FACEBOOK

Andrija Prlainovics az OSC-hez igazol!

Andrija Prlainovics az OSC-hez igazol!
hozzászólás, 2019.06.11.

Prlainovics két évre szerződik az OSC-hez - adta hírül a szerb Vaterpolo Vesti szaklap. Új külföldiek (és "új magyarok") érkeznek a Szolnokhoz is.


Andrija Prlainovics az elmúlt három szezont a Szolnoknál töltötte, s a most zárult idény közben már nyilvánosságra került a hír, hogy Aleksziccsel együtt a Dinamo Moszkvához igazol. A már kész tényként tálalt átigazolás a vlv információja szerint azért nem jött létre, mert váratlanul elhunyt a moszkvai klub azon sportvezetője, aki a vízilabda területét irányította.

A Vaterpolo Vestinek nyilatkozott is Prlainovics, emígyen:

- Örülök, hogy Magyarországon maradhatok, a vízilabda országában. Kiváltság egy magyar klub játékosának lenni. Itt szinte minden csapatnak van új uszodája, remek a mérkőzések hangulata és az ellenfelek kellően tisztelik egymást. Mindez pedig generációról generációra tovább öröklődik.

A szerb lap értesülése szerint Prlainovics az FTC-vel is tárgyalt, de végül az OSC mellett döntött. 

Az olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok, ötszörös Európa-bajnok Prlainovics négy klubbal nyert Bajnokok Ligáját, s megfogalmazása szerint új magyar csapatával is a BL-döntőbe jutás lesz a cél, valamint természetesen a magyarországi trófeák megszerzése.

A Vaterpolo Vesti híre szerint Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője gyorsan pótolta a csapatában keletkezett hiányt, ősztől Magyarországon játszik a korábbi Partizan-játékos, a most Moszkvából érkező Gavril Szubotics, valamint Radomir Drasovics, a BPM Sport Management erőssége.

Utóbbit a vlv számára megerősítette Kovács István, a szolnokiak szakmai igazgatója. Szerkesztőségünk kérésére további igazolásokról is beszámolt, e szerint a következő idényben Szolnokon játszik majd a BVSC-től érkező Várnai Kristóf, a Debrecentől átigazoló Dőry Farkas, valamint az eddig a KSI ben szerepelt Schmölcz Norman és Bányai Márk (kapus).