FACEBOOK

Eurokupa-elődöntő: Brescia-Eger 6:3

Eurokupa-elődöntő: Brescia-Eger 6:3
hozzászólás, 2020.02.22.

Kevés gólos meccsen a határesetet jelentő háromgólos hátrányt szedett össze az Eger Bresciában, az Eurokupa-elődöntő első fordulójában. A visszavágó másfél hét múlva lesz Egerben. Nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:


Eurokupa, elődöntők, 1. mérkőzés

(A visszavágók március 4-én lesznek.)

Nagyvárad-Ortigia 4:10 (1:1, 1:4, 1:4, 1:1) - az egyik játékvezető Vogel Gábor volt
G.: Inaba 2, Colodrovschi, Remes, ill. Napolitano 3, Gallo 2, Cassia, Di Luciano, Giacoppo, Rossi, Vidovics

Brescia-Eger 6:3 (0:1, 2:0, 0:0, 4:2)
G.: Cannella, Nikolaidisz 2-2, Alesiani, Buha, ill. Murisics 2, Hosnyánszky

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE ÉS A MECCS STREAMJE

VLV-VIDEÓK (Brescia.tv, stream):

0:1 - Hosnyánszky gólja

1:1 - Buha gólja

2:1 - Alesiani gólja

3:1 - Cannella első gólja

3:2 - Murisics első gólja

4:2 - Nikolaidisz első gólja

5:2 - Nikolaidisz második gólja

6:2 - Cannella második gólja

6:3 - Murisics második gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy az történt a mérkőzésen, amire számítottunk. Jól működött a hátrányos védekezésünk, az övék is és mind a két kapus nagyon jól védett, Del Lungo megmutatta, hogy miért nyert az olasz válogatott világbajnokságot, nagyon magabiztos volt és magas szinten védett. A legjobban két dolog fáj, két olyan védése, amely sajnos meghatározó volt a mérkőzés végkimenetele szempontjából. A második negyed végén, öt másodperccel a dudaszó előtt, 1:0-as vezetésünknél volt egy ziccerünk, azt kivédte, illetve volt egy ötméteres, amit szintén, s az is a meccs kritikus szakaszában történt. De hát, ezért ő az olasz válogatott kapusa. Kardos felnőtt a feladathoz, hat kapott gól Bresciában - ez mindent elmond. Egy gólt lehet szerencsétlennek nevezni, de azon kívül szinte tökéletes teljesítményt nyújtott.

Végig benne volt a meccsben, hogy olyan eredmény születhet, amely nagy reményeked ad a visszavágóra, úgy tűnt, hogy ott tudunk maradni iksz körül. Egyszerűen az történt, hogy volt két hiba a végén, amit mi elkövettünk, ők pedig nem tettek ilyet, így lett az egygólos vezetésükből a végére háromgólos hátrány. Azt is tudja mindenki, hogy Brseciában azért "lejt a pálya", nálunk erősebb játékosállományú magyar csapatok is érezték ezt, amikor itt játszottak, most sem volt másként.

Egyébként nagyon nagy fizikális és taktikai küzdelem folyt, nem véletlenül maradtak ki emberelőnyök, nem véletlenül esett kevés gól, nagyon magas szinten védekezett mindkét csapat, illetve ebben a fizikális ütközetben a végére teljesen felőrlödtek a játékosok.

- Hogy látod most a továbbjutás esélyeit, hiszen két meccsből áll az elődöntő?

- Volt olyan szakasza a mai mérkőzésnek, amikor kifejezetten úgy gondoltam, hogy itt nagyon megkönnyíthetjük a saját dolgunkat és olyan is, amikor négygólos hátrány nézett ki, ami nagyon nehéz lett volna. Szerintem a három gól behozható, ez "lőtávolon belüli távolság". Ez a feladat, meg kell oldani. Amikor Strasbourgba mentünk, négygólos előnyünk volt, úgy lett döntetlen a vége és jöttek az ötméteresek. Most ők három góllal állnak jobban, igaz, sokkal erősebbek, mint a strasbourgi csapat, de hát, ez már az elődöntő. 


DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) csapatkapitány a vlv-nek:

- Az történt, ami egy idegenbeli Brescia-meccsen történhet. Elég szoros, agresszív emberfogással kezdtek, illetve egy centerük van, de nem ő kezdett, inkább bejárt a bekkjük, a szélső játékosuk és ebből próbáltak sokmozgásos játékot erőltetni. Az első negyedben erre nagyon jól reagáltuk, sőt, még a másodikban is, viszont az ilyen kevésgólos meccsek azt hordozzák magukban, hogy nagyon nagy jelentősége van egy-egy hibának, ez eldöntheti a meccset. Ez történt most is. Mi többet hibáztunk, mint ők. Volt kihagyott ötméteresünk, ziccerünk, sok emberelőnyünk maradt ki - ők kevesebbet rontottak. Így nyertek három góllal, ami nem a világ vége, de azért fájó távolság, a behozása nagyon-nagyon nagy munkát követel majd meg tőlünk Egerben. Nem lehetetlen én már voltam részese fordításnak ennél rosszabb helyzetben is a Bajnokok Ligájában. Elsősorban azon fog múlni, hogy mindenki elhiszi-e: van keresnivalónk mínusz háromról is. 

Amíg le nem fújják a visszavágót, bizakodni fogok. A védekezésünknek hasonlónak kell lennie, mint ma, a hat kapott gól nem volt rossz eredmény, a három lőtt egy kicsit szegényes.

Kardos Pipi nagyon jól védett, örültem, hogy láttam olasz játékoskat, akik már inkább lepasszolták négy-öt méterre a kaputól a labdát és nem vállalkoztak lövésre. Ha Pipi ezt meg tudja ismételni a Bitskeyben, mi pedig képesek leszünk kiküszöbölni az említett, "meccsdöntő" hibákat, akkor akár reális lehet, hogy ezt a háromgólos hátrányt ledolgozzuk.


KARDOS GERGELY (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Elég fárasztó mérkőzés volt, a végletekig kiélezett harc folyt a medencében, hiszen csak az utolsó negyedben léptek el. Jól sikerült meccs volt abból a szempontból, hogy amit megbeszéltünk, azt hátul meg tudtuk valósítani, úgy gondolom, hogy a védekezés szépen összeállt, ezért tudtunk ilyen kevés gólt kapni. Hála istennek, nekem is nagyon jól ment a védés. Sajnálom, hogy a fórjainkat annyira nem tudtuk kihasználni, ezen a téren a visszavágóra javulni kell. 

A kevés gól miatt "úszkálós" meccs volt és ez sokat kivett a csapatból a végére, ezt még az is felerősítette, hogy kicsit lejtett a pálya, ahogy arra számítottunk is. Vlaho kiontozódott és ilyen játékost nehéz pótolni. De sokkal szorosabb lett volna, ha kevesebbet hibázunk. Ők ma azzal nyertek. hogy kevesebbet hibáztak. Sajnos kihagytunk egy-két olyan helyzetet, amit, ha belövünk, teljesen máshogy alakulhatott volna az eredmény. Ez van. A ma látottak alapján én bízom abban, hogy otthon nyerni tudunk és tovább tudunk jutni.

Nagy tűz volt bennünk, úgy jöttünk ki, hogy szeretnénk győzni idegenben. Otthon azon leszünk, hogy hárommal nyerjünk és akár ötméterespárbajban, de továbbjussunk.


GYÁRFÁS TAMÁS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nagyon kemény fizikális csata volt. Az utolsó negyedben dőlt el. Nincs mentség ők oksoabban játszottak a végen.  Sajnálom, mert ma benne volt, hogy egy sokkal jobb eredménnyel fordulunk a visszavágóra.

Pipi fantasztikusan védett. Sajnos Del Lungonak is jó napja volt, bár úgy érzem, mi is nagya tettük...

Nincs semmi veszve. A Bitskey egy óriási erőd. Nekik esünk újra.


A mérkőzés visszavágója március 4-én lesz Egerben.