FACEBOOK

OSC-ből a Vasasba? - Markovits László a vlv-nek: ,,Van alapja a pletykának, de döntés még nincs,,

OSC-ből a Vasasba? - Markovits László a vlv-nek: ,,Van alapja a pletykának, de döntés még nincs,,
hozzászólás, 2020.04.14.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta az A-Híd Zrt. kedden, hogy hogy mit közölt és mit nem közölt az OSC-s vezetőkkel, játékosokkal a cég. Mindenesetre a támogatási megállapodás lejárt, azt nem hosszabbítják meg. Tartja magát a zuhanyhíradó értesülése, hogy a csapat nagy része piros-kék színekben folytatja pályafutását. A Vasasnál kedden megerősítették érdeklődésünkre, hogy "van alapja a pletykának".


Mint múlt csütörtökön megírtuk, az OSC stábtagjainak és játékosainak Becsey Péter sportigazgató bejelentette, hogy a főszponzor A-Híd nem támogatja tovább a klubot.

A vlv-nek még aznap nyilatkozott Apáthy Endre, aki a hírnek azt a részét megerősítette, hogy a támogatási szerződés lejárt, s azt nem hosszabbítják meg. A szerkesztőségünk akkori kérdésére, hogy elképzelhető-e hogy a mostani OSC-s játékosok ősszel más klub színeiben tűnnek majd fel, az üzletember azt válaszolta: "Elképzelhető, de korai még erről beszélni".

Az MTI keddi híre:


A főszponzor szerint teljesítette a megállapodásban foglaltakat az OSC felé
    Budapest, 2020. április 14., kedd (MTI) - A névadó főszponzor A-Híd Zrt. a megkötött támogatási megállapodást teljesítette, de a következő szezonra azt nem hosszabbította meg az OSC Újbuda vízilabdacsapatával - áll a cégcsoportnak kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében

    A közlemény szerint a hazai sajtóban múlt csütörtökön megjelent információkkal ellentétben az A-Híd Zrt. sem a stábtagokkal, sem pedig a játékosokkal nem közölte azt, hogy a kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel nem tudja tovább támogatni a klubot.
    "Ilyen bejelentés nem történt, az A-Híd vezetése nem állt közvetlen szerződéses viszonyban sem a stábtagokkal, sem pedig a játékosokkal, csak a klubbal" - írta a cég, hozzátéve, az egyesület vezetését március elején tájékoztatták arról, hogy a következő bajnoki évadra nem hosszabbítanak.
    "A csapattal kapcsolatos további, erre az idényre vonatkozó döntéseket a klub vezetői hozták meg, ebben a folyamatban az A-Híd vezetői és tulajdonosai nem vettek részt, ebbe beleszólásuk nem volt" - emelte ki a vállalat, amely jelezte, hogy a jövőben is támogatni kívánja a vízilabdát Magyarországon: "a menedzsment és a tulajdonosok felmérik és értékelik a jelenlegi helyzetet, arra törekednek, hogy a következő években felajánlott támogatás a legjobban szolgálja a sportág fejlődését".
    Múlt csütörtökön Vad Lajos, az OSC vezetőedzője azt mondta az MTI-nek, társaihoz és a játékosokhoz hasonlóan aznap kapta meg az értesítést arról, hogy a névadó főszponzor nem tudja tovább támogatni a csapatot.
    Az OSC a március 13. után felfüggesztett bajnokságban mind a 15 mérkőzését megnyerte, 14-et az alapszakaszban, egyet már a felsőházi rájátszásban. A BL-csoportjában tíz meccsen szerzett 22 pontjával az első helyen áll, kétpontos előnnyel a címvédő FTC-Telekom és a Pro Recco előtt, amelyek kilenc találkozójukat tudták lejátszani.


A közlemény is utal arra, hogy a vállalat a jövőben is támogatni kívánja a vízilabdát Magyarországon. 

Már csütörtök este a sportágban megszokott sebességgel elterjedt a hír, hogy a jelenlegi OSC-játékosok többsége a Vasasban folytatja pályafutását, természetesen a főszpozor "átigazolásával" egyidejűleg. Ennek első írásos nyoma a Magyar Nemzetben lelhető fel, Ch. Gáll András a lap ünnepek alatt megjelent számában azt írta, hogy a Vasas lehet az új OSC...


Mi úgy tudjuk, hogy ez a „máshol” a Vasas lesz, ahol hamarosan felbukkanhatnak az OSC jelenlegi kulcsjátékosai, és amely klub elnökével, Markovits Lászlóval jó viszonyt ápol Apáthy úr. Az nem gond, hogy az angyalföldiek momentán még az ob I felsőházába sem férnek be, hiszen kevés az esély a bajnokság folytatására, ősszel pedig minden és mindenki a nulláról indul. S hogy miért váltana az A-Híd, amely egyszer már – hat éve – elhagyta szponzoráltját, akkor a Szeged vízilabdacsapatát? Nos, Apáthy úr és Becsey Péter, az OSC sportigazgatója viszonya egy uszodaépítéssel kapcsolatos ügy miatt megromlott, ezért következett be a szakítás.


A vlv érdeklődésére Markovits László, a Vasas SC elnöke kedden annyit mondott, hogy van alapja a pletykának, de döntés még nem született.

Természetesen nagyon kíváncsiak vagyunk arra is, hogy az OSC sorsa mi lesz, folyamatosan próbáljuk elérni Becsey Péter sportigazgatót - egyelőre sikertelenül. A klub facebook-oldalán még mindig csak a szakítás tényét tartalmazó rövid információ olvasható, a továbbiakkal kapcsolatban későbbre ígérnek tájékoztatást.