FACEBOOK

Visszaszámlálás - a vlv nyílt levele a szövetség vezetőinek

Visszaszámlálás - a vlv nyílt levele a szövetség vezetőinek
hozzászólás, 2019.05.14.

A sportágnak semmire sincs kevésbé szüksége, mint egy elhúzódó, kínos jogi vitára az OB1B-s feljutás és az OB1-es kiesés kérdésében. A botrány még talán megelőzhető, de nem látunk rá szándékot, ezért nyílt levélben fordulunk a szövetség vezetőihez.


ELŐZMÉNYEK:

OB1B-ből az OB1-be? - Balázs László (Nagykanizsa) és Molnár Tamás (Szeged) a vlv-nek


Állásfoglalást az állásfoglalásról! - Ki juthat fel az OB1-be?


Vári Attila
elnök úrnak
Kovács Zoltán
főtitkár úrnak
MVLSZ

Tisztelt Elnök Úr, Főtitkár Úr, Kedves Attila és Zoltán!


Napok óta eredménytelenül próbáljuk megtudni, hogy milyen "pontosított" szabályok vonatkoznak arra az esetre, ha az OB1-es bajnokság feljutó helyén olyan csapat végez (BVSC), amely a versenykiírás szerint nem lehet első osztályú.

Az elnökség május 9-én nyilvánosságra hozott állásfoglalása lehet, hogy pontosít valamit, de éppen a fenti kérdésre nem ad eligazítást. Ennek ellenére valamennyi illetékes, akivel ez ügyben beszéltünk (beleértve a szövetség elnökét), úgy készül, hogy az eddigi értelmezési gyakorlattól eltérő módon "leszáll" a feljutási jog az első, arra jogosultra. Senki nem tudja megmondani, hogy ez milyen döntés alapján lesz így, ilyen döntésnek írásos nyoma nincs!

Hiába kértünk a szövetség jogászától választ kérdésünkre, ő azt írta vissza, hogy "Az elnökségi állásfoglalásokkal kapcsolatos bármely nyilatkozat a Magyar Vízilabda Szövetség Elnöksége hatáskörébe tartozik."  

Újólag feltesszük tehát a kérdést: a BVSC esetleges OB1B-s győzelmekor mi az eljárási rend, a második helyezett feljutónak tekinthető-e és a harmadik játszik osztályozót az OB1 15. helyezettjével? Vagy más fog történni, akkor pedig mi?

Kérdezzük továbbá, hogy a fenti kérdésekre adott válasz miként vezethető le a szövetség honlapján május 9-én nyilvánosságra hozott állásfoglalásból vagy más írásos, mindenki által elérhető dokumentumból.

Továbbra is várjuk a választ a főtitkár úrnak e témakörben írásban feltett kérdésre, miszerint terveznek-e rendkívüli elnökségi ülést a kialakult helyzet miatt. (Az elnökségi üléseken mostantól szeretnénk részt venni, élve az MVLSZ alapszabálya által biztosított lehetőséggel.)

Várjuk a mielőbbi választ a fentiekre, mert az OB1B-s bajnokságból már csak két forduló van hátra és miként főtitkár úr a vlv-nek adott május 9-i videónyilatkozatában elmondta: "Én azt gondolom, hogy akkor lenne ebből probléma, ha vége lenne a bajnokságnak és nem tudnánk, hogy mi fog történni és akkor hoznánk egy döntést". A jelek szerint e helyzet kialakulása felé haladunk, ezért tartjuk sürgetőnek a helyzet tisztázását.

Tisztelettel,

a vlv szerkesztősége