FACEBOOK

Universiade: Japán- Magyarország 12:18

Universiade: Japán- Magyarország 12:18
hozzászólás, 2019.07.05.

Universiade-csapatunk pénteken hozta a kötelezőt a mindig veszélyes japánok ellen. Részletek, nyilatkozatok:


Universiade, csoportkör, 3. forduló

Japán- Magyarország 12:18 (4:7, 3:2, 2:6, 3:3)

G.: Date 4, Kageta 3, Inaba, Nitta 2-2, T. Suzuki, ill. Gyárfás T. 4, Fejős 3, Várnai, Sánta, Csacsovszky E., Bencz 2-2, Burián, Zerinváry, Szatmári

Csapatunk következő meccse szombaton 19.30-kor lesz, az ellenfél a házigazda Olaszország.

A magyar Universiade-válogatott:

Kardos Gergely, Szakonyi Dániel - kapusok,
Bencz Rolf, Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd - mezőnyjátékosok.

A stáb: Horváth János szövetségi kapitány, Keszthelyi Tibor szövetségi edző, Bors László kapusedző.


HORVÁTH JÁNOS a vlv-nek:

- Féltünk ettől a mérkőzéstől, mert egy hétig a japán felnőtt válogatottal edzőtáboroztunk Budapesten. Sokat játszottunk velük, tudtuk, hogy felveszik a meccseinket, másrészt mi is jól megismertük a stílusukat, ami a kivárás: ha hibázik az ellenfelük, azt azonnal, könyörtelenül kihasználják. Így is lett. Töménytelen mennyiségű helyzetet kihagytunk és még így is lőttünk 18 gólt.

Úgy gondolom, hogy a játék minden elemében javulnunk kell holnapra, ha az olasz csapat ellen győzni szeretnénk, márpedig azt szeretnénk. A mai teljesítmény kevés lesz.

KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Elég nehezen indult a meccs és eleve számítottunk ilyen eshetőségre, de azt is tudtuk, hogy ha odafigyelünk, ha belőjük a helyzeteinket, akkor viszonylag hamar szétnyílhat az olló. Klasszikus japán stílusban játszott az ellenfél, ezt is vártuk tőlük, a szorost, a sok lefordulást.

Gratulálok a csapatnak, a lényeg az, hogy megvan a győzelem. Holnap az olaszok következnek, már arra a meccsre koncentrálunk. 

- Milyenek az ottani körülmények?

- Mindenki együtt lakik egy szállodában, a kaja jó, a szállás is, az egy kicsit kényelmetlen, hogy háromágyas szobák vannak. Nápolytól fél órányira vagyunk egy kisvárosban, ingerszegény környezetben, az edzéseken és a meccseken kívül másra nincs mód, de hát, azért jöttünk, hogy vízilabdázzunk és megnyerjük ezt a tornát

CSACSOVSZKY ERIK a vlv-nek:

- Először is, gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Ez a japán válogatott nagyon kellemetlen vízilabdát játszik, és ennek ma néhányszor mi is áldozatául estünk, persze a saját hibáinkból. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de sorra elhibáztuk azokat, amin javítani kell, hogy holnap le tudjuk győzni az olaszokat.

Ma a legfontosabb az volt, hogy ezt a meccset behúzzuk. Megyünk tovább, holnap meg nekimegyünk az olaszoknak.

BENCZ ROLF a vlv-nek:

- A mérkőzés előtt tudtuk jól, hogy a japán válogatott kellemetlen játékot játszik lefordulásokkal teli támadásaival, amiket többé-kevésbé sikerült is kivédekezni.

A mi támadásaink kulcsa a meccsen a centerjáték és az átlövésgólok voltak, amikkel sikerült egy kisebb előnyt szerezni.

De ami a legfontosabb: megvan a három pont és készülünk gőzerővel a másik csoportrangadóra Olaszország ellen.