FACEBOOK

Megvan az elődöntő az Universiadén! - Magyarország-Japán 18:3

Megvan az elődöntő az Universiadén! - Magyarország-Japán 18:3
hozzászólás, 2019.07.10.

Óriási magabiztossággal jutott be az Universiade elődöntőjébe a magyar válogatott. A döntőbe jutásért az USA csapatát kell legyőzni, ők ma egy góllal verték a horvátokat. Az elődöntőnk szombaton 14 órakor lesz. Horváth János, Sánta Dániel, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd, Pellei Frank és Kardos Gergely meccs utáni nyilatkozata a vlv-nek:


Universiade, Nápoly (Oalszország)

Negyeddöntő

Magyarország-Japán 18:3 (6:3, 2:0, 5:0, 5:0)

G.: Várnai 4, Burián, Sélley-Rauscher, Sánta, Szatmári, Csacsovszky E., Gyárfás 2-2, Zerinváry, Pellei F., ill. Inaba, Date, T. Suzuki

A mérkőzés alakulása: 

0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3 / 7:3, 8:3 // 9:3, 10:3, 11:3, 12:3, 13:3 / 14:3, 15:3, 16:3, 17:3, 18:3 

A döntőbe jutásért szombaton 14 órai kezdettel játszunk, az ellenfél az USA válogatottja.


Fotó: MEFS

A magyar Universiade-válogatott:

Kardos Gergely, Szakonyi Dániel - kapusok,
Bencz Rolf, Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd - mezőnyjátékosok.

A stáb: Horváth János szövetségi kapitány, Keszthelyi Tibor szövetségi edző, Bors László kapusedző.


HORVÁTH JÁNOS szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Most is tartom, hogy volt mitől tartanunk ez előtt a meccs előtt, mert biztos vagyok abban, hogy tíz meccsből egyszer-kétszer meg tudnak verni bennünket, ez egy jó csapat. Fantasztikusan védekeztünk, ez volt a győzelem kulcsa. Borzasztó áldozatos volt a gyerekek védőmunkája és jól védtek a kapusaink is. Ugyanúgy 18 gólt lőttünk, mint a japánok elleni csoportmeccsen, csak most hármat kaptunk (akkor 12-t - a szerk.). 

Nagyon örülünk, mindenki nagyon boldog, hiszen a magyar válogatottnak, bármilyen tornán játszik, ez a minimális elvárás, a legjobb négybe jutás. Ezt hoztuk, mostantól "magasabb célokért" játszunk.

- Mit tudsz mondani az elődöntőbeli ellenfélről, az USA-ról?

- Eddig nem foglalkoztunk semmi mással, csak mindig a következő ellenféllel. Ezt jól is tettük, mert a papírforma szerint a horvátoknak kellett volna jönni, akik egy óriási meccsen , brusztos, verekedős mérkőzésen meglepetésre egygólos vereséget szenvedtek az USA csapatától. Ki fogjuk őket elemezni, van erre két napunk. Mindenesetre a csapatnak most azt mondtam, hogy e párosítás legnagyobb előnye számunkra az, hogy az amerikai bíró nem vezetheti a meccsünket, eddig ugyanis egyedül vele voltak, hogy úgy mondjam, "nagyon súlyos afférjaink", a eddigi tapasztalatok szerint nem szimpatizál velünk.

Megpróbálunk felkészülni belőlük, de természetesen itt már nincs könnyű meccs, papírformáról sem lehet beszélni, aki szembe jön, azt kell megverni. Most egy kicsit megpróbálom "lazítani" a csapatot, hiszen tizenvalahány napja itt vagyunk bezárva, holnap "kimozdítom"őket, aztán videózunk,  megnézzük, mit játszhatunk az USA ellen, egyelőre még nem foglalkoztunk ezzel.


SÁNTA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak! Ezt nyugodtan nevezhetjük profi munkának. Amit nyújtottunk védekezésben, az szerintem példás. Sikerült megtörni a japánok kedvét, ami eddig még nem ment itt senkinek. De ez csak egy lépcső volt a háromból. Ma örülünk, pihenünk és holnaptól koncentrálunk a következő lépcsőre! Gratulálok a lányoknak is a négybe jutáshoz! Hajrá, magyarok!!

- Az USA-ról tudsz valamit? Mire lehet számítani ellenük az elődöntőben? Erővízilabdára?

- Erősek, nagy darabok és nem adják fel. Ha érzik a "vérszagot" és behergelik magukat, akkor nagyon nehéz ellenük játszani. Megnézzük videón őket, elemezzük és nekik megyünk. A mai egy jó alap, ezt kell tovább építeni.


VÁRNAI KRISTÓF a vlv-nek:

- Üdvözlöm az olvasókat!

A csoportmeccsel ellentétben, ezúttal teljes erőbedobással csak erre a mérkőzésre koncentráltunk és ez a koncentráció meg is mutatkozott a védekezésünkön, aminek köszönhetően sikerült ilyen magabiztosan nyernünk. Ezt a jó védekezést kell továbbvinni.

Most kezdődik a tornának az a szakasza ami miatt annyi munkát beletettünk, és emiatt nagyon motiváltak leszünk. Biztosan kemény meccs lesz Amerika ellen, de nagyon akarjuk a döntőt...


ZERINVÁRY LÓRÁND a vlv-nek:

- Már találkoztunk a csoportban a japán válogatottal, akkor sok gólt kaptunk, tudtuk, hogy ha most ezt megakadályozzuk és a védekezésünk rendben van, akkor megkönnyíthetjük a saját dolgunkat. Nagyon örülök, hogy ez sikerült. Szerintem a japán válogatottat 3 gólon tartani nagyon nagy teljesítmény.

Ma nagyon jól játszottunk csapatként és egy percre se engedtünk ki, ez kell a következő meccseken is tenni. Mostantól készülünk az elődöntőre.


PELLEI FRANK a vlv-nek:

- Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült bejutnunk a legjobb négy közé!

Tudtuk, hogy a mérkőzés elejétől kezdve nagyon koncentráltan kell játszanunk, nem szabad lebecsülni Japánt, mert eléggé kellemetlen, gyors vízilabdát játszanak. Ez szerencsére sikerült, a védekezésünk nagyon jól működött és támadásban is sokkal jobban használtuk ki az adódó lehetőségeket, mint az előző meccsünkön. Ennek is köszönhető a győzelmünk.


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Nagyon gratulálok a csapatnak, elértük a minimális célt, amit egy magyar csapatnak el kell érnie.

Nagyon jól játszottunk, a védekezés kiváló volt!

Megyünk tovább a kis utunkon, jönnek az amcsik szombaton az elődöntőben. Lesz időnk kielemezni őket és felkészülni belőlük.


Címlapfotó: MEFS


A mi águnk másik negyedöntőjében:

USA-Horvátország 12:11 (4:3, 3:3, 1:3, 4:2)
G.: Abramson 5, Ehrhardt, Williams 3-3, Langiewicz, ill. Herceg, Butics, Buha, Rakovac 2-2, Lazics, Biljaka, Pejkovics