FACEBOOK

Az elődöntőre készül az Universiade-csapat

Az elődöntőre készül az Universiade-csapat
hozzászólás, 2019.07.12.

Szombaton 14 órától elődöntőt játszik a magyar válogatott a nápolyi Universiadén. A csapat két napot töltött el meccs nélkül, készülve az USA elleni fontos találkozóra. A szövetségi kapitánytól és a csapatkapitánytól kértünk rövid tájékoztatást olvasóink számára:


HORVÁTH JÁNOS szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Csütörtökön lazítottunk, kimozdultunk, kirándultunk egyet, ma pedig már ismét kétszer edzettünk. Most megyünk vacsorázni, utána videózunk. Várjuk a szombat 14 órát!

- Mondj valamit, légy szíves az amerikaiakról, nyilván megnéztétek őket a stábbal...

- Nagy darab, erős gyerekek, jól úsznak. Sémák alapján játszanak, tehát begyakorolt figuráik vannak. Kérdés, hogy ezeket mennyire fogjuk tudni hatástalanítani - támadásban is és védekezésben is. Biztos vagyok benne, hogy nyílt sisakos küzdelem lesz és közel egyenlő erők harcára számítok.

- Milyen a hangulat nálatok?

- Nagyon jó, ezzel eddig sem volt semmi gond. Mos már viszont minden nap nagyon hosszú, hiszen két hete vagyunk itt. Megpróbáljuk még két napra ébren tartani a tüzet a fiúkban.

- Van-e sérült, beteg a csapatban?

- Nincs, mindenki egészséges. 


SÁNTA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Holnap az USA csapatával játszunk, akik talán a torna egyik legjobb találkozóján verték meg a horvát válogatottat. Tehát egy pillanatig nem hihetjük el, hogy ez lefutott mérkőzés.

Amit tudni lehet róluk, az az, hogy nagyok, erősek, jól úsznak. Egy jó csapatról beszélünk. A stáb kielemezte a játékukat, látjuk, kire kell majd jobban figyelni. De azt gondolom, hogy amit elkezdtünk az ausztrál meccsen, majd folytattuk a Japán elleni negyeddöntőn, azt kell továbbvinnünk, úgyanúgy kell tovább fejlődnünk mind egyénileg, mind csapatszinten, mint eddig.

Jó hangulatban várjuk a szombatot, mindent és még többet megteszünk, hogy bemenjünk a döntőbe!

Hajrá, magyarok!


Az USA-Magyarország Universiade-elődöntő szombaton 14 órakor kezdődik és az Universiade hivatalos televízióján - regisztráció után, interneten keresztül - követhető. A vlv szöveges élő tudósítást tervez.

Címlapfotó: MEFS


A magyar Universiade-válogatott:

Kardos Gergely, Szakonyi Dániel - kapusok,
Bencz Rolf, Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd - mezőnyjátékosok.

A stáb: Horváth János szövetségi kapitány, Keszthelyi Tibor szövetségi edző, Bors László kapusedző.


​A vlv eddigi tudósításai a magyar csapat eddigi nápolyi szerepléséről:

Győztes rajt az Universiadén - Horvátország-Magyarország 12:15

Universiade: Japán- Magyarország 12:18

Universiade: Magyarország-Olaszország 10:13

Universiade: Magyarország-Ausztrália 18:6

Megvan az elődöntő az Universiadén! - Magyarország-Japán 18:3