FACEBOOK

Itt a hivatalos bejelentés - OSC-sekkel bővül a Vasas család!

Itt a hivatalos bejelentés - OSC-sekkel bővül a Vasas család!
hozzászólás, 2020.04.17.

Pénteken reggel közleményben jelentették be, hogy az OSC eddigi főszponzora és a a Vasas vezetése megállapodott: A következő szezontól az A-Híd Zrt. lesz a Vasas felnőtt vízilabdacsapatának kiemelt, névadó szponzora. A vezetőedző Vad Lajos. Részletek, nyilatkozatok folyamatosan bővülő cikkünkben:


A Vasas SC közleménye:


BEJELENTÉS

Az utóbbi napok egyeztetéseit követően véglegessé vált, hogy az Apáthy Endre érdekeltségébe tartozó A-Híd Zrt. lesz a következő szezontól a Vasas felnőtt vízilabdacsapatának kiemelt, névadó szponzora. Az A-Híd VasasPlaket vezetőedzője Vad Lajos, a segítője Bóbis Máté, míg a kapusedző Mátéfalvy Csaba lesz. A végleges játékoskeret a következő hetekben alakul ki, de a tervek szerint több válogatott játékos is piros-kékben folytatja majd pályafutását.


Markovits László:

Nagy öröm és előrelépés ez számunkra, hiszen hosszú évek óta azon dolgozunk, hogy a Vasas csapatsportágaihoz kiemelt szponzorokat vagy többségi tulajdonosokat nyerjünk meg. A koronavírus-járvány lehetséges sportgazdasági következményei miatt pedig még fontosabbá válik, hogy a jövőben ne az anyaegyesületre mint civil szervezetre háruljon a felnőtt csapataink finanszírozásának döntő része. Apáthy Endréről köztudott, hogy több sportágat és sportolót is támogat Magyarországon a cégcsoportján keresztül, én magam is régóta jó sportbaráti viszonyban vagyok vele.  A közelmúltban azzal keresett meg, hogy a következő szezontól távozik az OSC-től, de szeretne a vízilabdasportág támogatója maradni, így nyitott lenne arra, hogy a Vasasnál vállaljon szerepet.


Az A-Híd csatlakozása új helyzetet teremtett, sokkal komolyabb lehetőségeink nyílnak a következő szezonra, mint ahogyan eredetileg terveztük. Az első fontos közös lépésként megállapodtunk az új szakmai stáb három tagjával, így Vad Lajos vezetőedző munkáját Bóbis Máté és Mátéfalvy Csaba segítik majd. A következő hetek feladatmegosztása szerint az új névadó az OSC eddigi játékosaival tárgyal majd, mi pedig a saját szakosztályunk által megkezdett tárgyalásokat fogjuk véglegesíteni.

Ha csak az én eddigi elnökségem 18 évét nézzük, a vízilabdában minden meghatározó klubnak voltak jobb és rosszabb időszakai, függően attól, hogy milyen támogatókat tudtak megnyerni maguknak. Folyamatos körforgás zajlik, változó lehetőségekkel. A sorozatos bajnoki címeink után mi is átéltünk mélypontokat, amikor elvesztettük a szponzorainkat. Ebben az időszakban csak Tóth Gyula és a Plaket maradt biztos pont a Vasas életében. Az A-Híd csatlakozásával viszont újra esélyünk nyílhat a hagyományainkhoz méltóbb szereplésre.

Apáthy Endre:


A döntésünkben fontos szerepet játszott, hogy egy nagyhagyományú klubhoz csatlakozunk, amelynek elnökét, Markovits Lászlót jól ismerem a sport világából. Remélem, a mostani bejelentés is egyértelművé teszi mindenki számára, hogy a cégcsoportunk továbbra is elkötelezett a magyar vízilabda támogatása iránt, és töretlenül folytatjuk a 2000-es évek elején elkezdett szponzorációs tevékenységünket a sportágban. Az új közös projektünkkel minden adottá válhat ahhoz, hogy a Vasas hosszú évek után újra visszakerüljön a magyar élmezőnybe, magas szintű játéklehetőséget biztosítva egyes magyar válogatott játékosoknak, ami kulcsfontosságú a 2021-re halasztott olimpiai játékok miatt is.


 MARKOVITS LÁSZLÓ, a Vasas SC elnöke a vlv-nek:

- A Vasas család soha nem mondott le arról, hogy a hagyományokhoz méltó, minőségi felnőtt vízilabdacsapata legyen. Az elsődleges szabály viszont végig az volt, beleértve minden csapatsportágunkat, hogy addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér, és ez így lesz a továbbiakban is. Hiába kerültünk tehát most összességében kedvezőbb helyzetbe, ettől még
nem fogunk elszállni, a felnőtt csapat költségvetéséhez az eddigi lehetőségeinkkel megegyező módon fogunk hozzájárulni.

Függetlenül attól, hogy most mi kerültünk a napos oldalra, továbbra is azt képviselem, hogy a felnőtt csapatsportágak finanszírozási rendszerét szabályozni kell, mert ez a terület nagyon elrugaszkodott a valóságtól az utóbbi időszakban. Természetesen a teljesítményt továbbra is el kell ismerni és meg kell fizetni, az viszont nem egészséges irány, hogy sok
esetben a középszerűség is kiemelten van honorálva, miközben túlnyomórészt nem piaci alapon gazdálkodnak a csapatok.

A Vasas SC mint anyaegyesület fő feladata az új névadó szponzor csatlakozásától függetlenül továbbra is a saját utánpótlás építése, amelyért Földi László felel. Ha ugyanis majd ismét nem lesz ilyen szintű támogatónk, akkor készen kell állnunk arra, hogy a vízilabdánkat az elmúlt évekhez hasonlóan újra szerényebb költségvetéssel, kizárólag fiatal magyar tehetségekre építve működtessük.


VAD LAJOS A VLV-NEK

APÁTHY ENDRE A VLV-NEK


A VLV EDDIGI CIKKEI EBBEN A TÉMAKÖRBEN:

VÉGE AZ OSC-NEK?

OSC-S MEGLEPETÉSEK - APÁTHY ENDRE A VLV-NEK

OSC-BŐL A VASASBA? - MARKOVITS LÁSZLÓ A VLV-ENK: ,,VAN ALAPJA A PLETYKÁNAK, DE DÖNTÉS MÉG NINCS,,