FACEBOOK

U18: Montenegró-Magyarország 3:8

U18: Montenegró-Magyarország 3:8
hozzászólás, 2018.08.17.

Magabiztosan vertük Montenegrót és egyre nagyobb reményekkel nézünk a folytatás elé a szombathelyi ifjúsági vb-n! A döntőbe jutásért Spanyolországon kell túljutni, szombaton, 18.30-tól. Helyszíni riportunk ezúttal is folyamatosan bővül.

A világbajnokságon készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.  
Canon Webáruház


Ifjúsági világbajnokság, Szombathely

A magyar válogatott:

Grieszbacher Márk, Korom Dániel - kapusok,
Baksa Benedek, Bóbis Botond, Csorba Tamás, Dala Döme, Ekler Bendegúz, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Szeghalmi Zsombor, Szieben László, Vékony Ákos - mezőnyjátékosok.

Helyosztók, negyeddöntők

Montenegró-Magyarország 3:8 (0:3, 1:2, 1:2, 1:1)

G.: Mitrovics, Vucsurovics, Radovics, ill., Dala D. 3, Baksa B., Schmölcz 2-2, Fekete G.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Szombaton 18.30 órától a spanyolokkal játszunk, ez már az elődöntő!

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Baksa Benedek első gólja

0:2 - Dala Döme első gólja

0:3 - Schmölcz első gólja

0:4 - Dala Döme második gólja

1:4 - Marjan Mitrovics gólja

1:5 - Schmölcz második gólja

Grieszbacher ötméterest véd

2:5 - Vucsorovics gólja

2:6 - Baksa Benedek második gólja

2:7 - Dala Döme harmadik gólja

2:8 - Fekete Gergő gólja

3:8 - Vuk Draskovics gólja



A hozzátartozók fogadják a játékosokat


Horváth János a vlv-nek


-  Szervusz János!

Szia!

- Azt hiszem, hogy ha minden meccs, ahogy megyünk előre, egyre izgalommentesebb lesz, a végére akkor ez így rendben lesz... Hát hogy csináltátok ezt?

- Ma, úgy gondolom, hogy nagyon összeszedetten, nagyon profin, azt mondom, hogy jó taktikával és végig fegyelmezett játékkal vertük – azért azt ne felejtsük el – a regnáló Európa-bajnokot. Nagyon boldogok vagyunk, de holnaptól azért kergetjük tovább az álmainkat. Ugye, a minimumot elértük, ami a mindenkori magyar válogatottaknak az elvárás, hogy négybe kerüljünk - főleg egy hazai rendezésű világbajnokságon -, s igazából tényleg csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a csapatomról.

Nagyon örülök ennek a mai győzelemnek, de a legbüszkébb arra vagyok, hogy négy éve dolgozunk együtt, és ez az egyetlen csapat a világon, amely az összes nagy tornán a legjobb négyben volt. Azt mondom, hogy ez önmagáért beszél, tényleg fantasztikusak a srácok, kiszolgáltuk ezt a csodás közönséget, mert aki nincs itt és nem érzi ezt a hangulatot, ami itt van, az nem tudja átérezni, hogy micsoda érzés ez előtt a közönség előtt játszani. Azt hiszem, bárhogy is alakul a következő két nap, ez olyan életre szóló élmény lesz minden játékosnak, mind a szakmai stábnak, hogy igazából ezért érdemes elkezdeni sportolni.

- Azért ne menjünk el a mai meccs mellett, kérek szépen két mondatot. Tulajdonképpen kitaláltatok valamit, vagy egyszerűen most mentek azok a dolgok, amik eddig nem?

Igazából ilyenkor az van, hogy vége van a mérkőzésnek, visszamegyünk a szállodába és az éjszakát videózással töltjük. Picit alszunk, egy pár órát, és reggel kezdjük elölről.

Ugye, sikerült szétszedni ezt a montenegrói csapatot úgy, hogy meg tudtuk fogni a kulcsfontosságú játékosaikat, a védőink tökéletesen kirakták a centereket, s megint volt egy extra kapusteljesítmény. Lebutítva, ez egy viszonylag egyszerű játék, ha véd a kapusod, nyersz, ha nem, akkor gáz van. A miénk védett, tegnap is, ma is, bent vagyunk a legjobb négy között a világbajnokságon, igazából most csak ez számít.

- Jó, azért a spanyolok nagyon erősek. Készülsz már? Megvan a fejedben, hogy mit kell csinálni?

A spanyolok nagyon erősek, háromszor találkoztunk az elmúlt két évben. Kétszer ők nyertek, egyszer mi. Legutóbb két hete Belgrádban kikaptunk 10:8-ra. Nyilván, igazából te is látod, hogy itt azért nüanszok vannak a csapatok között. Azért ez a 8:3 nem egy reális eredmény, ez két, közel azonos képességű csapat, és lehet, hogy ha holnap játszunk, más eredmény születik.

- Jó, hát minden esetre kellemes éjszakát kívánok, jó munkát!

- Nagyon köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Dala Döme a vlv-nek


- Szívből gratulálok, Döme! Amikor készültünk erre a vb-re, akkor nagyjából ilyen örömünnepekre számítottunk, ezt szerettük volna, és most megtörtént. Nagyon-nagy dolog, gratulálok még egyszer! Hogy értékeled azt, ami ma történt?

- Hát a mait: nagyon örülök, hogy győztünk. A montenegróiak, úgy érzem, hogy megijedtek Grieszbachertől, aki szenzációsan védett ma is, szerintem, hogyha három gólt kapunk egy csapattól, az önmagáért beszél.

- Jól játszottál, gólokat lőttél, a saját munkádat hogy értékeled? Elégedett vagy?

- Nem is tudom, hogy mit mondjak. Úgy gondolom, hogy kezdek belelendülni, de az én gólom a csapat gólja.

- Ez nagyon szép, szerény megnyilatkozás. A spanyolokkal fogtok játszani. Így, ha először meghallod a nevüket, mire gondolsz?

- Hogy egy nagyon kiélezett mérkőzésre számítok. A spanyolok nagyon gyors játékot játszanak, míg a szerb, horvát, Montenegró sokkal statikusabb, de úgy gondolom, hogy nekünk fekszik az a játék, tudunk alkalmazkodni hozzá, várom a holnapi mérkőzést.

- Sok sikert, jó pihenést, jó éjszakát!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Grieszbacher Márk a vlv-nek

- Állandó riportalanyomat köszöntöm immár, a magyar válogatott első számú kapusát. Fantasztikus volt ez a meccs! Láttam, kiélveztétek ti is minden pillanatát, ünnepeltetek a végén. Foglald össze, milyen gondolataid vannak most!


- Üdvözlöm a nézőket! Köszönöm szépen. Fantasztikus gondolataim vannak és fantasztikus érzés itt játszani. Volt egy tüskénk Montenegróval szemben, ők voltak az Európa-bajnokok. Meg tudtuk verni szinte minden egyes meccsen, de akkor mégis ők nyertek. Itthon, úgy gondoltuk, hogy esélyük nem lesz és szerencsére ezt be is bizonyítottuk, itt nekik keresnivalójuk nem volt ma.

- Tényleg úgy volt, hogy rögtön az elején elmentetek és nagyon-nagyon sokáig nem tudtak gólt lőni és ebben neked is részed volt. Mitől ez a jó forma?

- Igazából nem is jó formának mondanám, hanem azt mondom, hogy fönn voltak a kezeink, nagyon sok blokkunk volt és azt lehetett látni, hogy ők nekünk estek, viszont mi higgadtak tudtunk maradni, szépen végigjátszottuk a mi kis játékunkat, belövöldöztük és onnantól kezdve nekik elment a kedvük.

- A spanyolok jönnek, akik a felnőttekhez hasonlóan nagyon gyors játékot játszanak, fürgék, sokat úsznak. Mire számíthatunk? Mit gondolsz?

- Ők is biztosan nekünk fognak esni. Fel kell vennünk azt a ritmust, amit ők fognak játszani, ezt a lefordulásos nagyon gyors tempót. Ha fel tudjuk venni velük a harcot akkor szerintem meg tudjuk verni, sőt biztosan meg fogjuk verni őket. Van egy tüske a szemünkben, az Európa-bajnokságon elszenvedett vereség, bronzmeccset játszottunk. Én szerintem holnap meg fogjuk mutatni, hogy itt Szombathelyen, biztos hogy nem kapunk ki.

- Legyen így. Köszönöm. Jó éjszakát kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Fekete Gergő a vlv-nek


- Gratulálok Gergő! Egyre jobb a csapat, és valahogy a közönség is érzi, mintha valami itt kezdődne, de elkiabálni senki nem meri. Milyen volt ez a mai?

- Nem is szabad elkiabálni. Ez a mai nagyon kemény meccs volt, úgy érzem, hogy megettük őket védekezésben. Márk nagyon jól védett, és a kezek is fent voltak. Nagyon-nagyon sokat blokkoltunk tényleg ezen a meccsen, magasan az eddigi meccseinkhez képest a legtöbbet blokkoltunk, ami azért őket szerintem nagyban demotiválta.

- Jó, hát ennyi volt? Elfáradtál nagyon?

Elfáradtam, de nem volt ennyi, megyünk tovább, még van két mérkőzésünk. Elfáradtam, de holnap regenerálódok, és mehet tovább.

- A spanyolok nem voltak csoportelsők, tehát ők is ugyanannyi meccset játszottak, mint ti. Ez számíthat valamit?

Mindenképpen számíthat, ugye, itt már a sokadik mérkőzés következik, azért már ők is fáradnak, mi is fáradunk, de hát most már nincs megállás, próbálni kell minél jobban előremenni. Nincs olyan, hogy fáradtság, reggel még van, délutánra már kipihenjük, és este pedig teljes erővel odaállunk.

- Mire számíthatunk holnap?

- Arra, hogy mindent megteszünk a győzelemért.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)



Baksa Benedek csapatkapitány a vlv-nek

- Szervusz csapatkapitány úr! Megint azt kell mondanom, hogy hihetetlen meccset játszottatok és ahogy haladunk előre ez egyre inkább így van. A közönség is belelkesedett és érezzük, hogy itt valami lehet. Milyen volt ez a mai? Mesélj róla.


- Csodálatos. Ilyen közönség előtt játszani és ilyen jó teljesítménnyel! Egyszerűen szóhoz sem jutok igazából.

- A meccsről azért mondj valamit. :) Hamar elmentetek. Sok izgalom nem volt, de hát azért "le kellett játszani". :-)

- Nyilván azért izgatottság volt bennünk, éreztük, hogy jobbak vagyunk, de nem vagyunk arról híresek, hogy egy ilyen előnyt meg tudunk tartani és ráadásul pont az Európa-bajnokságon Montenegró fel tudott ellenünk jönni. Ezt most mindenképp szerettük volna kiküszöbölni, megakadályozni, hogy megtörténjen még egyszer. Hál' istennek, sikerült fölényes győzelemmel nyernünk.

- Sok idő nem lesz a következő meccsig, nyilván a stáb nem alszik, ti meg majd holnap nap közben majd készültök. Így a spanyolokról mi a véleményed, ha azt hallod, hogy a spanyolok jönnek, mi jut eszedbe először?

- Nyilván egy nagyon jó csapat, nagyon gyorsak. Sok jó játékosból áll. Játszottunk velük az Európa-bajnokság előtt még decemberben körölbelül hat kétkaput, ott nem volt olyan kétkapu, amikor kikaptunk volna. Sajnos az Eb-n nem sikerült nyernünk és ugyanebben a szituációban kikaptunk, most szeretnénk visszaadni mindent és elérni, hogy mi menjünk tovább, a döntőbe.

- Köszönöm szépen, találkozunk holnap este!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Schmölcz Norman a vlv-nek


- Szívből gratulálok Nornam!

- Köszönjük szépen.

- Fantasztikus volt. nem volt izgalom, de mégis végigizgulta mindenki ezt a meccset és tombolás volt. Lehetett látni, hogy ti is iszonyúan élveztétek. A végén ez az ünneplés parádés volt. Mondd el, mi történt!

- Azt történt, hogy egyszerűen olyan összerakott csapatként tudtunk funkcionálni most, hogy kimondottan jó volt ma itt játszani. Nagyon jó volt a védekezésünk is, a támadásunk is. Bakter, ugye, tegnap elkezdett nagyon jól védeni, nagyon-nagyon jól és ez adta nekünk az erőt, jöttünk föl és megjött az eredménye ennek az egésznek.

- Mit láttál a montenegróiakon? Megijedtek, megszeppentek vagy féltek?

- Igen, azt láttuk vagy vettük le az egészből, hogy elmentünk három-négy góllal az elején és lövöldöztek össze-vissza így-úgy amúgy, nem ment nekik az egész. Szóval ebből mi jöttünk ki jól.

- A végén meg már csak a labdát kellett kijátszani, a támadóidőket, gondolom az is volt az utasítás, hogy menjen az idő. Nem sok minden történt. Egy-egy gólt dobtunk még. :-)

- Okosan kellett játszani a végén, rá kellett ülni a labdára, nem eldobálni, szépen kijátszani az időnket.

- Ez volt a legsimább meccsetek eddig, azt kell, hogy mondjam.

- És a legfontosabb is. 

- Holnap egy még fontosabb jön. Mire számítasz, hogy készülsz, mit vársz?

- Arra számítok, hogy tiszta erőből...

- Lehet ezt így folytatni? Az egy másik csapat.

- Biztos, hogy lehet. Ha ugyanilyen kapusteljesítményünk lesz, ha ugyanígy feltesszük a blokkokat védekezésben, ha ugyanígy belőjük a fórokat, ha ugyanígy megyünk és akciógólokat lövünk, lefordulunk, akkor nem lehet baj.

- Köszönöm szépen. Jó éjszakát.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek I.


vlv-képek II.


A nap további eredményei:

A 17-20. helyért
 

Szaúd-Arábia-Üzbegisztán 10:20 (4:2, 2:6, 3:4, 1:8)

A fenti eredményt a FINA technikai bizottsága az egyik üzbég játékos jogosulatlan szereplése miatt megsemmisítette és a mérkőzést 5:0-lal Szaúd-Arábia javára igazolta.

SUBASITZ MIHÁLY versenyigazgató a vlv-nek:

- A mérkőzés közben érkezett a helyszínre a FINA Büro képviselője, aki közölte, hogy az üzbég válogatott 6-os számú játékosa jogosulatlanul játszik, mert ő nem az, akit akkreditáltak. Ezt ellenőrizték a FINA delegátusai, s megállapították, hogy a 6-os sapkában tényleg nem az a személy játszik, aki akkreditációt kapott, hanem egy másik, idősebb játékos. A mérkőzés után ezt dokumentálták, s tájékoztatták az üzbég csapat képviselőjét.

Ezt követően a FINA technikai bizottsága vizsgálta az ügyet, s a mérkőzés eredményét megsemmisítette. A döntés értelmében a találkozót 5:0-as eredménnyel Szaud-Arábia nyerte. Az ügyben érintett üzbég játékos eltiltást kapott, így nem szerepelhet a szombati Üzbegisztán-Kína mérkőzésen, amely a torna 19. helyéről dönt.

Kanada-Kína 10:9 (0:1, 3:1, 2:3, 1:1 - 4:3) - ötméteresekkel

A 13-16. helyért

Egyiptom-Argentína22:6 (7:1, 4:1, 6:1, 5:3)
Dél-Afrika-Új-Zéland 4:8 (1:2, 1:2, 1:4, 1:0)


A 9-12. helyért

Kolumbia-Egyesült Államok 10:16 (3:2, 1:6, 1:4, 5:4)
Brazília-Oroszország 6:9 (2:3, 1:3, 2:2, 1:1)


Negyeddöntők

Horvátország-Spanyolország 8:10 (3:4, 1:2, 2:3, 2:1)
Szerbia-Olaszország 9:6 (3:0, 3:2, 1:2, 2:2) - az egyik bíró Vogel Gábor volt
Görögország-Ausztrália 11:8 (3:3, 4:3, 1:1, 3:1)


A szombati program:

Helyosztók


09:30 Üzbegisztán-Kína (a 19-20. helyért - fedett uszoda)
12:00 Szaúd-Arábia-Kanada (a 17-18. helyért - fedett uszoda)
09:30 Argentína-Dél-Afrika (a 15-16. helyért)
11:00 Egyiptom-Új-Zéland (a 13-14. helyért)
12:30 Kolumbia-Brazília (a 11-12. helyért)
14:00 USA-Oroszország (a 9-10. helyért)
15:30 Montenegró-Horvátország (az 5-8. helyért)
17:00 Ausztrália-Olaszország (az 5-8. helyért)

Elődöntők

18:30 Magyarország-Spanyolország
20:00 Görögország-Szerbia


A SZOMBATHELYI IFJÚSÁGI VB A VLV-N:

AZ IFJÚSÁGI VB PROGRAMJA ÉS A SZABÁLYOK

RIPORTUNK A SZERDAI EDZÉSRŐL

RIPORTUNK A CSÜTÖRTÖKI EDZÉSRŐL

RIPORTUNK A PÉNTEKI (az első szombathelyi) EDZÉSRŐL


ARCKÉPCSARNOK

MAGYARORSZÁG-KÍNA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-KÍNA 22:11 (nyilatkozatok, gólok, fotók)

GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG 15:12


BÜKFÜRDŐI EDZÉSRIPORT 

MAGYARORSZÁG-ARGENTÍNA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS


MAGYARORSZÁG-ARGENTÍNA 30:1

BRUTALITÁS MIATT ELTILTOTTAK EGY OROSZT

OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 9:9

MOLNÁR TAMÁS A SZABÁLYMÓDOSÍTÁSOKRÓL

MAGYARORSZÁG-USA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-USA 10:9

MONTENEGRÓ-MAGYARORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS