FACEBOOK

Oroszország-Magyarország 22:23 - bronzérem, ötméterespárbaj után

Oroszország-Magyarország 22:23 - bronzérem, ötméterespárbaj után
hozzászólás, 2019.07.14.

Drámai meccsen, utolsó másodperces gólt követő ötméterespárbajban vertük meg az oroszokat és így megvan az Universiade bronzérme. Nyilatkozatok, gólok:


Universiade, Nápoly (Olaszország)

Bronzmérkőzés

Oroszország-Magyarország 22:23 (1:3, 4:2, 2:0, 3:5 - 12:13) - ötméteresekkel
G.: Merkulov 7, Bicskov 4, Vasziljev 3, Szucskov, Krug, Guszarov 2-2, Usov, Zinnurov, ill. Gyárfás 6, Burián, Szatmári 4-4, Várnai, Csacsovszky E. 3-3, Sánta 2, Bencz

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Fisu-tv):

0:1 - Gyárfás első gólja

0:2 - Szatmári első gólja

1:2 - Zinnurov gólja

1:3 - Burián első gólja

2:3 - Merkulov első gólja

3:3 - Merkulov második gólja

4:3 - Usov gólja

4:4 - Burián második gólja

4:5 - Gyárfás második gólja, ötméteres

5:5 - Merkulov harmadik gólja

6:5 - Merkulov negyedik gólja

7:5 - Szucskov első gólja

7:6 - Burián harmadik gólja

7:7 - Burián negyedik gólja

8:7 - Szucskov második gólja

8:8 - Gyárfás harmadik gólja

8:9 - Bencz gólja

9:9 - Bicskov első gólja

10:9 - Bicskov második gólja

10:10 - Szatmári első gólja

Kardos döntő ötméteresvédése

Eredményhirdetés


HORVÁTH JÁNOS szövetségi kaptány a vlv-nek:

- Mennyit öregedtél ma? Hány ősz hajszállal lett több ezután a meccs után?


- Eddig is volt elég... 

- Hogy értékeled a mai bronzmeccset?

- Két csalódott csapat találkozójából mindig az kerül ki győztesen, aki jobban akarja az érmet. Ma mind a két csapat nagyon akarta, úgy gondolom, hogy ez nyílt sisakos, férfias küzdelem volt. Az elején elmentünk, utána feljöttek, ők vezettek. Az utolsó negyedre 5:7-tel fordultunk, akkor elkezdtünk M-zónázni és egy perc alatt ledolgoztuk a kétgólos hátrányt. Erre ők reagáltak, úgyhogy elég komoly taktikai küzdelem is folyt. Kaptak egy ötméterest, amit mi vitattunk, Bicskov belőtte. Aztán kilenc tized másodperccel a vége előtt Egér lőtt egy kereszt lapost, ami beakadt. Jöttek az ötméteresek, amiket, mint te is tudod, nagyon szeretek... Akármennyire is lehet gyakorolni ezt a dolgot, mégiscsak lutri valahol, ez most a 13. párnál, a 26. ötméteresnél dőlt el a javunkra. Közben cserélgettem kapust, ők is.

Persze, természetesen örülök a bronzéremnek, ugyanakkor, hát..., nem ezért jöttünk. Egy picit törékeny volt a csapat, nem is igazán tudtunk eleget együtt edzeni és néhány poszton jó lett volna egy kis erősítés. Ennek fényében szép eredmény a bronz, de hát a magyar vízilabdában az arany a fontos. Lett volna még erre is reális esélyünk, nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk az olaszokkal még egy meccset játszani, már csak azért is mert a velük vívott mérkőzésünk körülményeit "erősen vitattuk".

​Ugyanakkor azt kell, hogy mondjam, hogy gratulálnunk kell az előttünk végzett két csapatnak, mert mind a kettő megvert bennünket. Ilyen szempontból reálisnak kell, hogy értékeljem a harmadik helyet. Külön szeretném ezúton is megköszönni a csapatkapitány Sánta Dani munkáját, ő emberfelettit produkált ezen a tornán.


SÁNTA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon nehéz szavakat találni, elképesztő, amit ma csapatként csináltunk!

Megint jól kezdtünk, aztán már-már szokásos módon átvették tőlünk az irányítást. Ami pedig az utolsó negyedben történt... ilyet csak a sport tud produkálni, elképesztően büszke vagyok mindenkire! Az ötméterespárbaj pedig megölte az idegeimet!

Köszönöm a stábnak és a fiúknak,hogy megtiszteltek és a csapatkapitánya lehettem ennek a fantasztikus Csapatnak! Óriási élménnyel és tapasztalatokkal lettem gazdagabb! Fantasztikus lesz erre visszaemlékezni évek múltán. Külön gratulálok a lány csapatunknak! Hajrá, magyarok!


SZATMÁRI KRISTÓF a vlv-nek:

- Kilenc másodperccel a vége előtt.volt egy időkérés és ugye, az új szabálynak köszönhetően a kapus is feljöhetett támadni. Rálőttük, szöglet lett, ekkorra már csak két másodperc volt hátra. Középen maradtam, megkaptam és bement :-). 

A meccsről annyit, hogy nagyon büszke vagyok a csapatra, ez férfimunka volt. Az utolsó másodpercig küzdöttünk, nem adtuk fel, igazi csapatként játszottunk ma. Minden elismerésem a csapaté!!

Nagyon örülök ennek a bronzéremnek, hatalmas élmény volt az Universiade, köszönöm, hogy részese lehetettem!!! Hajrá, magyarok !


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak, óriási teljesítmény volt a mai! Nagy akaratról tesz tanúbizonyságot, hogy mínusz 2-ről megint fel tudtunk állni és nem feladva, az utolsó másodpercekig hittünk egymásban, aminek meg is lett a következménye.

A mecs borzasztóan fordulatos és kaotikus volt, egyszer fent, egyszer lent, de szerencsére a végéig hidegvérrel kihúztuk! Nagyon büszke vagyok a srácokra. Hajrá, magyarok!

- Hogy volt a kivédett ötméteresél? Mire figyeltél?

- Csak próbáltam minél jobban "söpörni", mert addig többnyire csak laposat lőttek.

- Gratulálok!


BURIÁN GERGELY a vlv-nek:

- Amikor Pipi kivédte azt az ötméterest, mérhetetlenül boldog voltam, nagyon büszke vagyok a csapatra! 

Kicsit hasonlított a tegnapi meccsre a mai, az elején jól játszottunk, elléptünk és nem zártuk le a meccset, a végén kétszer is átvette a vezetést az orosz csapat. De volt tartásunk és nem adtuk fel az utolsó másodpercben sem. 

Köszönöm ezt a másfél hónapot a srácoknak, boldogan jövünk haza, bronzéremmel a nyakunkban!


GYÁRFÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak, köszönöm az egész munkát és a profi hozzáállást az egész csapatnak és a stábnak, úgy gondolom mindenki végig maximális akarattal állt a tornához.

A meccs nagyon szoros volt, úgy gondoltam hogy mi jobbak vagyunk ennél a csapatnál - azért is, mert az otthoni edzőtáborban, a kétkapuk folyamán csak egyszer veszítettünk.

Ilyen hosszú ötméterespárbajban még nem volt részem, ez mentális verseny, ma ebben jobbak voltunk. Abszolút megérdemelten lóg a nyakunkban a bronzérem.

Az olaszoknak köszönjük ezt az Universiádét, remekül lehozták, meglepően jól működött szerintem a hotelekben szétosztott metodika, nem volt gond semmivel, a kaja kifejezetten jó volt, profi sporthoz tökéletes. Hajrá, magyarok! Hajrá, magyarország!


VÁRNAI KRISTÓF a vlv-nek:

- Nagyon nehéz meccs volt, két csalódott és fáradt csapat küzdött egymással. A játék inkább volt küzdelmes mint látványos, de lehetett sejteni, hogy nagyon szoros küzdelem lesz.

Ami pedig a végét illeti, ilyen hosszú szétlövésben még sosem volt részem, de minden feszültséget megért ez a végkifejlet.

Nagyon örülök, hogy sikerült végül a bronzérem, szerintem mi tettünk többet érte a felkészülés alatt. Köszönjük a szurkolást a helyszínen, illetve otthonról is!


BENCZ ROLF a vlv-nek:

- Nehezen találom a szavakat egy ilyen eseménydús mérkőzés után. Mindakét csapatnak egy vesztes elődöntőből kellett talpra állnia, ami nem a legkönyebb feladat. Jól kezdtünk, el tudtunk lépni 3:1-re, de utána egy rövidzárlat következett be, tele hibával és az orosz csapat ezt könyörtelenül kihasználta.

A negyedik negyed elejét erősen kezdtük így a hátrányunkat le tudtuk dolgozni és fej-fej mellett haladtak a csapatok a meccs vége felé. A végén meg jött a csattanó, mivel Egér az utolsó másodpercben egyenlített és tovább élt a remény a bronzra.

Az ötméterespárbaj az idegek harca - most mi jöttünk ki ebből szerencsésebben és beérett a munka gyümölcse, éremmel térünk vissza Budapestre. Ezúton is szeretném megköszönni a csapattársaimnak ezt a felejthetetlen élményt!

​Címlapkép: MEFS


A magyar Universiade-válogatott:

Kardos Gergely, Szakonyi Dániel - kapusok,
Bencz Rolf, Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd - mezőnyjátékosok.

A stáb: Horváth János szövetségi kapitány, Keszthelyi Tibor szövetségi edző, Bors László kapusedző.










Fotók: MEFS


​A vlv tudósításai a magyar csapat nápolyi szerepléséről:

Győztes rajt az Universiadén - Horvátország-Magyarország 12:15

Universiade: Japán- Magyarország 12:18

Universiade: Magyarország-Olaszország 10:13

Universiade: Magyarország-Ausztrália 18:6


Megvan az elődöntő az Universiadén! - Magyarország-Japán 18:3

Az elődöntőre készül az Universiade-csapat

Universiade-elődöntő: USA-Magyarország - élő közvetítés

USA-Magyarország 12:9

Universiade: Oroszország-Magyarország -élő közvetítés