FACEBOOK

Universiade: USA-Magyarország 12:9

Universiade: USA-Magyarország 12:9
hozzászólás, 2019.07.13.

Az eredmény csalóka, kevésen múlt a döntőbe jutás, az amerikaiak az utolsó negyedben fordították meg a meccset. Csapatunk így vasárnap 11-kor az oroszokkal játszik a bronzéremért. Részletek, nyilatkozatok, gólok:


Universiade, Nápoly, (Olaszország)

Elődöntő:

USA-Magyarország 12:9 (2:4, 3:3, 3:1, 4:1)

G.: Cavano, Woodhead 3-3, Ehrhardt, Langiewicz 2-2, Abramson, Williams, ill. Burián 5, Gyárfás T. 2, Várnai, Pellei F.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A magyar csapat vasárnap 11 órakor az Universiade bronzérméért száll vízbe Oroszország ellen.

VLV-VIDEÓK (FISU-tv):

1:0 - Langiewicz első gólja

1:1 - Várnai gólja

1:2 - Gyárfás első gólja

1:3 - Burián első gólja

1:4 - Pellei Frank gólja

2:4 - Langiewicz második gólja

3:4 - Cavano első gólja

3:5 - Burián második gólja

3:6 - Burián harmadik gólja

4:6 - Cavano második gólja

5:6 - Canavo harmadik gólja

5:7 - Gyárfás második gólja, ötméteres

6:7 - Ehrhardt első gólja

6:8 - Burián negyedik gólja

7:8 - Williams gólja

8:8 - Abramson gólja

9:8 - Ehrhardt második gólja

10:8 - Woodhead első gólja

10:9 - Burián ötödik gólja

11:9 - Woodhead második gólja

12:9 - Woodhead harmadik gólja


HORVÁTH JÁNOS szövetségi kapitány a vlv-nek:

- A mérkőzés első fele tökéletes volt, minden úgy történt, ahogy szerettük volna. Akkor látszott, hogy mindenre felkészültünk. Volt, hogy három góllal is vezettünk, ott kellett volna ellépni. A második felét elrontottuk, pedig tudtuk, hogy ha ragadnak ránk, ha nem tudunk nagyobb előnyt szerezni, akkor a végén jöhet ez a "Go USA!"-őrület, s nagyon nehéz dolgunk lesz - sajnos éppen ez történt. Az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy éppen az első két negyedben nem nagyon kaptunk ítéletet, 6:0 volt a kiállítási arány, s az volt a fő gond, hogy az ellenfél térfelén, buta hibákból szedtük össze a kiállítások nagy részét. A két kulcsjátékosunk, Sánta Dani és Gyárfás a kipontozódás határára került, Gyárfi ki is pontozódott és ez megzavarta támadásban a csapatot, amit az is mutat, hogy az első két negyedben hét gólt lőttünk, a második félidőben csak kettőt. 

Megbeszéltük, hogy mi az amerikai kapus gyenge pontja, amíg oda lőttünk, addig rendben is volt minden, amikor elkezdtünk "okoskodni", akkor jöttek a problémák. Ennyi.

Megmérettettünk és könnyűnek találtattunk. Nem tudom azt mondani, hogy ez az amerikai csapat érdemtelenül vert meg minket. Pedig ha olyan teljesítményt nyújtunk, mint a japánok és az ausztrálok ellen, akkor az én megítélésem szerint simán tudtunk volna nyerni. Sajnos nem sikerült ma, nagyon sajnálom. A gyerekek nyilván nagyon el vannak keseredve, holnap 11 óráig össze kell őket rázni, hogy egy várhatóan kemény, brusztos meccsen az oroszok ellen meg tudjuk szerezni a bronzérmet.


SÁNTA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon sajnálom hogy, kikaptunk!

Az első félidőben jól játszottunk, de sajnos utána elkapták a fonalat, megérezték a vérszagot, mi pedig egy kicsit megrogytunk. A lövéseink nem ültek hátulról, fórban pedig dadogott a labda.

Holnap a bronzéremért csatázunk az oroszokkal. Meglátjuk, ott már nincs mire tartalékolni, magunkból mindent kiadva megyünk és játszunk. Addig pedig szurkolunk a lánycsapatnak a döntőjükön!


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- Sokáig úgy tűnt nekem, hogy jól játszunk, megyünk, diktáljuk az iramot és kihasználjuk a helyzeteinket, talán már 4:1-re is vezettünk. Nem tudom... Kaptunk buta gólokat, illetve olyan kiállításokat, amiket nem kellett volna.

Nagyon szerettük volna, hogy az olaszoknak visszavágjunk a döntőben, meg kellett volna vernünk ezt az amerikai csapatot. Nagyon sajnálom, mert óriási lehetőségtől estünk így el. De hát ez van, megyünk tovább, holnap bronzmeccs lesz az oroszok ellen. Úgy gondolom, hogy ha úgy játszunk, olyan odafigyeléssel, mint ma az első két negyedben, akkor nagy problémánk nem lehet. Mindent bele kell adnunk.


BURIÁN GERGELY a vlv-nek:

- Nagyon-nagyon csalódott vagyok.

Úgy gondolom, ennél a csapatnál 3-4 góllal jobbak vagyunk...

Sajnos nagyon sok helyzetet hagytunk ki a második félidőben, Amerika meg fellelkesült. Az emberfórokat megint katasztrofálisan használtuk ki. De ilyen az élet, el kell ezt felejteni, holnap van egy nagyon fontos meccsünk! Meg kell verni az oroszokat!


GYÁRFÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Sajnálom a mait, nagyon szomorú vagyok..., elnézést is kell kérjek a csapattól, hogy a harmadik negyed elejétől nélkülözniük kellett. Úgy gondolom, sokat segíthettem volna és borzasztóan fáj, hogy csak szurkolni tudtam.

Buták voltunk ma, egy nálunk jóval gyengébb elleféltől kaptunk ki. A mérkőzés első részében nem volt gond, uraltuk a játékot, annak ellenére, hogy nem játszottunk fórban csak kétszer, ellentétben USA-val ők 7 lehetőséget is kaptak, ha jól tudom. Ami azért is érdekes, mert mi zónáztunk - ezek szerint rosszul...

Egyelőre kavarognak az érzelmek, én tényleg azt gondoltam, hogy mi az aranyéremmel fogunk leszállni Ferihegyen, emiatt most nagyon rosszul érzem magam... Viszont muszáj továbbmenni, mert érmet ér a mi munkánk, nem hiszem, hogy volt olyan csapat, amely nálunk többet tett volna ezért. Holnap megküzdünk újra azért az éremért, befejezzük a melót, amit elkezdtünk!

Megbeszélés az elődöntőről már nem lesz, ezt lezártuk az uszodában. Vár ránk egy jégfürdő, utána valószínűleg videózás, már az oroszokra, majd, ha lesz lehetőségünk, akkor biztatjuk a lányainkat!

Felállunk innen is és behúzzuk a bronzérmet! Hajrá, magyarok! Hajrá, Magyarország!


FEJŐS RÓBERT a vlv-nek:

- Nagyon nehéz ilyenkor mit mondani!

Az első félidőben úgy tűnt, hogy minden jól megy. Volt két-három hatalmas ziccerünk, amit, ha belövünk a félidő vége előtt, akkor másképp alakulhatott volna a mérkőzés!

Nem tudom megmondani, mi történt a második félidőben. Nem ültek a lövéseink, talán kicsit szét is estünk. Amerika belehergelte magát a meccsbe és jobban bírták emiatt a végét!

Gratulálnunk kell az USA-nak, de azt el kell ismernünk, hogy nem ők nyerték meg a meccset, hanem sajnos mi vesztettük el! De menni kell tovább, holnap meg kell verni az oroszokat és hazavinni a bronzérmet!

Várható: még a meccs góljai.


A másik elődöntőben:

Olaszország-Oroszország 14:6 (4:1, 3:2, 3:0, 4:3)
G.: CAnnella 4, Alesiani 3, Di Martire 2, Del Basso, Spione, Panerai, Bruni, Novara, ill. Bicskov 3, Merkulov 2, Zinnurov


A magyar Universiade-válogatott:

Kardos Gergely, Szakonyi Dániel - kapusok,
Bencz Rolf, Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd - mezőnyjátékosok.

A stáb: Horváth János szövetségi kapitány, Keszthelyi Tibor szövetségi edző, Bors László kapusedző.


​A vlv eddigi tudósításai a magyar csapat nápolyi szerepléséről:

Győztes rajt az Universiadén - Horvátország-Magyarország 12:15

Universiade: Japán- Magyarország 12:18

Universiade: Magyarország-Olaszország 10:13

Universiade: Magyarország-Ausztrália 18:6


Megvan az elődöntő az Universiadén! - Magyarország-Japán 18:3

Az elődöntőre készül az Universiade-csapat

Universiade-elődöntő: USA-Magyarország - élő közvetítés