FACEBOOK

Universiade: Magyarország-Olaszország 10:13

Universiade: Magyarország-Olaszország 10:13
hozzászólás, 2019.07.06.

Vereség Olaszországtól - az Itáliában "szokásos" körülmények között. Részletek:


Universiade, csoportkör, 4. forduló

Magyarország-Olaszország 10:13 (2:3, 2:2, 3:5, 3:3)

G.: Gyárfás T. 3, Burián, Szatmári 2-2, Várnai, Csacsovszky E., Fejős, ill. Di Martire 4, Cannella 3, Panerai, Campopiano 2-2, Bruni, Alesiani

A mérkőzés alakulása:

0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3 / 3:3, 3:4, 3:5, 4:5 // 5:5, 5:6, 5:7, 6:7, 6:8 / 7:8, 7:9, 7:10 / 8:10, 9:10, 10:10, 10:11, 9:12, 9:13

A magyar csapat legközelebb hétfőn, 17.30-kor száll vízbe, az ellenfél Ausztrália.

HORVÁTH JÁNOS szövetségi kapitány a vl-nek:

- Nehéz bármit mondani, sorra jönnek ide hozzám az ellenfelek szövetségi kapitányai és azt mondják: ne foglalkozzunk ezzel, itt ma nem nyerhettünk. 

Nem játszottunk rosszul, bár néhány helyzetünk kimaradt, ugyanakkor kaptunk 19 kontrafaultot. Ez azt jelenti, hogy lényegében másfél negyed támadásait vették el tőlünk, ráadásul volt olyan, hogy két olasz játékos sem úszott vissza és a kontra után 2:0-ban támadhattak...

10:10-nél így is volt sanszunk, ott a gyerekeket kicsit elragadta a hév, nehezen viselték el a vélt vagy valós igazságtalanságot. Sajnos ez van, nekik talán még új volt, de aki Olaszországban az olaszokkal játszik, annak erre is fel kell készülnie. A végén, amikor már minden  mindegy volt, elkezdtük kapni a fórokat, de sajnos azokkal a lehetőségekkel már nem tudtunk élni. Nyilván szomorúak vagyunk, már csak azért is, mert tudható volt: aki ezt a mérkőzést megnyeri, szinte besétálhat a döntőbe. Így most sok múlik majd az olasz-horvát meccsen, attól is függ majd, hogy a folytatásban milyen ágra kerülünk.

Mi legközelebb hétfőn játszunk, Ausztrália lesz az ellenfél. Vasárnap erre készülünk, edzünk, videózunk.

- Köszönöm szépen.


SÁNTA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Sajnos nem úgy alakult a mérkőzés eredménye, mint amire számítottunk.

Nagyon brusztos, kemény meccs volt. Büszke vagyok a csapatra, harcoltunk ahogy tudtunk. A végére kicsit elfogytunk. De ezzel számoltunk, hogy ilyen körülményekkel is meg kell küzdeni.

Remélem, találkozunk még az olaszokkal és vissza tudunk vágni. nekik.

Hajrá, magyarok!


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Jó játékkal értük el ezt az eredményt. Voltak hibák, elváltások a védekezésben, de ez abszolút benne van egy ilyen meccsben, főleg az olaszok ellen. Óriási küzdéssel, akarattal mentünk előre végig, hiába vezettek eggyel, kettővel, mindig visszajöttünk. A negyedik negyed elején 8:10-ről 10:10-re jöttünk fel, ami nagy lendületet adott a csapatnak, csak sajnos ekkor nem tudtuk belőni a helyzeteinket, illetőleg furcsa ítéletek után kaptunk gólokat. A pálya - ahogy Olaszországban szokásos - lejtett az olaszoknak.

Gratulálok a csapatnak, mert óriásit küzdöttünk. A bíráskodást sajnos nem tudtuk fejben elviselni, sokan először játszottak ilyen szintű meccset ekkora ellenszélben és számukra ez teljesen szokatlan volt. Úgy gondolom, hogy ha visszakapjuk az olaszokat a későbbiekben, akkor higgadtabbak leszünk, hiszen mindenki tudja már, hogy mire számíthatunk. 


SZATMÁRI KRISTÓF a vlv-nek:

- Nagyon kemény meccs volt, de erre is számítottunk. Úgy gondolom, hogy a csapat mindent beleadott, beletett ebbe a mérkőzésbe. Külső körülménnyel nem szeretnék foglalkozni! Sajnos így alakult.

Menni kell tovább, a csapat képes arra, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt megverje ezt az olasz válogatottat. Holnap pihenőnap lesz, meg fogjuk nézni a meccset elemezzük a hibákat és készülünk a hétfői, Ausztrália elleni meccsre!


GYÁRFÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy az olasz csapat utánunk a legerősebb az Universiadén. Szomorú vagyok, hogy nem sikerült ezt megmutatni. Egyértelmű volt hogy a hazai pályát megkapják, erről ennél többet nem is akarok mondani.

Lefordulásgólt nem szabad kapni, ez az a dolog ami óriási kritika lehet, egy ilyet kaptunk, ami sajnos egy fontos gól volt. Támadásban összeszedettek voltunk lőttünk 10 gólt, védekezésben kell előrelépni, de úgy gondolom, van még időnk az elemzésre és a javításra.

A küzdés óriási, volt ami tulajdonképpen alap egy magyar válogatottnál, de ma, úgy érzem, mégis szót érdemel, mert elviseltünk mindent és mentünk tovább! Büszke vagyok a csapatra, örülök, hogy itt lehetek és bebizonyítjuk mi még hogy jobbak vagyunk az olaszoknál.