FACEBOOK

BL-főtábla, B csoport: Jug Dubrovnik-OSC

BL-főtábla, B csoport: Jug Dubrovnik-OSC
hozzászólás, 2021.12.21.

Az év utolsó meccsét az OSC játssza, méghozzá Dubrovnikban. Előzetesünkben a BL-főtábla B csoportjának szerdai programja és nyilatkozatok:


BL-főtábla, B csoport

A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT (B CSOPORT)

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (B CSOPORT)

A HARMADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (B CSOPORT)

A NEGYEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (B CSOPORT)

AZ ÖTÖDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (B csoport)


A csoport állása öt forduló után:

1. Pro Recco15,
2. Marseille 12,
3. Jug Dubrovnik 12,
4. OSC 7,
5. Hannover 5,
6. Spandau 04 4,
7. Crvena Zvezda 3, 
8. Steaua Bukarest 0 pont


Hatodik forduló

December 22., szerda
(időpontok helyi idő szerint):

19.00 Marseille-Spandau 04
19.00 Hannover-Pro Recco
19.00 Jug Dubrovnik-OSC
20.00 Steaua Bukarest-Crvena Zvezda


VARGA DÁNIEL (Genesys OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Fontos meccset nyertünk meg szombaton a Szolnok ellen és bár nem beszéltünk erről, úgy érzem, a játékosok "megengedték maguknak", hogy kicsit összegezzék, lezárják az őszt. Ezért a hétői edzésen mindenki emékeztetőt kapott arra vonatkozóan, hogy Dubrovnikban szerdán még komoly feladatunk van.

Egyáltalán nem kell, hogy nyomjon minket az esélyeség terhe, de úgy megyünk ki, azzal a mentalitással, hogy nyerni akarunk. Egyrészt, mert képesek vagyunk erre, másrészt most még nagyon nehéz a jövőbe nézni, de az biztos, hogy ha pontot vagy pontokat tudnánk Dubrovnikból hazahozni, akkor annak nagyon nagy jelentősége lehetne a végelszámolásnál a final eightbe jutás szempontjából. 

A Dubrovnik esélyesebb, de mind játéktudásban, mind mentalitásban tartom magunkat olyan kaliberű csapatnak, amely képes a bravúrra. Nagyon fontos, hogy ehhez nem a labdára úszás pillanatában kell elkezdeni nagyon akarni a győzelmet, hanem legkésőbb akkor, amikor elindulunk reggel nyolckor busszal a zágrábi repülőtér felé. (A beszélgetés hétfőn késő este zajlott - a szerk.)

Bízom abban, hogy minden játékosom hasonlóan gondolja. Ha valakin azt láton, hogy mégsem, akkor az illetőnek szólni fogok...

- Egészségileg hogy vagytok?

- Újdonság nincs és ebben az időszakban, ha valaki nincs rosszabbul, mint egy nappal korábban, akkor már azt mondhatjuk, hogy jobban van...


VJEKOSZLAV KOBESCSAK (Jug Dubrovnik) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Az elmúlt hétvégén elveszítettük a Jadran Split elleni kupadöntőt, kétségtelen, hogy nem vagyunk jó passzban, de sírásra, szomorkodásra nincs időnk, össze kell szedni magunkat és jobb teljesítményt nyújtani az év utolsó meccsén, az OSC ellen."


MARKO ZUVELA (Jug Dubrovnik) a LEN sajtószolgálatának:

"Még mindig a Jadrantól elszenvedett vereség hatása alatt vagyunk. Nem játszottunk jól, megérdemelten veszítettük el a kupadöntőt és ha így folytatjuk, akkor szerdán sem lesz esélyünk az OSC ellen."


VIGVÁRI VINCE (Genesys OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

"Izgatottan várom a szezon utolsó meccsét. Tudom, hogy a Jug erős csapat, sok jó játékossal. Alaposan fel fogunk készülni ellenük. A kulcs a fáradtság kezelése lesz és az a csapat fog nyerni, amelynek tagjai jobban akarják a győzelmet.