FACEBOOK

Kiss Csaba visszatér Szegedre! - Molnár Tamás az OB1-be jutásról

Kiss Csaba visszatér Szegedre! - Molnár Tamás az OB1-be jutásról
hozzászólás, 2019.05.30.

Egy év után ismét OB1-es csapata van Szegednek. Molnár Tamás, a Szegedi Vízilabda Akadémia elnöke a városi televízió Aréna című műsorában nyilatkozott. vlv-tudósítás és a teljes beszélgetés felvétele. Az osztályozó első meccsén a Vasas nyert a Kanizsa ellen.


Molnár Tamás emlékeztetett, hogy egy esztendeje 20 éves élvonalbeli szereplés után esett ki a szegedi csapat az első osztályból. 

- A visszajutás elvárás volt a támogatók, a város, önmagunk részéről, a játékosoknak, az edzőnek, mindenkinek ez volt a prioritása. Nyilván önmagában azzal a ténnyel, hogy feljutottunk, elégedettek lehetünk, egy kicsit talán azzal nem, hogy ez csak tényleg az utolsó két hétben derült ki. Ez nem segítette a jövő évi csapatépítést, hiszen nekünk most egy olyan csapatot kell újra építeni, amelynek célja az kell, hogy legyen, hogy az első évben megvessük stabilan a lábunkat az OB1-ben. Most, május végén, azután, hogy az átigazolások márciusban-áprilisban lezajlottak, ez nem lesz egyszerű - mondta Molnár Tamás, aki az idei csapatot jobbnak értékelte az egy évvel ezelőttinél, annál, amelyik kiesett az OB1-ből.

Az eddig Szombathelyen vízilabdázó Kiss Csaba visszatér egykori csapatához és az ő rutinja nagyon sokat számít majd. Próbálnak még center és bekk pozícióba is játékost igazolni, s elképzelhető, hogy egy második számú kapust is szerződtetnek, nem kizárt, hogy erre a posztra az ificsapat kapusa "lép előre". Ezekre a kérdésekre várhatóan a következő egy-két hétben meglesznek a válaszok.

Molnár Tamás a beszélgetés során elmondta: 16 csapat van az OB1-ben, s ez véleménye szerint sok, ennek megfelelően nincs is 16 első osztályú csapatra való vízilabdázó, óriási harc folyik a minőségi vízilabdázókért, s ők természetesen drágábbak is. 

A stúdióvendég szavaiból kiderült, hogy magára a visszajutásra is sokat kellett áldozni, de nem volt kérdés, hogy erre szükség van. A város teljes támogatását élvezi a csapat, de a stabil OB1-es szerepléshez még egy komoly főszponzort "be kell hozniuk" a következő években. 

A teljes beszélgetés:


A Vasas nyerte a bajnoki osztályozó első mérkőzését szerdán este Budapesten.

Vasas-Kanizsa 14:8 (4:2, 4:1, 2:1, 4:4)

G.: Sélley-Rauscher, Simon H. 3-3, Miklós L., Halek, Bencz 2-2, Hegedüs, Szabó B., ill. Dobay, Salamon A. 3-3, Knézy 2, 

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc következő mérkőzése szombaton lesz Pécsen.

Ludányi Kadosa, Bóbis Máté, Salamon Attila és Halek Márton a mérkőzést követő sajtótájékoztatón:

 


A Szeged a BVSC mögött a második helyen végzett a 2018-19-es OB1-es bajnokságban. Közvetlen (tehát osztályozó nélküli) feljutását az MVLSZ elnökségének május 21-én közzétett szabályértelmező állásfoglalása tette egyértelművé. 

A kiesés/feljutás kérdésének szabályozása sokáig nem volt egyértelmű arra az esetre vonatkozóan, ha a feljutásra lehetőséget adó helyeken olyan klub végez, amely a versenykiírás szerint nem indulhat az OB1-ben (ez végül be is következett).

A VLV EDDIG PUBLIKÁLT ANYAGAI A KIESÉS-FELJUTÁS TÉMAKÖRÉBEN

Kiesés, feljutás - OB1-es és OB1B-s izgalmak

OB1B-ből az OB1-be? - Balázs László (Nagykanizsa) és Molnár Tamás (Szeged) a vlv-nek


Kovács Zoltán főtitkár és Vári Attila elnök a vlv-nek (2019.05.09.):

  

Állásfoglalást az állásfoglalásról! - Ki juthat fel az OB1-be?

Visszaszámlálás - a vlv nyílt levele a szövetség vezetőinek

Az MVLSZ elnökségének ülése - a vlv kiküldött tudósítója jelenti


Rendkívüli MVLSZ-elnökségi ülés - Új február 26-i állásfoglalást tettek közzé!

A BVSC a másodosztály bajnoka, a Szeged újra OB1-es!