FACEBOOK

Győztes rajt az Universiadén - Horvátország-Magyarország 12:15

Győztes rajt az Universiadén - Horvátország-Magyarország 12:15
hozzászólás, 2019.07.04.

Győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfi válogatott az Universiadén - a horvátokkal fordulatos meccsen vertük meg. Pénteken Japán következik.

30. nyári Universiade, férfi vízilabdatorna

Csoportkör, 2. forduló (az 1. fordulóban Magyarország szabadnapos volt)

Horvátország-Magyarország 12:15 (1:4, 3:2, 5:4, 3:5)

G.: Buha, Delics 4-4, Rakovac 2, Butics, Zsivkovics, ill. Burián, Várnai, Gyárfás T. 4-4, Csacsovszky E. 2, Szatmári

A magyar Universiade-válogatott:

Kardos Gergely, Szakonyi Dániel - kapusok,
Bencz Rolf, Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd - mezőnyjátékosok.
A stáb: Horváth János szövetségi kapitány, Keszthelyi Tibor szövetségi edző, Bors László kapusedző.

HORVÁTH JÁNOS szövetségi kapitány a vlv-nek: 


- Nagyon vártuk már a bemutatkozást, hiszen itt vagyunk hat napja, az első fordulóban szabadnaposak voltunk, a többieknek már két napja elkezdődött az Universiade. 

Azt mondtam a gyerekeknek, hogy nagyon sokat nyerhetünk ezzel a meccsel, ha sikerül győzni, de akkor sincs semmi gond, ha kikapunk, hiszen a ki-ki szakaszban dől majd el minden és a mi csoportunk jóval erősebb, mint a másik. A fiúk is nagyon várták már a bemutatkozást, több játékosnak ez élete első világversenye.

Fantasztikusan kezdtünk, a második negyedben már 6:1-re is vezettünk. Itt viszont megtört a lendületünk a horvátok 7:6-ra fordítottak. Igazából azt tartom nagy dolognak, ami ezután történt, s ami  nem szokta jellemezni a magyar csapatokat: újra fordítottunk és megnyertük a mérkőzést, sőt, magabiztossá tudtuk tenni a győzelmünket. Nyilván volt egy csomó hiba, a 12 kapott gól azt mutatja, hogy nem ment minden rendben.

Örülök a fordításnak és annak, hogy győzelemmel mutatkoztunk be, nem is akármilyen csapat ellen, mert azért nagyon erős ez a horvát válogatott. Boldogok vagyunk, megyünk tovább.

- Holnap Japán?

- Igen. Furcsa, egyedi stílusuk van, semmiképpen nem szabad őket lebecsülni, úgy is állunk a meccshez, hogy nagyon komolyan vesszük.

- Milyenek a körülmények?

- Elég ingerszegény környezetben lakunk, egy ipari városrészben, nem nagyon lehet kimozdulni. A rendezés olaszos, a busz sosem akkor jön, amikor kellene... Többek között ezért is vártuk már nagyon a bemutatkozást.

- Köszönöm és gratulálok az első győzelemhez!


SÁNTA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon jól kezdtünk, 6:1 is volt, ott megnyerhettük volna, aztán jött egy nagyobb hullámvölgy, fordítottak. De volt tartása a csapatnak,és megint megnyertük.

Gratulálok a csapatnak. Holnap a japán meccs is nagyon kemény lesz!


VÁRNAI KRISTÓF a vlv-nek:

- Üdvözlöm az olvasókat!

Megvolt az első erőpróba, egy erős horvát csapatot sikerült legyőznünk. Rettenetes hullámvasút volt a mérkőzés, álomszerű kezdés után (6:1) egy borzalmas középső etappal (6:7) jutottunk el úgy a végjátékhoz, hogy fel kellett állnunk újra és megnyerni másodszor is a meccset. Ez sikerült, ami a csapat küzdőszellemét dicséri. A nyerhető csoportmeccseink így még “kötelezőbbek” lettek, hogy ez a győzelem segítsen majd egy könnyebb ellenfelet kapni a kieséses szakasz első meccsén. 

Van még bőven bennünk támadásban és főleg védekezésben. Fontos lesz kellő alázattal a megfelelő “fiókba” betenni ezt a meccset, mert csak most indult a torna és sok nehéz feladat vár még ránk...


GYÁRFÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Kicsit nagyobb volt a drukk bennem, mint szokott lenni, talán azért, mert fogalmunk nem volt az erőviszonyokat illetően. Nagyon jól kezdtünk, érezhetően jobbak voltunk. Viszont sajnos nem tudtuk ezt végig megmutatni. Legalább négyszer lezárhattuk volna a meccset. Sok hibával játszottunk ami természetesen gond, de komoly értek, hogy így is hárommal tudunk nyerni.

Ma még éjfélig lehet örülni, holnap Japán következik, ez az ellenfél pedig mindenkinek nehéz a játékstílusa miatt.

Büszke vagyok a csapatra a győzelem miatt. Hajrá, magyarok!


BURIÁN GERGELY a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak! 6:1 ig nagyon jól játszottunk, utána jött egy elég nagy rövidzárlat és a horvátok a harmadik negyedre már 7:6-ra vezettek..., de örülök, hogy volt a csapatnak tartása, nem adtuk fel és a végén behúztuk a meccset.

Holnap visszanézzük a mérkőzést, megpróbáljuk kielemezni a hibákat, hogy még egyszer ne forduljon elő ilyen, hogy egy félig megnyert meccset kiengedünk a kezünkből...

Várható: ha sikerül megkapunk a meccs felvételét, akkor gólok.

A következő mérkőzésünk pénteken, 17.30-kor lesz, az ellenfél Japán.