elképzeléseit, hol számít rám és miként. Tetszett, amit hallottam tőle.

- Hogy élted meg az OSC körüli hercehurcát?

- Eleinte picit elbizonytalanított  helyzet, ami kialakult. Aztán viszonylag gyorsan kiderült, hogy itt fontos dologról van szó, egy ilyen csapatot, ami a Kondorosin kialakult, nem lehet csak úgy veszni hagyni, ebben bíztam is egyébként, hogy így lesz, hogy valamilyen módon megmarad egy erős gárda.

- Beszéljünk egy kicsit a korábbi időszakról, elsősorban az elmúlt másfél-két évről, hiszen ekkor egészen parádés teljesítményt nyújtottatok Benedek Tibor irányításával. Hogy értékeled ezt az időszakot?



- A legnagyobb fejlődést valóban az elmúlt másfél-két évben értük el. Isten adta lehetőségként fogtuk fel, hogy a Mester lett az edzőnk. Régóta játszottunk együtt, e mellé "érkezett" a Mester szakmai tudása, hozzáállása. Pusztán a személyisége olyan hangulatot teremtett az edzéseken, ami számomra páratlan volt, még nem találkoztam eddig ilyennel. Az is hozzá tartozik, hogy mi fiatal játékosok nagyon ambiciózusok vagyunk, szeretjük ezt a sportágat, talán ez is hatással volt a Mesterre, aki szintén mindent beleadott és minket is folyamatosan arra ösztönzött, hogy egyetlen másodpercre se lazítsunk, igyekezzük magunkból kihozni a maximumot, minden edzésen, minden másodpercben a tudásunk legjobbjának elérésére törekedjünk, ez lehetett a kulcsa annak, hogy eljutottunk oda, ahol zártuk a szezont. 

- A jó eredményeket hogy értékeled? Konarik Ákos mondta a vele készített vlv-interjúban, hogy számára ez egyáltalán nem volt meglepetés...

- Csatlakozom Ákoshoz: számomra sem volt váratlan, ezért is sajnálom nagyon, hogy a szezont nem sikerült végigjátszani, bíztam abban, hogy talán még a 7. helyhez képest is tudunk előrébb végezni. A befektetett munka gyümölcse most érett be, eljutottunk egy bizonyos szintre és egyébként úgy érzem, ez volt a maximum, amit teljesíthettünk. Tudjuk, hogy okoztunk meglepetéseket, olykor-olykor még a Mesternek is, de összességében nem ért váratlanul ez a szereplés.

- Nem tartasz egy kicsit a most következő időszaktól? Ahogy mondtad is, teljesen új korszak kezdődik az életedben, más lesz a helyszíne a munkádnak, mások a társak, a saját új otthonodba térsz majd haza...

- Nem azt mondom, hogy tartok ettől, de biztos, hogy nehezebb lesz, számítok arra, hogy lesznek gondjaim, amíg megszokom a teljesen új helyzetet, hiszen tényleg nagy változásról van szó. Eddig azért mindig meg tudtam birkózni a hasonló jellegű feladatokkal, bízom abban, hogy ez most is így lesz. 

- Válogatottság... Az utánpótlás szintjén végig ott voltál a nemzeti csapatban. Vannak-e ezzel kapcsolatban "további terveid"?

- Természetesen. Ambiciózus játékosnak tartom magam. Másokkal ellentétben az én esetemben az utóbbi másfél-két évben alakult ki véglegesen, hogy mi az a poszt, amiben a legjobb teljesítményre vagyok képes. Arra jutottunk, elsősorban a Mester segítségével, amit azóta több szakember is megerősített, hogy védőként tudom a legjobban kihasználni az adottságaimat, e mellett a rossz kéz oldalon lehet rám számítani, amit talán bizonyítottam az UVSE-nél. Eleinte nehezen barátkoztam meg a bekk pozícióval, eltelt egy kis idő, amíg beláttam, hogy valóban ez való nekem, itt lehet jövőm. 

Visszatérve az eredeti kérdésre: nyilvánvaló, hogy vannak ambícióim a válogatottsággal kapcsolatban. Magammal szemben mindig maximalista vagyok és természetesen szeretnék a felnőtt válogatott tagja lenni, ott pedig minél több trófeát, címet elnyerni, együtt a többiekkel.

- Köszönöm a beszélgetést és az új életedhez sok sikert kívánok!