FACEBOOK

Csacsovszky Erik Egerből az OSC-hez igazolt - vlv-interjú

Csacsovszky Erik Egerből az OSC-hez igazolt - vlv-interjú
hozzászólás, 2020.05.25.

Visszatért Budapestre Egerből és az OSC-hez szerződött Csacsovszky Erik. A 23 éves, sokszoros utánpótlás-válogatott (ifjúsági világbajnok) játékost az átigazolás körülményeiről, új csapatáról kérdeztük.


CSACSOVSZKY ERIK a vlv-nek:

- Szóval akkor a hír...?

- Az OSC játékosa leszek.

- Mennyi időre szólóan állapodtál meg?

- Egy + egy év.

- Hogy jött, hogy zajlott?

- Jól ismertek az egri események. Amikor megtörtént a bejelentés, (egész pontosan egyébként erről telefonon kaptam tájékoztatást,) kiderült, hogy "szabadúszó" vagyok.

- Akkor mindenki elindult a szélrózsa minden irányába csapatot keresni?

- Szerintem széles körben elterjedt már korábban valamilyen információ, mert a bejelentés előtt megkerestek más csapatoktól. Én voltam az a szerencsés, aki megkapta az ajánlatot az OSC-től.

- Kivel tárgyaltál, mit vázoltak fel neked?

- Amikor hívtak, már ismert volt, hogy Varga Dániel az edző és az is, hogy csak magyarokból áll majd a keret. Nagyon tetszett az a koncepció, amit Danitól hallottam, és hát..., egy top 4-es csapatról beszélünk, úgy gondolom, ez a lehető legjobb döntés volt, amit csak meghozattam.

- Ha jól gondolom, akkor már a csapat megvolt, mit mondtak neked, miben számítanak rád?

- Amikor mi beszéltünk, akkor két-három embert kerestek még. Egyelőre nem beszéltünk arról részletesen, hogy milyen  feladatot kapok, de gondolom, ahogy az eddigi edzőimnél, rossz kéz oldalon kell majd játszanom.



- Az OSC-t illetően egyelőre egy balkezesről tudunk, Burián Gergelyről. Lehet úgy fogalmazni, hogy neked jobbkezesként az lesz a feladatod, hogy ott a jobb szélen Drasko Brguljan örökébe lépj?

- Ez hízelgő... Minden erőmmel azon leszek, hogy azt az űrt, ami Drasko Brguljan távozásával keletkezett, megpróbáljam betölteni az OSC-nél.

- Ezt de szépen mondtad! :-) Milyen lesz számodra a csapat, sok emberrel játszottál együtt korábban? Milyen emlékeid vannak a leendő társakról?

- Kezdem Lévai Marcival. Ő a testvérem csapattársa volt és amikor még tinédzserként Tatabányáról járt fel a fővárosba meccset játszani, sokszor nálunk aludt, úgyhogy én őt lényegében tízéves korom óta ismerem. Burián Gergővel vállvetve küzdöttünk a korosztályos válogatottban, két világversenyen is együtt szerepeltünk. Manóval és Tóth Kristóffal világbajnokságot nyertünk 2014-ben. A többiekkel pedig majd kialakul a jó kapcsolat, ebben biztos vagyok. 

- Lehet mondani, hogy az új OSC, amelyben játszani fogsz, eddigi pályafutásod legjobb csapata lesz?

- Ezt nem tudom megmondani, de BL-szintű csapatról van szó és nekem nagyon nagy vágyam, hogy egyszer a Bajnokok Ligájában szerepelhessek. 



- A körülményeid? Te budapesti vagy, ugye?

- Igen. Most tulajdonképpen visszaköltözünk a párommal. Éppen most fogunk lakásnézőbe...

- Hogy telt neked a karantén, milyen állapotban vagy most?

- Jól telt - amennyire jól telhet a karantén. :-) Az ember ilyenkor többet van a szeretteivel és megpróbálja hasznosan tölteni az órákat, a napokat. Közben rendszeresen edzettem, ebből adódóan most van is egy kisebb vállsérülésem, de már a gyógyulási fázisban vagyok, gyógytornász foglalkozik velem és az OSC orvosa is megnézi majd a leleteket. Azt gondolom, hogy mire elkezdjük a valódi alapozást, teljesen rendben leszek.

- Egyéni célok?

- Ha valaki BL-szintű csapatban játszik, arra is több esélye van, hogy válogatott legyen. 

- Akkor neked felcsillant a szemed, amikor a tokiói olimpiát egy évvel elhalasztották?

- Nem, mert pontosan emlékszem a szövetségi kapitány nyilatkozatára, amely szerint azoknak a játékosoknak, akik az olimpiai csapatba kerülésért harcolnak, 10-12 hónappal az olimpia előtt már játszaniuk kell a válogatottban, hogy rutint szerezzenek. Most azt gondolom, hogy az olimpia elhalasztása az én helyzetemet nem változtatja meg, de minden erőmmel azon leszek, hogy bajba hozzam Märcz Tamást, vagyis, hogy ne ragaszkodjon mindenáron az idézett nyilatkozatában elmondottakhoz...

- Köszönöm a beszélgetést, sok sikert az OSC-ben!


Csacsovszky Erik ferihegyi nyilatkozata a vlv-nek 2014-ből:


Csacsovszky Erik a vlv-nek (U18-as világbajnokok hazaárkezése, 2014.08.11.)

Ejtésgól a Kőérben idén márciusban:


Csacsovszky Erik ejtésgólja (Honvéd-Eger bajnoki, 2020.03.05.)