FACEBOOK

Világliga: Franciaország-Magyarország 15:10

Világliga: Franciaország-Magyarország 15:10
hozzászólás, 2020.02.11.

Nagyon sima meccsen vereséget szenvedtünk Franciaországban, így csak második helyen jutottunk tovább a csoportban és Olaszországot idegenben kell legyőzni a Világliga-szuperdöntőbe jutáshoz. Részletek folyamatosan bővülő cikkünkben:

KARDOS GERGELY ESETE A FINA-ELTILTÁSSAL

Érdekes epizódja volt a találkozónak, hogy a magyar cserekapus, Kardos Gergely az uszodába érkezés után a lelátón foglalt helyet.
Meccs után megkérdeztük Märcz Tamást, mi volt ennek az oka.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy "Pipi" még a tavaly nyári belgrádi Világliga-szuperdöntőn brutalitásért kapott három meccses eltiltás utolsó szakaszát töltötte le ezzel a meccsel. Emlékezetes, hogy akkor két mérkőzést rögtön kihagyott a kapusunk, még a belgrádi tornán, a harmadik büntetés áthúzódott a magyar válogatott első világbajnoki meccsére, Kvangdzsuba. Mivel azonban akkor ő nem volt tagja a válogatottnak, a személyesen őt érintő utolsó eltiltásnak tett most eleget.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy tervezett lépés történt annak érdekében, hogy ez az eltiltás később már ne okozzon problémát.


Világliga-csoportselejtezők, 3. játéknap

B csoport


Franciaország-Magyarország 15:10 (5:3, 3:3, 5:2, 2:2)
Limoges, v.: Putnikovics (szerb), Navarra (olasz)
Franciaország: Garsau, Cannone, Vernoux 2, Saudadier 2Marzuki 2, Khasz 2, Crousillat 2. Cs.: Marion-Vernoux, Caumette 1, Izdinsky 3, Vanpeperstraet, Camarasa 1, Hovhannisyan (kapus). Szövetségi kapitány: Nenad Vukanics
Magyarország: Vogel Soma, Manhercz K. 2, Erdélyi 2, Pohl Z. 2, Bedő, Sedlmayer, Gyárfás. Cs.: Várnai, Nagy Á. 1, Mezei 1, Jansik Sz. 1, Kovács Gergő 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 4/10, ill. 3/13
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Vanpeperstraet (a második negyedben), Caumette (a negyedik negyedben), Khasz (a negyedik negyedben), Kovács Gergő (a negyedik negyedben)


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Ezzel Franciaország lett a csoportelső, mi második helyen jutottunk tovább és Olaszországgal vívunk egyetlen meccset a Szuperdöntőbe kerülésért, méghozzá idegenben, március 17-én. (Ha ott nyerünk akkor a Montenegró-Horvátország találkozó győztesével már a döntőbe jutásért játszunk.)

A magyar csapat:

Kardos Gergely (Eger), Vogel Soma (FTC) - kapusok, 
Bedő Krisztián (Noisy-le-Sec), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (Szolnok) - mezőnyjátékosok.


A találkozón Mezei Tamás volt a magyar csapat kapitánya.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Erdélyi első gólja

1:1 - Marzuki első gólja, ötméteres

1:2 - Manhercz Krisztián első gólja

2:2 - Crousillat első gólja

3:2 - Saudadier első gólja

4:2 - Caumette gólja

4:3 - Nagy Ádám gólja

5:3 - Vernoux első gólja

5:4 - Manhercz Krisztián második gólja

6:4 - Izdinsky első gólja

6:5 - Pohl első gólja


7:5 - Vernoux második góljának felvétele nincs meg

8:5 - Camarasa gólja

8:6 - Jansik Szilárd gólja

9:6 - Izdinsky második gólja

10:6 - Marzuki második gólja

10:7 - Mezei gólja

11:7 - Saudadier második gólja

11:8 - Pohl második gólja

12:8 - Khasz első gólja

13:8 - Izdinsky harmadik gólja

14:8 - Khasz második gólja

14:9 - Erdélyi második gólja

15:9 - Crousillat második gólja

Mezei-helyzet

15:10 - Kovács Gergő gólja


A teljes meccs:

 


A csoportunk végeredménye:

1. Franciaország 4,
2. Magyarország 3,

3. Oroszország 2 pont

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Természetesen reménykedtem egy jó meccsben, annak ellenére, hogy előzetesen nem voltak jók a körülmények, még itt Limoges városában is akadtak problémáink, de ezeket nem akarom részletezni. Igazándiból a védekezéssel volt rengeteg gondunk, könnyedén átlőttek minket, kevés volt a védés, kevés volt a blokk Soma előtt. Sem elég agresszív, sem elég pontos nem volt a védekezésünk ahhoz, hogy kevés gólon tartsuk az ellenfelet. Sajnos akciógólokat is kaptunk, center-akciógólokat, amik azért nem férnek bele egy nemzetközi meccsen. Nem a tíz lőtt gól volt kevés, hanem a kapott 15 sok, de még ezt a meccset is egy jó, a végén egygólos különbségűvé váló találkozóvá lehetett volna alakítani, ha sokkal jobban védekezünk, ami ma nem ment. Bármihez nyúltunk, az kevéssé működött. Csalódott vagyok, mert jobb mérkőzést vártam még akkor is, ha valóban nem voltak ideálisak az ide utazás körülményei.

Megyünk tovább, természetesen folytatódik a Világliga. Jó lett volna elsőnek lenni, de ez a mérkőzés most nem úgy alakult, amit sajnálok.

- Mi volt szerinted a legfőbb probléma, a fáradtság vagy inkább az összeszokatlanság okozta a védelmi hiányosságokat?

- Azt gondolom, hogy két-három edzés sokat jelentett volna, hogy legalább a védekezést összerakjuk. Az emberfórokat sem nagyon játszottuk még ebben az összetételben, ott is sokat számított volna néhány közös gyakorlás. 

Nagyon furcsák voltak egyébként a fényviszonyok, félig sötétben játszottuk a mérkőzést, én úgy láttam, hogy ez nagyon nem kedvezett a blokkjainknak, illetve bátrabban kellett volna lőni a másik oldalon, mert az ellenfél kapusa is keveset látott. Bátrabb játék, több agresszivitás, jobb védekezés kellett volna elsősorban.

- El vannak keseredve a fiúk?

- Sajnos a végére sima meccsé alakult, ami nem jó, senki sem szereti az ilyet. Az biztos, hogy nem fog senki jó érzéssel továbbmenni ez után a mérkőzés után. Lesz lehetőség a javításra, mert ma kevés volt a meghatározó teljesítmény.

Tavalyelőtt Bilbaóban egy hasonló utazási tortúra után jól tudtunk játszani, most ez nem sikerült. Sok hiányzó volt, meghatározó játékosok sérülés, betegség miatt, ettől függetlenül bizakodó voltam, szerintem több volt ebben a meccsben.


ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Nehéz ilyenkor bármit mondani. A meccs tökéletesen tükrözte az elmúlt közel 40 órás utunkat. Ami elromolhatott az el is romlott. Nagyon sajnálom, mert megnehezítettük a saját helyzetünket. Ma is megtapasztaltunk egy olyan helyzetet/körülményt, amilyet, én azt gondolom, hogy előtte még senki nem tapasztalt meg közülünk, ettől függetlenül azt is gondolom, hogy alakulhatott volna ez egy picit máshogy is.

Elmaradtak a blokkok hátul, nem segítettük a Somát, elöl gondolkodásban le-le maradtunk egy-egy ütemmel - így alakulhatott ki ez az eredmèny.

A francia csapatnak gratulálnunk kell, mert maximálisan éltek a felkínált lehetőséggel, nekünk viszont vissza kell menni és dolgozni keményen tovább, mert komoly céljaink vannak a jövőre nézve!


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Nagyon gyengén játszottunk. Mind támadásban, mind védekezésben. Olyan hibákat követtünk el, amiket ezen a szinten nem szabad. Tizenöt kapott góllal nem lehet meccset nyerni senki ellen.

- Fáradtság vagy összeszokatlanság?

- Valószínűleg mind a kettő, de felesleges ezekről beszélni. A magyar válogatott vagyunk..., ez felelősséggel jár és ennek megfelelően kell teljesítenünk, amit ma nem sikerült.


JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Megalázó vereséget szenvedtünk. Nagyon gyenge volt a védelmünk ma, nulla segítséget adtunk Somának.

Utaztunk két napig, de ez nem mentesít minket semennyire sem. Profik vagyunk, ezeket a szituációkat is meg kell oldanunk. Ma nem oldottuk meg és sajat magunknak adtunk egy pofont.


GYÁRFÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Szörnyű meccs volt. Legutóbb Strasbourgban éreztem ugyanezt az Egerrel, hogy semmi nem működik. A mai meccs még jó ideig bántani fogja a lelkemet. Semmi nem működött, ugyereztem. 

Nincs mentség hogy fújt a szél vagy hasonlók..., egyszerűen csak borzalmasan játszottunk.


POHL ZOLTÁN a vlv-nek:

- Nehéz mit mondani egy ilyen csúnya vereség után. Nem játszhatunk így, legyenek bármilyen rosszak a körülmények. Nem volt semmi védelem. Olyan hibákat követtünk el, amiket semmilyen csapat ellen nem engedhetünk meg magunknak. A franciák viszont nagyon felpörögtek erre a meccsre és kihasználták, hogy nem érkeztünk meg fejben.

- Most idegenben kell legyőzni az olaszokat. Ezt hogy látod?

- Hát... magunknak nehezítettük meg ezzel a helyzetet. Egy újabb utazás. Nehéz meccs lesz.


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Gyenge teljesítményt nyújtva kaptunk ki franciáktól. A kalandos utazás ellenére ilyen szétszórt játékot nem engedhetünk meg a magyar válogatott színeiben.

- Volt bármilyen előjele? És most nem csak az utazás okozta fáradtságra gondolok.

- Valószínűleg egy-két közös edzés jót tett volna a játékunknak.

- Bár újonc nem játszott nálunk, sokan voltak most ott, akik az utóbbi időben kevés lehetőséghez jutottak a válogatottnál. Ilyen vagy te is. Emiatt esetleg duplán fáj?

- Így is, úgy is szar érzés kikapni, főleg egy papíron gyengébb ellenféltől.


A mérkőzés előzményei:

Hétfői tudósításunk.

Keddi tudósításunk.


A Világliga európai csoportselejtezőinek további keddi mérkőzései:

A csoport: 

Georgia (Grúzia)-Görögország 7:19 (1:5, 2:4, 3:5, 1:5)
G.: Jelaca 3, Tsrepulia, Susiasvili, Baraldi, Vapenszki, ill. Vlahopulosz 4, Geniduniasz, Funtulisz 3-3, Papanasztasziu, Derviszsiz, Gunasz 2-2, Gkiuvecisz, Argiropulosz, Kolomvosz

(Szabadnapos volt: Olaszország)

A csoport végeredménye:

1. Olaszország 6,
2. Görögország 3,

3. Georgia (Grúzia) 0 pont


C csoport: 

Horvátország-Hollandia 16:7 (5:3, 2:2, 4:1, 5:1) - az egyik játékvezető Kovács-Csatlós Tamás volt
G.: Jokovics 6, R. Burics, Bukics 2-2, Lozina, Benics, Buslje, Milos, Setka, Lazics, ill. Koopman, M. Filipovics 2-2, Veenhuis, Van den Burg, Janssen

(Szabadnapos volt: Szerbia)

A csoport végeredménye:

1. Szerbia 6,
2. Horvátország 3,

3. Hollandia 0 pont


D csoport: 

Spanyolország-Montenegró 6:11 (2:2, 1:2, 2:5, 1:2)
G.: Munarriz 2, Granados, Larumbe, Pericas, Barroso, ill. Draskovics 4, Ukropina, Gyurgyics 2-2, M. Petkovics, Moskov, Pjesivac

(Szabadnapos volt: Ukrajna)

A csoport végeredménye:

1. Montenegró 6,
2. Spanyolország 3,

3. Ukrajna 0 pont


Negyeddöntők, március 17., kedd


Olaszország-Magyarország (13)
Franciaország-Görögország (14)
Szerbia-Spanyolország(15)
Montenegró-Horvátország (16)

Alsóház:

Hollandia-Georgia (Grúzia) (17)
Oroszország-Ukrajna (18)

Elődöntők, április 14. (várható időpont)

16 győztese-13 győztese (19)
15 győztese-14 győztese (20)

16 vesztese-13 vesztese (21)
15 vesztese-14 vesztese (22)

D3-C3 (23)
A3-B3 (24)

Döntő: április 28. (várható időpont)

19 győztese-20 győztese
19 vesztese-20 vesztese

21 győztese-22 győztese
21 vesztese-22 vesztese

Alsóház

A3-D3
B3-C3