FACEBOOK

OSC-s meglepetések - Apáthy Endre a vlv-nek

OSC-s meglepetések - Apáthy Endre a vlv-nek
hozzászólás, 2020.04.09.

Apáthy Endre csütörtök este a vlv munkatársától értesült arról, hogy Becsey Péter, az OSC sportigazgatója bejelentette a főszponzor A-Híd Zrt. távozását. A hír nagyon meglepte, azonnali reakciója az volt, hogy sem most, sem korábban nem tett ilyen kijelentést. Első telefonbeszélgetésünkkor azt mondta, utánajár a dolgoknak. 


VÉGE AZ OSC-NEK?


Második, esti beszélgetésünkkor jelezte, tájékozódott, s több érdekes információ birtokába jutott, például most tudta meg, hogy a játékosok februári fizetésével adós maradt a klub. Ez nagyon meglepte. A kérdésre, hogy mégis miből lehetett arra következtetni, hogy az A-Híd kiszáll, elmondta:

- Vannak bizonyos "fennforgások", ezt nem lehet tagadni. Az önkormányzat nem teljesítette az erre az évre tett ígéretét, nulla forintot kapott onnan az egyesület. A korábbi nagyon jó viszony megváltozott, pedig a csapat neve, mint mindenki tudja: A-Híd OSC-Újbuda. A szövetség nem hoz döntést a bajnokságról, minden bizonytalan. Ez is nagyon fontos körülmény, áll minden, s köztudomású, hogy egy csapaton kívül senki nem tud edzeni. 

Ami minket illet, mi nem lépünk ki, legfeljebb nem újítunk szerződést.

- És a szerződés mikor jár le?

- Ahogy vesszük. Szerintem lejárt. 

- Akkor tehát te is úgy számolsz, hogy az OSC a következő szezonban nem fogja az "A-Híd" nevet viselni.

- Nagy valószínűség szerint így lesz.

- Akkor végül is megfelel a valóságnak, amit Becsey Péter ma bejelentett?

- Nem tudom, hogy ő honnan vette, mert mi február végén beszéltünk utoljára. Lehet, hogy ő is így értékelte a helyzetet, tőlem függetlenül. 

- Hadd kérdezzem meg, milyen az A-Híd Zrt. helyzete? Most ugye, a gazdasági életben is radikális visszaesés tanúi vagyunk... Nem lehet, hogy részben ennek következménye az OSC-vel való kapcsolat megszakadása?

- Az építőipar nem áll.

- Nincsenek a cégnek anyagi problémái, amelyek kihathatnak erre az ügyre?

- Mondjuk úgy, hogy nem tudok róla... De természetesen a következő fél évben bármi megtörténhet.

- Ha megvan a pénz és itt egy komplett csapat, nem is akármilyen, akkor esetleg elképzelhető, hogy a mostani OSC-s névsor más klub színeiben tűnik majd fel a következő szezonban?

- Elképzelhető, de korai még erről beszélni.

- Köszönöm a tájékoztatást.