FACEBOOK

Varga Dániel lesz az OSC vezetőedzője!

Varga Dániel lesz az OSC vezetőedzője!
hozzászólás, 2020.04.30.

Kinyílóban a hírcsatornák az OSC új csapatával kapcsolatban. Eldőlt, hogy az új gárda vezetőedzője a jelenleg a Fradi-ifikkel foglalkozó Varga Dániel lesz. A klub magyar válogatottjai nem mennek át a Vasasba, az OSC-nél folytatják, ahol csak magyar vízilabdázó szerepel majd. Részletek:


A Magyar Nemzet csütörtökön részletesen foglalkozott az átalakuló OSC és Vasas helyzetével. 

Ezt követően érdeklődtünk mi is az illetékesektől arról, hogy miként állnak a játékosokkal folytatott tárgyalások, átigazolnak-e a Vasashoz távozó Vad Lajossal együtt az OSC legjobb játékosai.

Vad Lajos érdeklődésünkre elmondta, hogy "kiszemeltjei" közül a három válogatott játékos, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs és Manhercz Krisztián felhívta őt és elmondta, hogy nem igazol a Vasashoz. Ugyanígy tett Burián Gergely is, akivel értesüléseink szerint korábban már a megállapodás köszöbén álltak a piros-kékek.

Az OSC-nél csütörtökön délben megbeszélést tartottak, amelyen engedélyezték a játékosoknak, hogy saját sorsukkal kapcsolatban tájékoztassák a sajtót. (A szakmai stáb továbbra is elérhetetlen.) Ezt követően kértük nyilatkozatra az érintetteket.

Hivatalossá vált a hír: Varga Dániel az OSC vezetőedzőjeként debütálhat az OB1-ben, amihez gratulálunk.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Köszönöm a gratulációt. Valóban, az OSC vezetőedzője leszek a következő szezonban. A klub vezetői egy olyan koncepcióval kerestek meg, amely szakmai szempontból nagyon tetszik. Fontos számomra, hogy nem egy esztendőben, hanem években gondolkodik mindenki, tehát most egy építkezés veszi majd kezdetét. Az is kiemelendő, hogy magyar játékosokból áll majd a csapat és végül: garanciát látok arra, hogy az a szakmaiság, amit képviselek, megvalósítható, elnyerte a klub vezetőinek tetszését.

Természetesen Varga Dániellel hosszabb interjút is készítünk majd vezetőedzői elképzeléseiről.

​Fontos információ, hogy Cseh Sándor - szövetségi munkája mellett - szakmai tanácsadóként segíti mostantól az OSC csapatépítését. (Később vele is tervezünk hosszabb interjút készíteni.)

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Elég sok minden történt az elmúlt hetekben. Sokáig bizonytalan volt a helyzet. Ajánlatot kaptam a Szolnoktól is, nagyon jó elképzelést tártak elém minden szempontból, nagyon tisztességesen közelítettek a velem kapcsolatos helyzethez, amiért hálás vagyok.

Az OSC-nél formálódó szakmai stáb számomra garanciát jelent a szakmai munka minőségét illetően, a játékosállomány pedig szerintem mind emberileg, mind a játéktudást tekintve olyan lesz, amire büszkék lehetünk. Valamennyi magyar játékos marad, s ez megsüvegelendő, olyan fejlemény, ami szerintem még jobban össze fogja kovácsolni ezt a csapatot.

ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Volt más ajánlatom, tárgyaltunk is, de megállapodás nem született. Végül a maradás mellett döntöttem. Jó csapatunk lesz és az olimpia előtt számomra fontos szempont volt, hogy nemzetközi kupában szereplő csapatban tudjak játszani. Jó szakmai stáb lesz, szinte minden az OSC-ben maradás mellett szólt.

Mint ismeretes, Andrija Prlainovics szerdán bejelentette, hogy három évre a Marseille-hez szerződik.

Braniszlav Mitrovics, az OSC szerb válogatott kapusa a vlv-nek elmondta, hogy Magyarországon szeretne maradni, ahol jól érzi magát. Ennél többet egyelőre nem kívánt nyilatozni.

HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Maradok az OSC-ben! A magyar játékosok - a válogatottak is - együtt maradtak és a szakmai stáb is fontos szerepet játszott a döntésemben. Örülök, hogy jó csapatunk lesz.

BURIÁN GERGELY a vlv-nek:

- Az elsők között voltam, akiket megkeresett a Vasas. Felvázoltak egy olyan koncepciót, amelynek az is része volt, hogy az OSC-ből átigazol az a bizonyos 9 játékos. Ütőképes csapat kialakításáról beszéltek, ami nekem nagyon tetszett. Akkor azt mondtam egy konkrét ajánlatra, hogy egy-két változtatást még szeretnék, s utána rendben. Ez múlt hét kedden volt és azóta nem kaptam érdemi választ. Most azt mondom, ez nem is baj, hiszen azóta körvonalazódott, hogy a magyar válogatottak maradnak az OSC-ben és Prlainovics sem a Vasast választotta, máshova igazolt. Végül, ami az OSC-ben maradás irányába mozdította el a mérleg nyelvét, az az új szakmai stáb volt. Az volt a kérdés, hogy a fejlődésem szempontjából melyik a jó választás és végül a maradás mellett döntöttem.


- Magam is értesültem az A-Híd Zrt. vezetőitől, hogy az OSC vízilabdázóinak zöme marad a klubjában, ez természetesen módosítja szakmai céljainkat a következő évadra és a keret kialakításának menetét is – reagált a legfrissebb fejlemények nyomán előállt helyzetre a Magyar Nemzetben a Vasas elnöke, Markovits László.

- Mindig azokból az anyagi és szakmai lehetőségekből építkezünk, amelyek a rendelkezésünkre állnak, az, hogy milyen csapatunk lesz a következő szezonban, még sok tényezőn múlik, a konkrét tárgyalások jelenleg is zajlanak. Egy biztos: a jelenlegi koronavírusos helyzetben igazán örülni kell, ha egy sportszervezethez támogató érkezik – folytatta az elnök. - A tárgyalások kapcsán újból szeretném kiemelni, hogy addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér.

- A Vasas vízilabda-szakosztályában elképesztő generációk nőttek fel, játszottak az évtizedek során, talán nem hat szerénytelenségnek, ha édesapámat, Markovits Kálmánt, aztán Jeney Lászlót, Faragó Tamást, Csapó Gábort, Kenéz Györgyöt vagy a Steinmetz és Varga fivérek generációját említem. Olimpiai bajnokok sorát. És talán egyetértenek velem, klubunk megérdemli, hogy eredményes ob I-es csapata legyen. Nem feltétlenül mindig dobogós, de tartósan szerepeljen a legjobb csapatok között – vélekedett az elnök.

Markovits elismeri, hogy a kezdeti kommunikáció az A-Híd részéről túlságosan optimista volt az OSC játékosainak a Vasasba igazolását illetően.

– De szerintem nem történt tragédia, a fokozatos építkezés hosszútávon még megalapozottabbá tudja tenni az együttműködésünket. Nincs ezzel semmi baj, Apáthy úr ezt tudomásul vette, de ettől függetlenül továbbra is támogatja a Vasast. Hosszabb távra tolódnak ki a célok, ha nem jövőre lesz dobogós a Vasas, legfeljebb majd egy-két évvel később. Úgy mondanánk, hogy újratervezés következik.

A Vasas szempontjából akár még pozitívumok is felfedezhetők ebben a fordulatban. Meglehet, így kiegyensúlyozottabb, szervesebb lesz a fejlődés, a Földi László irányította utánpótlás bevonásával. Vad Lajos edző nyilván bízott abban, hogy majd követik a játékosai, de nem így történt. Ilyen a profi sport, ez mindig előfordulhat, az OSC játékosai a nekik inkább tetsző ajánlatot fogadták el.

De mindez nem változtat a Vasas hosszú távú építkezésén.


A VLV EDDIGI CIKKEI AZ A-HÍD/OSC/VASAS-ÜGYRŐL:

VÉGE AZ OSC-NEK?

OSC-S MEGLEPETÉSEK - APÁTHY ENDRE A VLV-NEK

OSC-BŐL A VASASBA? - MARKOVITS LÁSZLÓ A VLV-ENK: ,,VAN ALAPJA A PLETYKÁNAK, DE DÖNTÉS MÉG NINCS,,

ITT A HIVATALOS BEJELENTÉS - OSC-SEKKEL BŐVÜL A VASAS-CSALÁD

MI ÚJSÁG? - VAD LAJOS

APÁTHY ENDRE A VLV-NEK: "TOPCSAPAT ÉPÍTÉSÉRŐL VAN SZÓ"


A-HÍD OSC, A-HÍD VASAS - FONTOS HÉT KÖVETKEZIK!

SAJTÓTÖRTÉNETI BRAVÚR: MEGSZÓLALT A XI. KERÜLET AZ OSC ÜGYÉBEN, DE HOGY?

BRANISZLAV MITROVICS: TÍZ ÉV NÉGY MAGYAR CSAPATBAN - ÉS TALÁN MOST JÖN AZ ÖTÖDIK

PRLAINOVICS A MARSEILLE-T VÁLASZTOTTA