FACEBOOK

Vége az OSC-nek?

Vége az OSC-nek?
hozzászólás, 2020.04.09.

Több forrásból megerősített információnk szerint Becsey Péter, az OSC sportigazgatója csütörtökön bejelentette a játékosoknak, hogy a főszponzor A-Híd nem támogatja tovább a csapatot, így akinek ajánlata van más klubtól, nyugodtan fogadja el. A főszponzort képviselő Apáthy Endre este a vlv-nek cáfolta, hogy a főszponzor nevében ilyen nyilatkozatot tett volna, ugyanakkor annyit elárult, hogy a szponzori szerződés lejárt. 


Mint megtudtuk, az OSC csapatánál hónapok óta gondok voltak a fizetések kiutalásával, s a hiányt a játékosok egyre nehezebben vették tudomásul. Vélhetően a reklamáló telefonok, üzenetek hatására hívta össze a játékosokat csütörtökön Becsey Péter sportigazgató. A megbeszélésen a vlv információja szerint három idegenlégióson kívül valamennyi kerettag ott volt. A sportigazgató közölte, hogy a főszponzor nem tudja tovább támogatni a klubot és ezzel a jelenlegi működés fenntarthatatlanná vált. Elhangzott, hogy akinek ajánlata van a következő szezonra, fogadja el.

A hír először a Nemzeti Sport online kiadásában jelent meg, abban a megfogalmazásban, hogy a változást "az A-Híd Zrt. jelentette be a stábtagoknak és a játékosoknak".

A NS online megszólaltatta Vad Lajos vezetőedzőt, akit elmondása szerint sokkolt a bejelentés. "Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy vége a történetnek. Nehéz ilyenkor mit mondani, beletettünk másfél év munkát a csapatba, most ért volna be ennek a gyümölcse. Ha valami pozitívumot akarok keresni az egészben, akkor az annyi, hogy veretlenek voltunk ebben az évben…” - idézi a vezetőedzőt a NS online.

A vlv az esti órákban elérte Apáthy Endrét, a főszponzor képviselőjét, aki azt mondta, egyedül neki van lehetősége ilyen nyilatkozatot tenni, de sem csütörtökön, sem korábban nem tett ilyen kijelentést a klub vezetőinek, stábjának, játékosainak. Ugyanakkor kiderült szavaiból, hogy számos "körülmény" hatására valóban szó van arról, hogy a lejáró szponzori szerződést nem hosszabbítják meg.

Becsey Pétert nem értük el, viszont több játékossal beszéltünk, akik a fentieket megerősítették.

A klub kora este tette közzé facebook-oldalán az alábbiakat:


Mai naptól az A-Híd Zrt. nem támogatója az OSC Waterpolonak. Köszönjük a több éves együttműködést!

A továbbiakról később tájékoztatunk.



Vad Lajos vezetőedző ezt nyilatkozta Takács Mártonnak:

"Ma délelőtt Becsey Peti jelentette be, hogy vége. Úgy hat órája történt mindez, nehéz ebben a témában megnyilatkozni, nagyon fájdalmas. Nézzük a dolog pozitív részét: amit a Szolnok és az FTC öt év munkájával ért el, azt nekünk sikerült másfél év alatt, elértünk az ő szintjükre, ez a realitás. Bár március 13. óta nem játszottunk meccset, de elmondhatjuk magunkról, hogy idén még nem kaptunk ki, pedig játszottunk a Ferencvárossal és a Reccóval is. Amit lehetett, megtettünk a vízben. Lehet nyávogni, de ez van. Úgy érzem, nem kell szégyenkeznünk, amit lehetett, megcsináltunk. A legnehezebb részén, a csapatépítésen túl vagyunk, ez sikerült, de még csak most arathattuk volna le a babérokat."

(...)

"Azt elmondhatom, hogy zsoldosokból formáltunk csapatot. Végtelenül büszke vagyok a játékosaimra, mert küzdöttek egymásért. A sikerek felé vezető úton vannak kudarcok, mint tavaly, amikor kiestünk az Euro-kupa elődöntőjében a Jadrannal szemben. Azután elmondtam a játékosoknak, hogy az ellenfél játszott csapatként. Azóta a játékosok csinálták a dolgukat, és csapattá váltak. Erdélyi Balázs tavaly nyáron talán túl nyugodt volt, ki is maradt a vb-csapatból. Viszont van olyan intelligens, hogy felismerte a helyzetét, és élete talán legjobb szezonját produkálta azóta. Vagy ott van Hárai Balázs, akit megtettem csapatkapitánynak, és elmondhatom, az egyik legjobb cséká, akivel együtt dolgoztam. Ezek a játékosok büszkék lehetnek magukra, egymás szemébe nézhetünk. Az év meglepetéscsapata az OSC lett. Az élet viszont megy tovább. Nagyon nehéz, de ez a helyzet. Ma a magyar sportban ilyen előfordulhat. Remélem, minden játékosom megtalálja a számítását, és azt az utat, amit bejárhat."


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Fájó szívvel fogadtuk azt, amit ma közölt velünk a csapat. A játékosokat is ugyanolyan váratlanul érte ez a bejelentés, mint a vízilabda-kedvelőket. Szomorúság van bennem, de ez van, nem tudunk mit csinálni, igyekszünk ebből a helyzetből kihozni azt, amit lehet. Többet nem tudok mondani, nekünk is kevés információnk van egyelőre. Sokkolt minket a hír, szerintem most mindenkinek szüksége van néhány napra, hogy magában helyre tegye a dolgokat, mert hát, ez nem olyan ügy, amit egyik pillanatról a másikra le lehet zárni. Nem tudom, hogy lesz tovább, mindenesetre köszönöm minden csapattársamnak, hogy együtt játszhattunk, bízom abban, hogy a jövőben még szintén játszunk majd egy klubban.


APÁTHY ENDRE A VLV-NEK