FACEBOOK

BL: Az OSC párizsi vendégszereplésre indul

BL: Az OSC párizsi vendégszereplésre indul
hozzászólás, 2021.10.07.

Párizsba ma beszökik az OSC csapata, stílszerűen, szomorú, őszi időben, de nagyon reméljük, hogy vidáman jönnek majd haza Pufiék. Varga Dániel vezetőedzőt utazás előtti nyilatkozatra kértük és ismertetjük a torna programját. 


A BL-SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRE (SAVONA)

A BL-SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRE (PODGORICA -OSC)


Bajnokok Ligája, második selejtezőkör

E csoport (Párizs)

Brescia (ITA), Noisy le Sec (FRA), OSC (HUN), Terrassa (ESP)

Címlapon: Az Eiffel-torony, szokatlan szögből (Google streetview)

Október 8., péntek

15.15 Brescia-OSC
16.45 Noisy le Sec-Terrassa

Október 9., szombat

15.15 OSC-Terrassa
16.45 Noisy le Sec-Brescia

Október 10., vasárnap

10.30 Terrassa-Brescia
12.00 Noisy le Sec-OSC

VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Az első selejtezőkör jó kezdést jelentett, a játékunk fejlődött, a csapattá érés folyamatában előreléptünk. De minden meccs 0:0-ról indul és senkit nem érdekel, hogy hogy játszottunk Podgoricában. A most következő mérkőzések még élesebbek lesznek, nagy téttel bírnak, ez pedig különleges érzést kelthet a játékosainkban.

Ami a meccssorrendet illeti: az olaszokkal kezdünk, akik szerintem ennek a 16-os mezőnynek a  legerősebb csapata, úgy gondolom, hogy a BL-szereplők összességét nézve is top nyolcas együttesről van szó. Két dolog miatt nehéz a Bresciával játszani. Egyrészt egész egyszerűen egy jó csapat jó játékosokkal, nem szokványos játékstílussal. A másik: nagy nemzetközi rutinjuk van, ami egy olyan tudás, amit csak tapasztalással lehet megszerezni.

Idén a Brescia ellen szállunk vízbe először úgy, hogy nem mi vagyunk az esélyesebbek, hanem az ellenfél. Természetesen szeretnénk nyerni, de bárhogy végződik ez a pénteki meccs, szombaton és vasárnap kötelező lesz a győzelem - ez egy másik pszichológiai helyzet. A továbbjutás szempontjából fontosabb két meccsünk tehát szombaton és vasárnap lesz, ennek ellenére a Brescia ellen készülünk, mert a legjobb felkészülés a második és a harmadik mérkőzésünkre az, ha az olaszokkal játszunk egy jó meccset és azt esetleg meg is nyerjük.

Nagyon fontos, hogy a pénteki végső dudaszó után rögtön megkezdjük a felkészülést szombatra, a Terrassa elleni meccsre fizikailag és mentálisan is. Akkor már lesz filmanyagunk, gyorsan kell reagálni a látottakra. Utána pedig ugyanez a feladat vár ránk a házigazda franciák elleni felkészülés során.


A második selejtezőkör többi csoportja:

C csoport (Szolnok) 

Szolnok (HUN), Vouliagmeni (GRE), Savona (ITA), Jadran Herceg Novi (MNE)

A SZOLNOKI TORNA PROGRAMJA

D csoport (Zágráb)

Mladost Zágráb (CRO), Crvena Zvezda (SRB), Montpellier (FRA), Apollon Szmirnisz (GRE)

F csoport (Split)

CN Barcelona (ESP), Nagyvárad (ROM), Jadran Split (CRO), Primorac Kotor (MNE)

A csoportok első két helyezettje jut tovább és van jelentősége a helyezésnek, mert az utolsó selejtezőkör párosításának kialakításánál csoportelső csoportmásodikkal kerül össze. 


A BL-főtábla két csoportja:


A csoport

FTC-Telekom Budapest (HUN), CNA Barceloneta (ESP), Olimpiakosz Pireusz (GRE), Dinamo Tbiliszi (GEO), Novi Belgrád (SRB), Radnicski Kragujevác (SRB), a D jelű selejtezős továbbjutó és az A jelű selejtezős továbbjutó.

B csoport

Pro Recco (ITA), Jug Dubrovnik (CRO), Hannover (GER), CN Marseille (FRA), Spandau 04 Berlin (GER), Steaua Bukarest (ROU), a B jelű selejtezős továbbjutó és a C jelű selejtezős továbbjutó

A BL-FŐTÁBLA MENETRENDJE

Final eight: 2022. június 30-július 2. - Belgrád.