FACEBOOK

Sajtótörténeti bravúr: Megszólalt a XI. kerület az OSC ügyében, de hogy?!

Sajtótörténeti bravúr: Megszólalt a XI. kerület az OSC ügyében, de hogy?!
hozzászólás, 2020.04.21.

Kevesebb mint egy hét alatt válaszokat kaptunk a XI. kerületi önkormányzattól, ráadásul úgy, hogy fel sem tudtuk még tenni a kérdéseinket! A sajtóelhárítás csimborasszója. Újbuda, hé! 2020 van, nem 1960! Közreadjuk a részleteket:


Megtartva a hivatali utat, április 15-én a XI. kerületi önkormányzat médiacégéhez (Média 11 Kft.) fordultunk, segítséget kérve, hogy megfelelően tájékozott illetékes vezetőnek feltehessük kérdéseinket az A-Híd OSC-Újbuda körül kialakult helyzet önkormányzati vonatkozásairól.

A telefonbejelentkezést követően írásban is kérték tűlünk, hogy mit szeretnénk. Elküldtük írásban is. 

Az emailben jeleztük, hogy kérdéseink három témakört érintenek majd:

- a névszponzori együttműködés eddigi gyakorlatát;

- azt a konkrét vádat, hogy a XI. kerületi önkormányzat nem teljesítette idei fizetési kötelezettségét;

- a jövő kérdését, vagyis, hogy a kialakult helyzetben az önkormányzat tervezi-e segíteni a csapatot, ha igen, milyen módon és milyen elvárásai vannak.

Néhány napnyi várakozás után sürgető emalt küldtünk, majd április 21-én, kedden meglepő üzenetet kaptunk:


Tisztelt Stuber Sándor!

Múlt heti megkeresésére, Bakai-Nagy Zita alpolgármester nevében az alábbi választ tudom adni:

1., Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata nem kötött az OSC vízilabdaklub tekintetében névhasználati licencszerződést.

Kerületünkben azok a sportegyesületek, melyek az Újbuda nevet használni szeretnék kérelmet adnak be a Polgármesterhez, a 13/2015. (III. 25.) önkormányzati rendelet 15.§-a alapján. A döntést Polgármester hozza meg önkormányzati bizottsági javaslatra.

Az egyesület ennek alapján használja az Újbuda elnevezést.

2., Újbuda Önkormányzatának képviselő-testülete a 2020-as költségvetési rendeletében - mely elérhető az ujbuda.hu honlapon - eredményességi támogatási keretet szavazott meg a kerületünkben működő élvonalban szereplő csapatok sikeres szerepléséhez.

Semmilyen fizetési kötelezettségünk nincs egyik csapat felé sem, minden évben új támogatási szerződést kötünk a csapatokkal.

Március hónapban a koronavírus járvány terjedésének megakadályozására kihirdetett veszélyhelyzet gazdasági hatása miatt az Újbudai Önkormányzat is áttervezte a költségvetését. A 13/2020. (IV.15) rendelet tartalmazza a 2020. évi költségvetésről szóló 5/2020. (II.28) rendelet módosítását a költségvetéssel kapcsolatban, ami az ujbuda.hu oldalon megtalálható. Jelen gazdasági helyzetben az egyesületi támogatásokra a szerződéskötés és kifizetés felfüggesztésre került. Természetesen a veszélyhelyzet hivatalos lezárása után újra értékeljük a költségvetési helyzetünket és annak alapján döntünk a támogatás mértékéről.

3., Önkormányzatunk elkötelezett a sport támogatása iránt, minden újbudai egyesületet támogatni szeretnénk a lehetőségeinkhez képest.

Köszönettel:

Várkonyi Gyula
kommunikációs vezető
Polgármesteri Kabinet
Budapest Főváros XI. Kerület
Újbudai Polgármesteri Hivatal


Lefordítjuk magyar nyelvre:

Bakai-Nagy Zita alpolgármester az illetékes, de ő nem fog ilyen baromságokkal foglalkozni, én válaszolok helyette.

Bár értem, hogy a kérdések még csak most jönnének, úgy csinálok, mintha a felsorolt témakörök maguk a kérdések lennének. Így az alábbi válaszokat tudom adni:

1. Névhasználati licenszszerződés nincs, az Újbuda nevet a Polgármester (azért van nagy P-vel írva, mert ő már nagyon nagy ember, az alpolgármester is nagy ember, de ő nem olyan nagy, azt lehet kis kezdővel írni..., kérem a megértést). Hogy melyik polgármester, bocsánat, Polgármester engedélyezte a névhasználatot, a régi vagy az új, és hogy az engedély mennyi időre szól, az nem volt a kérdések között, így nyilván nem érdekel senkit.

2. A 2020-as költségvetésben eredményességi támogatási keret van, a "kerületünkben működő élvonalban (sic!) szereplő csapatok sikeres szerepléséhez". Hogy ez pontosan mennyi, azt nem kérdezted meg (haha), mint ahogy azt sem, hogy mit jelent az "eredményességi támogatási keret", mihez van kötve a támogatás, ha nagyon érdekel, böngészd ki, megtalálod a külségvetést az önkormányzat hivatalos honlapján, igaz, hogy ott nem lesz konkrét szám a vízilabdacsapat "vonatkozásában".

Nem kell fizetnünk egy fillért sem, minden évben új támogatási szerződést kötünk - értsd ahogy akarod, hogy ez mit jelent az OSC-s vízilabdacsapat "tekintetében".

Március hónapban egyébként is olyan lett a helyzet, hogy "az egyesületi támogatásokra a szerződéskötés és kifizetés felfüggesztésre került. Természetesen a veszélyhelyzet hivatalos lezárása után újra értékeljük a költségvetési helyzetünket és annak alapján döntünk a támogatás mértékéről." Vagyis a nem közölt összegű támogatás, s a homályban tartott konkrét együttműködés most amúgy is nincs. Nem van. Majd később megnézzük, hogy lesz-e. Vagy, hogy nem lesz-e.

3., Önkormányzatunk elkötelezett a sport támogatása iránt, minden újbudai egyesületet támogatni szeretnénk a lehetőségeinkhez képest. (Bocs, hogy megismételtem az eredeti választ, de az annyira primitív, hogy önmaga paródiájaként is felfogható.)

Sajtóelhárítás


Az idei költségvetésben és a költségvetés módosításában ezt találtuk. Nesze, semmi, fogd meg jól! 




​A VLV EDDIGI CIKKEI AZ A-HÍD/OSC/VASAS-ÜGYRŐL:

VÉGE AZ OSC-NEK?

OSC-S MEGLEPETÉSEK - APÁTHY ENDRE A VLV-NEK

OSC-BŐL A VASASBA? - MARKOVITS LÁSZLÓ A VLV-ENK: ,,VAN ALAPJA A PLETYKÁNAK, DE DÖNTÉS MÉG NINCS,,

ITT A HIVATALOS BEJELENTÉS - OSC-SEKKEL BŐVÜL A VASAS-CSALÁD

MI ÚJSÁG? - VAD LAJOS

APÁTHY ENDRE A VLV-NEK: "TOPCSAPAT ÉPÍTÉSÉRŐL VAN SZÓ"


A-HÍD OSC, A-HÍD VASAS - FONTOS HÉT KÖVETKEZIK!

Címkék:
OSC