FACEBOOK

U18: Magyarország-USA 10:9 - ötméteresekkel

U18: Magyarország-USA 10:9 - ötméteresekkel
hozzászólás, 2018.08.16.

Drámai csatában, ötméteresekkel továbbjutottunk az USA-val szemben és pénteken este Montenegró ellen harcolhatjuk ki a legjobb négy közé kerülést a szombathelyi ifjúsági világbajnokságon. Még bővülő helyszíni vlv-riport:

A világbajnokságon készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.  
Canon Webáruház


Ifjúsági világbajnokság, Szombathely

A magyar válogatott:

Grieszbacher Márk, Korom Dániel - kapusok,
Baksa Benedek, Bóbis Botond, Csorba Tamás, Dala Döme, Ekler Bendegúz, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Szeghalmi Zsombor, Szieben László, Vékony Ákos - mezőnyjátékosok.

Nyolcaddöntők, augusztus 16., csütörtök

Magyarország-USA 10:9 (2:2, 1:0, 2:4, 1:0 - 4:3) - ötméteresekkel

G.: Bóbis B. 4, Ekler 2, Schmölcz, Szeghalmi, Vékony, Fekete G., ill. Daube 4, Zaan, Woodhead, Naone, Minstermen, Untrecht

Pénteken 20 órakor Montenegróval játszunk a legjobb négy közé jutásért.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Zaan gólja

1:1 - Bóbis Botond első gólja

2:1 - Bóbis Botond második gólja

2:2 - Daube első gólja

Grieszbacher-védés

3:2 - Ekler első gólja

3:3 - Alika Naome gólja

3:4 - Daube második gólja

4:4 - Schmölcz gólja

4:5 - Daube harmadik gólja

5:5 - Bóbis Botond harmadik gólja

5:6 - Woodhead gólja

6:6 - Szeghalmi gólja

Ötméterespárbaj



Horváth János a vlv-nek

- Szervusz János!

Szia!

- Ez is egy szórakoztató este volt.

- Örülök neki.

- Most kicsit jobban izgult mindenki, mint tegnap. Hogy volt? Mesélj…

- Nehéz mérkőzésre számítottunk, mert Amerika egy kicsit olyan mumus nekünk, nem fekszik nagyon a stílusuk, két hete Belgrádban kikaptunk tőlük simán 10:7-re. Tulajdonképpen jól kezdtünk, kihagytunk ötméterest, rengeteg helyzetet, ez majdnem megbosszulta magát, de úgy gondolom, hogy hatalmas szíve volt a csapatomnak, és jött egy extra kapusteljesítmény, amit már nagyon vártunk és ez okozta, hogy gyakorlatilag vert helyzetből fölálltunk, hoztuk az „X-et”, és igazából a büntetőpárbajról nem tudok bármit mondani, mert nem láttam.

- Hogyhogy nem láttad?

- Beálltam a lelátó mögé, mert az már sok volt.

- Komolyan? És a közönség reagálásából értesültél a fejleményekről?

- Igen, a közönség reagálásából tudtam körülbelül, hogy hogy állunk.

Hát ez jó. Szakmai szempontból ez a meccs milyen volt? Mennyire javult fel a csapat, mi az amit még javítani lehet?

- Az az igazság, hogy ahogy megyünk előre; a siker borzasztó nagy kohéziós erő, tehát nyilván ez segít, az élmények, amiket együtt átélünk, csak szuperlatívuszokban tudok beszélni arról a hangulatról ami itt van, mert tényleg, aki nem volt itt, nem látja, nem érzi azt, hogy itt van 2500-3000 ember és velünk van mindenki, ez fantasztikus és hát, átlendít bennünket a nehéz holtpontokon, úgyhogy nagyon nagy élmény. Igazából azért vagyok nagyon-nagyon boldog, hogy ezt így közösen megélhettük.

- Szakmailag?

- A védekezésünk jó volt, nyilván, hat gólt kaptunk, nagy lövői vannak az USA-nak, van három nagyon nagy lövője, abból az egyik felnőtt-válogatott játékos. Őket viszonylag jól tudtuk semlegesíteni. A támadójátékunkkal volt ma baj, ami igazából nem volt jellemző ránk eddig. Tehát ez a hat gól azért nagyon kevés, amit lőttünk. Kicsit túlizgultuk, túlhelyeztük a lövéseket, én úgy gondolom. Nem tartom annyira jónak az amerikai kapust, mint amennyire mi naggyá tettük, bár természetesen egy kiváló sportember, és ő is nagyon-nagyon jól védett.

- Montenegró?

- Montenegró a regnáló Európa bajnok, nagy meccs lesz. Az elmúlt években többször találkoztunk velük, általában mi nyertünk. Most Belgrádban megvertük őket, de hát, ugye, mi most egy nappal többet játszottunk, egy ilyen meccsel többet játszottunk, ők ma pihentek. Nem tudom, ez elsülhet jól is, rosszul is, de én úgy gondolom, hogy a szíve viszi előre a csapatot. Maradunk a saját utunkon.

- Holnap este találkozunk, gratulálok!

(Lejegyezte: Kerbi)



Bóbis Botond a vlv-nek

- Fantasztikus, nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk, óriási élmény volt! Innentől nincs megállás, azt gondolom, hogy ha ebből nem merítünk erőt, akkor semmiből.

- Valamit mondj azért a meccsről! Hogy történt ez?

- Hatalmas meccset játszottunk! Nem igazán tudok most mit mondani, az adrenalin még nagyon dolgozik. Nagyon örülök, a kapusunk nagyon jól védett, végre feltámadt, az ötösöknél zseniális volt. Nagyon örülök.

- Nem tudok mit mondani. Holnap este találkozunk, verjétek meg Montenegrót!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Szeghalmi Zsombor a vlv-nek

- Gratulálok Zsombor! Ez fantasztikus volt. Gondolom, hogy ez a meccs nagyon előkelő helyre került az eddigi emlékeid között. Értékelj egy kicsit!

- Először is köszönöm a gratulációt. Igazából egyben volt a csapat. Nagyon nagy szívvel játszottunk. Fantasztikus volt ilyen nézők előtt játszani és amit korábban nyilatkoztam, hogy a blokkok nem voltak a helyükön, most a helyükön voltak, és az ötméteresek csodálatosak voltak és volt egy nagyon jó kapusteljesítményünk!

- Mi volt a legnehezebb? Miben voltak nagyon jók az amerikaiak?

- Igazából volt egy négyes és egy tízes játékosuk, a tízes felnőtt válogatott, ők ketten voltak nagyon jók, kiemelkedőek. 

- Most ez ad nektek egy kis lendületet. Várható, hogy holnap este ennél simább lesz egy picit?

- Reméljük. Így legyen. Ez, ugye, nagyon nagy löketet adott és összekovácsolta még jobban a csapatot.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Csorba Tamás a vlv-

- Szervusz Tamás! Fantasztikus meccset játszottatok. Tőled is kérek egy kis értékelést. Hogy élted meg belülről?

- Nagyon jó érzések vannak bennem most. Nagyon izgultam a végén, de hál' istennek, van egy csodálatos kapusunk.

- Akit úgy hívnak, hogy ....

- Grieszbacher Márk.

- Igen.

- Van egy csodálatos közönségünk és van egy csodálatos csapatunk. Szerintem nagyon összejött a végén. Az ötösöket gyakoroltuk is edzéseken, nagyon jól mentek. Nem hibáztunk ötöst. Fogott Bakter egy csomót, takart a kapuban mindent és igazából helyén volt a szívünk és a végén hál' istennek, mi jöttünk ki győztesként.

- Most őszintén, mondd meg, hogy a  múltkori vereség, az amerikaiktól elszenvedett vereség után mire gondoltál ez előtt a meccs előtt?

- Volt bennünk egy kis tüske, vissza akartunk vágni. Azért az egy felkészülési torna volt, de tudtuk, hogy nem lesz könnyű, hiszen nagyon jó a csapatuk és nagyon jó balkezesük és nagyon jó kapás oldali játékosaik vannak. Gyorsak, mennek és nem adják fel.

- Holnap este mit várhatunk tőletek? Hasonló izgalmak lesznek?

- Ha így jövünk a végén akkor lehet hasonló izgalmak, de remélem most már a csapatnak tényleg egyre több önbizalmat ad ez a győzelem. Továbbmehetünk így a legjobb nyolc közé és győzelemmel folytathatjuk holnap is.

- Köszönöm szépen. Így legyen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Baksa Benedek csapatkapitány a vlv-nek

Szervusz Beni! Itt azt láttam, hogy az utolsó percben hergelted a közönséget, hogy egy kicsi szurkolást produkáljanak már. :-) Teljes extázisban volt a csapat, de a végén a közönség is. Milyen meccs volt?

- Így van, köszönjük szépen a gratulációt. Hát, egy eléggé komoly hőfokú mérkőzés volt, ez a közönség csodálatos. Ennyi ember előtt játszani, még senkinek nem volt ebben része, de kiélvezzük minden egyes pillanatát, és hát, nagyon örülök, hogy nyertünk, még ha büntetőkkel is. És én is szeretném ezt a beszélgetést most a Grieszbacher Márkra terelni, csodálatos volt. Úgy védett, és úgy takarta a kaput, mint még soha ezen a világbajnokságon. Ha ilyen lesz, akkor nem álluk meg a végéig.

- Ez most lelkileg biztosan nagy erőt ad, de borzasztó fárasztó meccs lehetett ez. Fizikailag mennyit vett ki belőletek?

- Még ezt nem érzem, hogy mennyit vett ki belőlünk, mert az adrenalin nagyon magasan van, és ha nyerünk, akkor érdemes elfáradni. Reméljünk, holnapra ki tudjuk pihenni és százszázalékosan tudunk menni Montenegró ellen.

- Köszönöm szépen, holnap is találkozunk!

(Lejegyezte: Kerbi)



Grieszbacher Márk a vlv-nek

- "Drága Bakter úr! A sorompót miért nem nyitja fel?" Miért nem nyitottad fel? Fantasztikus volt!

- Üdvözlöm a nézőket! Én úgy éreztem, miután a Komen Kupán kikaptunk az amerikaiaktól, volt bennünk egy tüske és a közönség előtt meg akartuk mutatni, hogy az csak egy baki volt, és itt ma nekik semmi keresnivalójuk nem volt.

- Már a meccsen is nagyon jól védtél, tulajdonképpen - most nem akarok megbántani senkit -, de te tartottad meccsben a csapatot. Abban, hogy sikerült a végén a döntetlen, nagyon nagy szereped volt. Hogy készültél? Felhúztad magad? Vagy nyugalmat próbáltál elérni? 

- Én a többiekből, meg a nézőközönségből vettem az energiát. Azért is volt könnyebb dolgom, mert nagyon jól fönt voltak a kezek. Én ezzel nem értek egyet, hogy én tartottam a lelket a többiekben… na jó. Én tartottam bennük is, de ők tartották bennem is a lelket. Szóval nagyon jól fönt voltak a kezeink, nem lehetett ellőni, egy folyosó volt, azt viszont tudtam takarni.

- Hogy voltak az ötméteresek, erről mondj valamit. Ez ilyenkor felkészültség, vagy reflex?

Reflex is, egyetlen egyre voltam felkészülve, a balkezesre, azt meg is tudtam fogni, hiszen a stábunk minden este videózik, és megvolt az, hogy jobb kéz laposhoz fogja lőni, és oda is lőtte.

- Montenegróiak hova lövik?

- Azt még nem tudom, azt majd ma este el fogják mondani.

Jó, hát remélem, hogy nem kerül rá sor, és nem lesz ilyen izgalmas a vége. Mire számíthatunk holnap?

- Én is remélem, és én arra számítok, hogy nyerni fogunk, és nagyon jó játékkal.

Köszönöm szépen!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)




vlv-képek I.


vlv-képek II.


A többi nyolcaddöntő eredménye:

Egyiptom-Szaúd-Arábia 36:1 (8:1, 11:1, 8:0, 9:0)
Argentína-Üzbegisztán 15:10 (4:2, 0:2, 5:4, 6:2)
Dél-Afrika-Kanada 11:10 (4:0, 3:5, 3:2, 1:3)
Kína-Új-Zéland 0:11 (0:1, 0:3, 0:2, 0:5)
Ausztrália-Kolumbia 16:5 (5:0, 6:2, 1:1, 4:2)
Brazília-Spanyolország 7:14 (2:3, 1:2, 0:6, 4:3)
Oroszország-Olaszország 9:10 (1:3, 1:2, 4:4, 3:1)


A pénteki program:

Fedett uszoda

A 17-20. helyért


09.30 Szaúd-Arábia-Üzbegisztán
12.00 Kanada-Kína

Tófürdő:

A 13-16. helyért

09.30 Egyiptom-Argentína
11.00 Dél-Afrika-Új-Zéland

A 9-12. helyért

12.30 Kolumbia-Egyesült Államok
14.00 Brazília-Oroszország

Negyeddöntők

15.30 Horvátország-Spanyolország
17.00 Szerbia-Olaszország
18.30 Görögország-Ausztrália
20.00 Montenegró-Magyarország


A SZOMBATHELYI IFJÚSÁGI VB A VLV-N:

AZ IFJÚSÁGI VB PROGRAMJA ÉS A SZABÁLYOK

RIPORTUNK A SZERDAI EDZÉSRŐL

RIPORTUNK A CSÜTÖRTÖKI EDZÉSRŐL

RIPORTUNK A PÉNTEKI (az első szombathelyi) EDZÉSRŐL


ARCKÉPCSARNOK

MAGYARORSZÁG-KÍNA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-KÍNA 22:11 (nyilatkozatok, gólok, fotók)

GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG 15:12


BÜKFÜRDŐI EDZÉSRIPORT 

MAGYARORSZÁG-ARGENTÍNA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS


MAGYARORSZÁG-ARGENTÍNA 30:1

BRUTALITÁS MIATT ELTILTOTTAK EGY OROSZT

OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 9:9

MOLNÁR TAMÁS A SZABÁLYMÓDOSÍTÁSOKRÓL

MAGYARORSZÁG-USA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS