FACEBOOK

Apáthy Endre a vlv-nek: ,,Topcsapat építéséről van szó,,

Apáthy Endre a vlv-nek: ,,Topcsapat építéséről van szó,,
hozzászólás, 2020.04.17.

Felgyorsultak az események: a bajnokságnak hivatalosan még nincs vége, de megszületett a Vasas és az A-Híd Zrt. egyezsége, amely a következő szezontól érvényes. Apáthy Endre, a főszponzor képviselője a péntek reggeli bejelentés után interjút adott a vlv-nek. 


A nap eddigi hírei a Vasas-A-Híd-megállapodás ügyében:

ITT A HIVATALOS BEJELENTÉS - OSC-SEKKEL BŐVÜL A VASAS-CSALÁD

MI ÚJSÁG? - VAD LAJOS


APÁTHY EDRE (A-Híd Zrt.) a vlv-nek:

- Mennyi időre szól a pénteken bejelentett megállapodás?

- Hosszú távra tervezünk, de konkrétan 1+1 évet írtunk alá. Ennek az az oka, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehet négy-öt évre elköteleződni.

- Hogy zajlott az a folyamat, amely a mai bejelentéshez vezetett?

- Igazából el kellett dönteni egy sor dolgot. Az első az volt, hogy húsz év után foglalkozzunk-e tovább a vízilabdával vagy ne. Egyrészt kaptunk egy-két gyomrost közben, ugyanakkor, ha összeadom a számokat, nagyon magas összeg jön ki, amivel a magyar vízilabdát támogattuk. Sok köszönet nem volt benne és most nem a konkrét csapatokról, azok eredményeiről beszélek, hanem az egész sportági közegről. 

A mostani megállapodásból látszik, olyan döntés született, hogy tovább támogatjuk a vízilabdát. Fontos szempont volt a mérlegelésnél az is - és ez a megjelentett közleményben is szerepel -, hogy az olimpia elhalasztása után a magyar válogatott játékosai magas szintű munkát végezhessenek. Ha kiesne egy bizonyos összeg, nem biztos, hogy olyan szintű vízilabda lenne Magyarországon, mint eddig volt. A vidéki csapatokat elsősorban önkormányzatok támogatják, az ő lehetőségeik a vírus okozta válság hatására biztos, hogy csökkenni fognak, a gazdasági élet szereplőinek is nehézségeik lesznek. Úgy gondolom, mi ezzel a most bejelentett megállapodással segítjük a magyar vízilabdasport felkészülését az olimpiára.

Szóval a legfontosabb a sportág mellett maradás kérdésének eldöntése volt. Nagyon sokat spórolhattunk volna, ha kiszállunk, az így megtakarított összeg segíthetett volna ellensúlyozni a várható válság minket is sújtó hatásait.

A Vasassal viszonylag simán zajlottak le a tárgyalások, mi elmondtuk, hogy mit szeretnénk és hogy erre mennyi pénzt adunk, a Vasas ennek nagyon örült. A részletkérdéseket kellett finomítani és úgy érzem, hogy ez jól sikerült.

- Gondolom, amit leginkább kértetek, az a névszponzorságból adódó kötelezettség volt, tehát, hogy az új csapat elnevezésében szerepeljen az A-Híd név. Ez nyilvánvaló. Volt még ezen kívül olyan, amit feltételként szabtatok?

- Igazából csak sportszakmai kérdések kerültek szóba. Azért kellett sok mindent átbeszélni, mert a Vasasnak bizonyos emberekkel - beleértve stábtagokat és játékosokat is - szerződése volt. Ezt úgy kellett rendezni, hogy a szerződéseket vagy beépítettük az új működési rendszerbe vagy a Vasasnak kell kezelnie azok helyzetét, akiknek a szerződése semmiféleképpen nem fér bele az új struktúrába.

- És úgy alakult ki a megállapodás, hogy minden ilyen kérdés rendeződött?

- Igen, amikor a szerződést aláírtuk, az utolsóig, minden egyes kérdésben megállapodtunk. Egyébként nagyon konstruktív, előremutató szerződést kötöttünk.


Fotók: vlv

- Mekkora értékű az A-Híd által biztosított, egy évre jutó támogatás?

- Erre egy találós kérdéssel szeretnék válaszolni: hány létra kell ahhoz, hogy az égig érjen?

- Nem tudom..., n + végtelen...

- Dehogyis. Egy létra kell, csak elég hosszú legyen...

Ez egyébként következik Einsteinnek az általános és speciális relativitásról szóló elméletéből. A kérdésedre szóló választ az minősítheti, hogy éppen hol ülsz, aki adja a pénzt, annak mindig sok, aki kapja, annak mindig kevés...

- Igen, ez a válasz szellemes, de nem jön ki belőle a konkrét szám... :-)

- Nem is akartam, hogy kijöjjön... De akkor másként fogalmazok: az OB1-es csapatokról meglévő ismereteinket figyelembe véve topcsapat építéséről van szó.

- Most alaposan felfordultak a dolgok, sok minden nem úgy folytatódik majd, ahogy abbamaradt. Elképzelhetőnek tartod azt, hogy az A-Híd Vasas-Plaket valamilyen módon már a következő szezonban nemzetközi kupában szerepeljen annak ellenére, hogy jelenleg az OB1 alsóházában foglal helyet?

- Én mindent elképzelhetőnek tartok, de szeretném idézni az Orbán Viktor által gyakran használt mondást: "A hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk".

- Köszönöm a beszélgetést.


Korábbi cikkeink az OSC-vel kapcsolatban:

VÉGE AZ OSC-NEK?

OSC-S MEGLEPETÉSEK - APÁTHY ENDRE A VLV-NEK

OSC-BŐL A VASASBA? - MARKOVITS LÁSZLÓ A VLV-ENK: ,,VAN ALAPJA A PLETYKÁNAK, DE DÖNTÉS MÉG NINCS,,