FACEBOOK

Montenegró-Magyarország 8:10 (2:1, 1:3, 2:4, 3:2) - Eb-döntőben Magyarország!

Montenegró-Magyarország 8:10 (2:1, 1:3, 2:4, 3:2) - Eb-döntőben Magyarország!
hozzászólás, 2020.01.24.

Parádés meccsen legyőztük Montenegrót és újra a spanyolokkal találkozunk, de már a vasárnapi Eb-döntőben. Az olimpiai kvóta megvan! Részletek, nyilatkozatok, fotók, gólok:


Köszönjük a tudósításainkhoz nyújtott segítséget a dzsautóna


Európa-bajnokság, Budapest, Duna Aréna

Elődöntő:


Montenegró-Magyarország 8:10 (2:1, 1:3, 2:4, 3:2) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
Budapest, Duna Aréna, v.: Alexandrescu (román), Colombo (olasz)
Montenegró: Lazovics, Petkovics 1, Vidovics, Ivovics, Cuckovics, Radovics 3, Drasko Brguljan. Cs.: Spaics, Draskovics 1, Obradovics, Gyurgyics 1, Pjesivac 2. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
Magyarország: Nagy V., Pohl 1, Erdélyi 1, Varga Dénes 4, Mezei 1, Vámos 1, Zalánki 2. Cs.: Hárai, Angyal, Manhercz K., Hosnyánszly, Jansik Sz. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Gól - emberelőnyből: 6/15, ill. 6/14
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Obradovics (a harmadik negyedben), Cuckovics (a harmadik negyedben), Pohl (a negyedik negyedben), Draskovics (a negyedik negyedben), Ivovics (a negyedik negyedben)
Sárga lap: Vladimir Gojkovics (a 3. negyedben), Märcz Tamás (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (LEN):

1:0 - Draskovics gólja

2:0 - Radovics gólja

2:1 - Pohl Zoltán gólja

2:2 - Varga Dénes első gólja

3:2 - Radovics második gólja

3:3 - Erdélyi gólja

3:4 - Varga Dénes második gólja

4:4 - Petkovics gólja

4:5 - Mezei gólja

4:6 - Zalánki első gólja

5:6 - Pjesivac első gólja

5:7 - Varga Dénes harmadik gólja, ötméteres

5:8 - Zalánki második gólja

6:8 - Gyurgyics gólja

6:9 - Vámos gólja

7:9 - Nagy Viktor-védés, Pjesivac második gólja

8:9 - Radovics harmadik gólja

8:10 - Varga Dénes negyedik gólja


vlv-képek III.


MÄRCZ TAMÁS szövetségi kapitány magyar újságíróknak:

- Szeretnék gratulálni először az ellenfelünknek, mert nagyon jó meccset játszottak a montenegróiak és nagyon nem volt könnyű ezt így hozni. Jól kezdték a mérkőzést és nehézzé tették. A középső szakasz borzasztó nehéz volt, óriási erőfeszítésre kényszerítettek bennünket, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést.

Másodsorban pedig gratulálok az én játékosaimnak, hogy egy pillanatra sem veszítették el a hitüket, ott 0:2-nél sem, ahogy elkezdődött, pedig azért nem egy álomszerű kezdés volt ez...

Viszonylag gyorsan vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Kicsit bosszantott, hogy három emberelőnyt elpuskáztunk az elején és egyszer se azt csináltuk amit egyébként megbeszéltünk. Azt mindjárt a kezdő sípszó alatt sikerült elfelejteni, de aztán utána helyreállt egy-két dolog, a védekezés  például sokkal jobb lett. Óriási blokkok voltak, tényleg olyan küzdeni akarást láttam a játékosokon a mai napon, hogy mondhatom, hogy talán még egyszer sem láttam ilyet az elmúlt időszakban. Nem mint hogyha ne akartak volna mindig, de most valami határtalan volt, az extránál is extrább volt az a védőmunka amit játszottak.

Aztán a gólok is megérkeztek, én mindig bízom azokban a játékosokban, akik "a gólokért felelősek", s volt, amikor kidolgozott akció végén és volt, amikor óriási egyéni teljesítmény végén gólt tudtunk lőni. Sikerült áttörni ezt a kemény montenegrói védőfalat és úgy tudtunk játszani, hogy én azt gondolom, kinyitottuk ezt a  meccset a végére. Vagyis akár lehetett volna simább is a befejezés, de azt is megnéztük itt a tegnapi videózáson, hogy azért Montenegró a horvát csapat ellen 10:5 után sem adta fel és öt perc alatt tudott öt gólt lőni. Úgyhogy ez nem egy egyszerű helyzet náluk, még a végjátékban sem. Így is történt, itt voltak a nyakunkon, de ezt a játékosok már kézben tudták tartani és meg is érdemelték ezt a mai győzelmet. Ilyen közönség előtt, így játszva - abszolút örülök, hogy ez egy ilyen szenzációs mérkőzés lett.

- Mennyit lehet még a spanyolok ellen hozzátenni ehhez a teljesítményhez? Miben kell még jobbnak lenni?

- Meglátjuk, hogy milyen vízilabdát fognak játszani. Rendkívül összetett a védelmük és készültünk egyébként sokat ellenük is az elmúlt időszakban, hiszen fontos csoportmérkőzésünk volt és tudjuk mik azok a dolgok, amikkel nehéz helyzetbe tudnak hozni egy csapatot, mint például ma, a másik elődöntőben a horvátokat. Megnézzük, hogy éles helyzetben, hogyan tudjuk megoldani ezt a feladatot. Én azt gondolom, hogy azért ők a csoportmeccsünkön és a horvát ellen is "dugtak még el dolgokat", de mi meg, remélem, hogy tudunk azokra majd válaszolni.

Két olyan csapat játszhat amely rendelkezik olimpiai kvótával, ami a mi részünkről most egy óriási dolog hiszen ebben a pillanatban értük el, pár perccel ezelőtt. A spanyoloknak meg már a zsebükbe volt, de ők azt hajtják, ami nincsen meg nekik. Mi meg arra törekszünk, amit amit évek óta nem kapott meg a magyar vízilabdasport. úgyhogy nagy csata lesz szerintem és óriási vízilabda.

- Az olimpiai kvóta ügye hogy hatott ki a mai meccsre?

- Én azt gondolom, az előző mérkőzés végeredménye fokozta a feszültséget, az intenzitást, a tenni akarást, extra motivációt adott - nem csak nekünk egyébként, hanem az ellenfelünknek is. Ez természetes, nem akarja senki az utolsó lehetőségre hagyni, nekünk ez most összejött. Biztos vagyok abban, hogy mivel a montenegróiak nagyon jók, megfogják szerezni a részvételi jogot Rotterdamban, a kvalifikációs tornán és ott lesznek az olimpián. Szurkolok is nekik, mert egyébként egy nagyon szimpatikus és jó csapat.

- Mennyit öregedtél a végén?

- Nem kellett volna annyit öregednem, mint amennyit aztán a végén öregedtem, az utolsó két-három perc miatt... De majd visszafiatalodom amikor vége lesz ennek az Európa-bajnokságnak... :-)

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VLADIMIR GOJKOVICS montenegrói szövetségi kapitány a LEN sajtószolgálatának:


​"Ma nem tudtuk a legjobbunkat nyújtani. Nyilvánvaló, hogy a legutóbbi meccs nagyon sokat kivett belőlünk. A kezdés jó volt, de utána kihagytunk néhány helyzetet és ettől gödörbe kerültünk, ahonnan nehezen tudtunk kikászálódni. Ahogy gólt lőttünk, ismét kaptunk egyet és ez megakadályozta, hogy valóban visszetérjünk a meccsbe. A legvégén még egy esélyt kaptunk a döntetlenre, de elhibáztuk. 

A történtek ellenére óriási a motivációnk, hogy megszerezzük a bronzérmet. Remélem, ez mindenki számára látható lesz és Montenegró bizonyítja: készen áll arra, hogy a világversenyek rendszeres érmes szereplője legyen.

Azért is nagyon fontos számunkra, hogy vasárnap sikerüljön érmet szerezni, mrt ez hatamas össztönzést adna, főleg a fiatalabb játékosainknak."


VARGA DÉNES csapatkapitány a vlv-nek:

- Szervusz Dumi! Gratulálok és kérlek foglald össze: hogy láttad a meccset?

- Eléggé olyan volt, mint amilyenre számítottunk. Nevezetesen, arra gondoltunk, hogy végig fizikális lesz a meccs. De amin meglepődtem: náluk már a harmadik negyed végén mutatkozott az, hogy kicsit fáradnak és ott egy nagyobb különbséget tudtunk kialakítani, amit az utolsó negyedben, hellyel-közzel megtartottunk.

- Alig voltál kinn a kispadon, nagyon sokat voltál vízben, Igazi vezér voltál. Készültél erre?

- Hát volt... 48 órám készülni, mert az orosz meccs óta nem voltam uszodában, ugyanis volt egy gyomorrontásom, úgyhogy tulajdonképpen az ágyamban készültem erre a meccsre. Jól sült el, de nem mondom, hogy tökéletes állapotban voltam.

- A spanyolok jönnek, játszottatok már velük. Mire számíthatunk?

- Arra, hogy taktikailag felkészültek lesznek és az elejétől a végéig fognak csinálni valami olyat, amit ők megbeszélnek. Ezen felül kell tudnunk kerekedni és azt is hozzátenném, hogy nem feltétlenül fizikálisan lesz nehéz, bár hosszú padjuk van és ezért egy nagy ritmust tudnak diktálni négy negyeden keresztül. 

- Köszönöm és külön gratulálok az olimpiai kvótához!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek II., Monoki Nikolett felvételei


ZALÁNKI GERGŐ a VLV-nek:

- Gratulálok, hazai pályán bent vagytok az Eb-döntőben! Hogy élted meg belülről?

- Boldog vagyok, örülök neki. Ez egy nagyon jó mérkőzés volt, úgy gondolom, hogy maximálisan kiszolgáltuk azokat, akik kijöttek, úgyhogy nagyon szépen köszönjük, hogy ennyien kint voltak, és hogy ennyi energiát adtak, nagyon jó érzés volt ezt most megnyerni!

- Volt bármi, amivel megleptek titeket a montenegróiak?

- Nem, nem volt semmi, amivel megleptek volna. Felkészültünk, és azt csináltuk, amire számítottunk, úgyhogy jó volt a felkészülésünk.

- Mikor hitted el, hogy ez megvan?

- Amikor lefújták. A végén, amikor üres kapura kimaradt az a lövés, akkor valahol elpattant bennem egy ér, úgyhogy csak a lefújás után...

- Köszönjük szépen Gergő, és sok sikert a spanyolok ellen!

(Lejegyezte: Kerbi)


HOSNYÁNSZKY NORBERT a vlv-nek:

- Gratulálok, Hosi! Kérek egy kis összefoglalót!


- Röviden annyi, hogy remekül védekeztünk és fantasztikus kapusteljesítmény is volt ezena  meccsen, azt gondolom, hogy ez volt a kulcsa a meccsnek. Plusz: amikor higgadtnak kellett maradnunk, akkor higgadtak maradtunk. A végén volt egy kis izgalom, de szerencsésen jöttünk ki belőle.

- A spanyolok?

- Az is egy ilyen jó meccs lesz valószínűleg, ott is nyerni szeretnénk.

- Köszönöm szépen.


ANGYAL DÁNIEL a VLV-nek:

- Gratulálok Dani, megvan az Eb-döntő, és az olimpiai kvóta is. Mit érzel most?

- Nagyon-nagyon boldog vagyok, azért az, hogy döntőben vagyunk és hogy úgy kerültünk oda, hogy ez kvótát is ér, ez fantasztikus dolog!

Nagyon nehéz meccs volt, Montenegró bizonyította az egész tornán, hogy mennyire összeszedett és jó csapat, de egy remek Nagy Viktorral, és remek védekezéssel nyerni tudtunk ma.

- Jelentett plusz motivációt az, hogy a meccs előtt már tudtátok, hogy a győzelem egyben kvótát is jelent?

- Természetesen, azért kvótáért játszani, ez extra motivációt jelent. De biztos vagyok benne, hogy ez Montenegrónak is ugyanolyan motiváció volt. Nagyon örülök, hogy így alakult, hogy ezt itthon sikerült kiharcolnunk.

- Mivel lehet megverni a döntőben a spanyolokat? Egy iksz már volt a tornán, most mivel lesztek jobbak?

- Egyelőre még erre a kérdésre nem tudok válaszolni, jó csapat a spanyol, de eddig nem foglalkoztunk a döntővel, az majd ezután jön.

Gratulálok!

(Lejegyezte: Kerbi)


POHL ZOLTÁN a VLV-nek:

- Zoli, gratulálok! Mennyire vagy jóban a hosszú repülésekkel?

- Ha kell, akkor nagyon jóban vagyok vele.

- A viccet félretéve: milyenek voltak ezek a montenegrói centerek?

Nagyon kemények, nagyon kemény meccs volt. Tudtuk is, hogy ilyen lesz, hogy az elejétől fogva nagyon ott kell lenni fejben, és a védekezésen fog múlni az egész.

- Mikor hittétek el, hogy megvan a tokiói repjegy?

- Az elejétől fogva úgy álltunk neki, hogy ezt nekünk kell megnyerni. Talán, amikor sikerült a háromgólos előnyt kialakítani, akkor kezdtük elhinni, habár a végére egy izgalmas meccset csináltunk belőle. Nagyon boldog vagyok, hogy megvan.

- A spanyolokkal játszotok, és a tét az Eb-győzelem hazai pályán. Hogy készülsz arra a meccsre?

- Most először megemésztjük, hogy sikerült bejutni a döntőbe, és az olimpiai kvóta is megvan. Még nem játszottam Európa-bajnoki döntőt…, nem is tudom... Ugyanilyen lesz szerintem, az is a védekezésen fog múlni. Találkoztunk már a spanyolokkal a csoportban, de ez egy teljesen más meccs lesz.

- Találkozunk vasárnap!

(Lejegyezte Kerbi)


ERDÉLYI BALÁZS a VLV-nek:

- Gratulálok Balázs! Bent vagytok a döntőben, és kint vagytok az olimpián. Foglald össze kérlek, milyen volt ez a meccs?

- Pont ilyen, amit elmondtál! Egy ilyen jellegű meccsen arra kell számítani, hogy a végén dől el.

Három dologgal szeretném kezdeni: Először: megvan a kvóta, gratulálok a csapatnak, elképesztő örömmel tölt el ez minket!

Másodszor: köszönöm Vámos Marcinak, hogy a végén megmentette az életemet, mert mondhatjuk, hogy erről volt szó. Tudtuk, hogy a Montenegró képes 2-3-4 gólos menetekre percek alatt, mint ahogy azt tették a horvátok ellen is, erre fel voltunk készülve. Ez meg is történt, az elején lőttek is pár gólt, de nyugodtak voltunk, mert tudtuk, hogy gólokat fogunk lőni, csak kérdés, hogy mikor.

Ami a legeslegfontosabb, és én ezt emelném ki leginkább, hogy ami az utolsó másodpercekben is volt, az, hogy ha elöl valaki hibázott, hátul mindig segítettünk a másiknak. Ez, kombinálva azzal, ahogy Nagy Viktor védett ma, azt gondolom, hogy bizakodást adhat okot bármelyik csapat ellen.

- Négy évvel ezelőtt, a belgrádi Eb-n nagyon hasonló volt a szituáció: akkor is Montenegró ellen játszottatok az elődöntőben, és akkor is kvótát ért a győzelem, de akkor nem sikerült. A meccs előtt, amikor kiderült hogy ez a győzelem is kvótát jelent, eszetekbe jutott az a mérkőzés?

- Nekem nem, megmondom őszintén. A beugrás előtt pár másodperccel láttam egyáltalán, hogy a spanyolok jutottak döntőbe, és akkor tudtuk meg, hogy ez a meccs bizony kvótát ér. Meccs előtt nem is figyeltük az eredményeket, nem is érdekelt, csak azt láttuk, hogy itt hátul a spanyolok örültek, ebből gondoltuk, hogy ez a meccs a kvótáról is szól.

Az elején egy kicsit görcsösen kezdtünk, óriási volt a nyomás mind a két csapaton, de azt gondolom, hogy ez a közönség olyan pluszt tudott nekünk adni, hogy mínusz egy-két gólnál is tudtuk azt, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe, ők segítettek ebben.

- Egy teljesen más típusú vízilabdát játszó spanyol válogatott lesz az ellenfeletek a döntőben, de mégis hazai pályán, s az Eb-arany a tét. Mivel lehet őket megverni?

- Mindenképpen azzal, hogy most visszamegyünk, és először alszunk egyet. A döntővel, megmondom őszintén még nem foglalkoztunk, minden koncentrációnk erre a meccsre volt kihegyezve. A spanyolokat ismerjük, ők is ismernek minket, egy nagyon-nagyon jó csapatról van szó, nem véletlenül játszottak az elmúlt években sorozatosan döntőket, Eb-döntő, vb-döntő, ismét Eb-döntő. Egy nagyon jó csapatról van szó, fogunk róluk beszélni, biztos vagyok benne, a holnapi naptól kezdve. Ma Montenegró legyőzése volt a legfontosabb, és örülünk a kvótának.

- Jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Gratulálok Krisztián! Így gondoltuk mi ezt. Légyszíves mondj valamit a meccsről!

- Ez a mérkőzés nem úgy kezdődött ahogy szerettük volna. Azt gondoltuk, hogy egyből, az elején "beleszállunk", ennek ellenére 2:0-ra vezetett Montenegró. Ezután viszont sikerült az irányítást a saját kezünkbe venni és hát..., három góllal is vezettünk, amit szerencsére sikerült is tartanunk.

Nagy Viktor parádésan védett és ki kell emelni Zalánki Gergő játékát, hiszen támadásban fenomenális volt és védekezésben is, ahogy egyébként az egész csapat is, nagyon jól tudtunk együttműködni. 

- A spanyolokkal már játszottatok egy meccset, most még egy jön.

- Igen, ennek az Eb-nek két célja volt. A spanyolok elérték nekünk az egyiket azzal, hogy döntőbe jutottak, ugyanis így már biztos olimpiai résztvevők vagyunk. De mi azt tűztük ki az Eb előtt, hogy szeretnénk hazai közönség előtt 2014-et és 2017-et feledtetni és megnyerni ezt a világversenyt, úgyhogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a legfényesebb érmet hozzuk el holnapután.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Kinn vagyunk Tokióban és borzasztóan örülünk ennek! De hát itt még nincs vége a történetnek, tovább akarjuk fűzni a szálakat és meg akarjuk nyerni az Eb-t.

- A mai meccsről?

- Ami nem ment az oroaszok ellen, az most, úgy gondolom, hogy szenzációs volt, Viktorral kiegészítve - azért ő be-be védegetett blokkok mögé, de jó volt összességében a védekezés.

Boldogok vagyunk, ma még egy kicsit megemésztjük ezeket a dolgokat, utána pedig készülünk a spanyolok elleni meccsre, amely nem lesz egyszerű. 

- Mire számítasz azon a meccsen?

- Majd most megmézzük, hogy mit csináltak itt ma a horvátok ellen. Nem tudtam volna elképzelni, hogy Kvangdzsuban és itt is meg tudják őket verni, ráadásul úgy, hogy eggyel több mérkőzést játszottak. Megnézzük. 

Én nem hiszem, hogy a spanyol csapatnak mi annyira jól fekszünk, inkább a délszlávok ellen tudnak jobban játszani, remélem, hogy ez be fog bizonyosodni egy számunkra megnyert mérkőzésen.

- Köszönöm szépen.


JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Jansik Szilárdnak gratulálok ehhez a győzelemhez és a döntőhöz. Döntőt fogsz játszani!

- A világbajnokság volt az első világversenyem, az ez Eb a második és igen, hála Istennek, sikerült. Köszönjük a gratulációt, nagyon nagy munka volt benne, főleg védekezésben. Elég sok hátrány volt, sajnos én sem tudtam sokat bent lenni a vízben, ahogy egyik bekkünk sem, mert kaptuk sorban a labda nélküli kiállításokat. Igaz, ezeket befújták elöl is és mi többet lőttünk be. Büszke vagyok a csapatra, mindenkire.

És hát..., most már akkor ne végezzünk félmunkát... Itthon vagyunk, s bár azt mondták, hogy miénk a legyengébb csoport, kiderült - ugyanúgy, mint a vb-n, ahol négyben voltunk ketten a csoportunkból, most pedig a döntőt játsszuk ketten.

Nagyon kemény lesz a spanyol meccs, eszméletlen tényleg, hogy mit csinálnak világversenyről világversenyre, legyőzve a szerbeket, horvátokat. Ez megsüvegelendő, de megteszünk mindent és megverjük őket a döntőben.

- Köszönöm szépen.


NAGY VIKTOR az M4 Sportnak:

- Azzal szeretném kezdeni, hogy nagyon-nagyon jó játszani ilyen közönség előtt, tényleg óriási lökést tudnak adni a szurkolóink, hihetetlen, óriási élmény, szavakba nem lehet önteni.

És le a kalappal a csapat előtt. Két nappal ezelőtt magunkhoz képest viszonylag gyengén játszottunk és ennyire fel tudtunk pörögni a mai mérkőzésre, úgy, hogy azért voltak betegségek, vannak betegségek, nem vagyunk százszázalékosak, én úgy érzem. Legalábbis a szárazföldön. Hála istennek, a vízben ez nem látszódott. 

Csapatként tudtunk működni, mindenki beleadott mindent. Nagyon nagy tétje volt ennek a mai mérkőzésnek, főleg úgy, hogy a spanyolok jutottak a döntőbe és így olimpiai kvótát is ért ez a győzelem. Nyilván érmet is.

Most kisétálunk, addig örülhetünk ennek, meg még ma este is, aztán holnaptól ez már múlt idő és fel kell készülnünk a döntőre. Nagyon örülök, hogy a spanyolok ellen játszunk!

​Várható még: további vlv-képek.



vlv-képek I.


A nap további eredményei:

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


Helyosztók, elődöntők, január 24., péntek

Törökország-Románia 3:20 (1:5, 0:6, 1:6, 1:3) (a 11. helyért) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Acar, Biyik, Özbek, ill. Fulea 5, Prioteasa 4, Radu, Negrean 3-3, Oanta 2, Antipa, Gergelyfy, Vancsik

Georgia (Grúzia)-Németország 8:9 (3:2, 2:0, 2:3, 1:4) (a 9. helyért) - az egyik játékvezető Kun György volt jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Vapenszki 2, Tsrepulia, Imnaisvili, Bitadze, Bagaturia, Rurua, Magrakvelidze, ill. M. Stamm, Restovics, Eidner 2-2, Reibel, Jüngling, Gielen

Olaszország-Oroszország 14:12 (5:3, 4:4, 3:1, 2:4) (az 5-8. helyért) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Aiccardi 3, Di Fulvio, Figlioli, Velotto, Renzuto Iodice, Figari 2-2, Echenique, ill. Harkov, Bicskov 3-3, Liszunov 2, Szucskov, Derevjankin, Nagajev, Sepeljev

Szerbia-Görögország 12:9 (3:3, 3:2, 4:2, 2:2) (az 5-8. helyért) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Dedovics, S. Mitrovics 3-3, Vico, F. Filipovics 2-2, Mandics, Prlainovics, ill. Vlahopulosz 3, Kolomvosz 2, Geniduniasz, Funtulisz, Papanasztasziu, Argiropulosz

Spanyolország-Horvátország 9:8 (0:1, 4:3, 2:2, 3:2) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Munarriz 3, Granados Ortega 2, De Toro, Delgado, Tahull, Perrone, ill. Bukics 2, Macan, Loncsar, Jokovics, Buslje, Milos, Vukicsevics

A torna utolsó napjának programja:

Döntők, január 26., vasárnap

14.30 Oroszország-Görögország (a 7. helyért)
16.00 Olaszország-Szerbia (az 5. helyért)
17.30 Horvátország-Montenegró (a 3. helyért)
19.00 Spanyolország-Magyarország (döntő)


vlv-képek III.