FACEBOOK

Véget ért a válogatott első idei programja - összegzések

Véget ért a válogatott első idei programja - összegzések
hozzászólás, 2022.01.05.

A Montenegró elleni Világliga-meccsre 15 játékos utazik Győrbe - újoncavatás is elképzelhető! Az összetartás utolsó edzését követően Märcz Tamás, Hárai Balázs, Kardos Gergely és Csacsovszky Erik nyilatkozott a vlv-nek:


A mérkőzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru
A keret:

Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Molnár Erik (FTC), Német Toni (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco) - mezőnyjátékosok.


A szövetségi kapitánynak erre az összetartásra eredetileg meghirdetett keretéből végül - egészségi okokból - Konarik Ákos, Nagy Ádám, Pohl Zoltán és Varga Dénes nem tudott részt venni az edzéseken. A pótlólag behívottak (Fekete Gergő, Molnár Erik és Vigvári Vince) sorát Märcz Tamás vasárnap Batizi Benedekkel bővítette. 

VLV-VIDEÓK (belépési engedély hiányában videóink az utcán készültek):


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tamás! Véget ért a két és fél napos összetartásotok, arra kérlek, mondd el, hogy értékeled ezt az öt edzést és - mi lesz a továbbiakban?

- Üdvözlök minden vlv-olvasót és nézőt. Nagyon örülök, hogy volt ez a lehetőség, találkozhattunk a játékosokkal. Egy pár hiányzónk volt, de meglehetősen szép számú játékos itt volt a keretedzésen és kaptam közvetlen visszajelzéseket. Sokan azért kisebb pihenőből érkeztek, mások "féledzett" vagy edzettebb állapotban, különösen azok, akiket foglalkoztattunk már az ünnepek előtt is, illetve a két ünnep között, szilveszter előtt. 

Úgy építettük fel ezt a két és fél napot, hogy kicsit fel is hozzuk a játékosokat, ami klubérdek és játékosérdek is, de azért szépen beleszövögettük azokat a régi taktikai dolgokat, amiket szerettem volna felfrissíteni. Illetve, itt az utolsó edzésen - bár itt volt a legtöbb hiányzónk, mert jó néhány játékosnak már vissza kellett mennie klubérdekek miatt - már picit előre is tekintettünk. Foglalkoztunk néhány olyan dologgal, amikkel szembe találkozhatunk a január 18-i Montenegró-mérkőzésen - ugye, mint tudjuk, elég korlátozottak a találkozó előtti gyakorlási lehetőségek. 

Összeségében: nagyon örülök, hogy láttam a játékosokat közelről, szerintem hasznos volt, nekem és a stábomnak is. Örülök, hogy a játékosok mindig örömmel jönnek és ha fáradtan is, de azért elégedetten távoznak.

- Hogy lesz a következő találkozás? Gondolom, az már a győri Montenegró-meccs előtt... Mennyi időtök lesz? Mekkora keretet hívsz?

- Viszonylag szűk keret utazik majd Győrbe. Ugye, szombaton még bajnoki mérkőzéseket játszanak a játékosok, vasárnap viszont már Győrbe utazunk, 15 játékossal tervezem az utat, és ha csak nem történik valami változás, ebből a keretből kerül ki a mérkőzésen szereplő 13 játékos. Egy másfél napunk lesz, két-három viziedzést tudunk elvégezni ott helyben.

Jó mérkőzés, jó tesztmérkőzés lesz, de van tétje is, hiszen fontos az eredmény a továbbjutás szempontjából, de azért azt gondolom, benne is kell, legyen, különösen a Világliga-sorozatnál, hogy élesben kipróbáljunk egy-egy olyan játékost, akit közel érzünk esetleg a jövőbeli kerethez.

- Ezek szerint elképzelhető, hogy lesz újoncavatás?

- Ezt még nem tudom, de elképzelhető.

- Köszönöm szépen, januárban még találkozunk!




Hárai Balázs a vlv-nek

- Szervusz, Pufi! Köszöntelek a válogatott összetartása után. Véget értek az edzések, kérlek, pár mondatban foglald össze, mit végeztél, hogy voltál megelégedve magaddal!

- Szia, Geyza, üdvözlök mindenkit. Hogy mit végeztem, azt annyira nem biztos, hogy el tudom mondani, hogy most mit fogok az ebédnél..., azt gondolom, sejti mindenki! :-) 

Hasznosnak tartottam ezt az összejövetelt, azért az kicsit látszódott, hogy tíz nap pihenőből jött a csapat nagy része és a sok fiatal játékossal össze kell szokni, gondolom, azért is tartotta Tomi ezt a három napot, hogy minél többen legyünk és minél jobban megszokjuk egymást. Voltak gyakorlások, volt egy kis úszás, lábtempó is, mindenféleképpen hasznos volt a nagy pihenő után.

- Milyen évre számítasz?

- Hosszú, nehéz évre számítok, rengeteg mérkőzéssel. Majd kiderül, hogy mi hogy alakul, az biztos, hogy amiben játszom, elindulok, ott szeretnék a legjobb négybe és azon belül a döntőbe kerülni, akár a válogatottról, akár a klubszezonról beszélünk, esetleg a final eightről. Meg is teszünk mindent, hogy ez így alakuljon.

- Egyre fiatalabb lesz a csapat, mennek ki az öregek szép lassacskán...

- ...értem a célzást, értem...

- Nem rád célzok :-) Az viszont tényleg érdekel, hogy érzed-e azt a felelősséget, hogy most már te vagy az, akitől mindenki várja a kiállításokat, az akciógólokat, a csavargólokat..., tehát van-e rajtad nagyobb teher?

- A legnagyobb teher az volt, hogy Dumi nem volt itt és én voltam a legidősebb játékos, úgyhogy..., sok szeretettel várom vissza! :-)

Nem tudom. Annyi mérkőzés van és annyi edzés,, nem gondolkodtam ezen, hogy mekkora a felelősségem. Ha ott vagyok, akkor nyilván mindent megteszek és azért vagyok, hogy minél többet tudjak segíteni akár másoknak is, akár a fiataloknak, akár talán az idősebbeknek is. A teher szerintem tudat alatt van benne az emberben, főleg így, már közel a 35-höz. Azért van itt olyan, aki a fiam lehetne lassan... De nem szoktam rástresszelni erre a dologra.

- Pufi! Jó munkát kívánok és nagyon sok sikert erre az évre!

- Köszönöm szépen.



Kardos Gergely a vlv-nek

- Szervusz, Pipi! Köszöntelek a válogatott öszetartása után. Több keretben is érintett voltál - foglald össze az elmúlt - mondjuk - két hetedet! Milyen volt?

- Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat! Igen, ahogy mondtad, a két ünnep között volt egy fiatalabb keret, oda is meghívást kaptam Tamástól. Igazából meglepő, furcsa volt, hiszen az egyik legidősebb vagyok. De amúgy nagyon jó volt látni azt, hogy a fiatalok részéről mindenki hajt, mindent belead.

A mostani edzés pedig úgymond a szokásos összetartás, többé-kevésbé mindenki itt volt, aki számít. Tudtunk gyakorolni. Túlságosan nem mentünk a mélyére a dolgoknak, de jó volt arra, hogy mindenki meg tudja magát kicsit mutatni Tamásnak. 

- Az, hogy téged a fiatalok közé meghívtak, az én olvasatomban egy kicsit azt is jelenti, hogy számolnak veled, mindenképpen meg akarták nézni, hogy éppen milyen állapotban vagy. Mik a terveid, mik a reményeid? Nagy Viktor visszavonulása mit jelent a kapusposzton csapatba kerülésért küzdőknek?

- Nyilvánvaló, hogy Viktor visszavonulásával most kialakult egy komoly verseny. A hosszú távú célom mindenképpen az, hogy az utazó keretekbe be tudjak kerülni. Ezért dolgozunk a BVSC-vel is nap mint nap, Béres Gergővel, illetve Kemény Kristóffal. Nagyon remélem, hogy előbb-utóbb oda tudok érni egy utazó keretbe is.

- Én is rá alartam kérdezni a BVSC-re - hogy vált be az átigazolásod, hogy érzed magad, milyen a csapat?

- Köszönöm, nagyon jól. A srácok abszolút befogadtak, nem volt semmi probléma. Úgy gondolom, hogy jó kis csapat vagyunk, mert a nagyokat meg tudjuk szorongatni, nincs olyan meccsünk, amelyen ne lenne esélyünk.

- Köszönöm szépen, sikeres évet kívánok!

- Köszönöm.



Csacsovszky Erik a vlv-nek

- Szervusz, Erik! Köszöntelek a vlv kamerája előtt. Véget ért a válogatott háromnapos összetartása - részben erről kérnék egy kis összefoglalót a te szemüvgeden keresztül, részben pedig rólad, az elmúlt szezonodról kérdeznélek.

- Köszöntöm a kedves olvasókat. Az első edzés "finomkodós" volt, a legtöbb játékos akkor tíz napja nem volt medencében, úgyhogy abszolút rávezető hangulatban úsztunk, lábaztunk, lőttönk, de már taktikai elemeket is gyakoroltunk, olyanokat, amiket később, akár a Montenegró elleni januári, vagy a Románia elleni márciusi Világliga-meccsen lehet majd alkalmazni. 

Tegnap reggel már az emberhátrányokkal foglalkoztunk, este az Universiade-csapattal játszottunk, ma meg vegyes edzés volt, mind hat a hat elleni, mind az emberelőnyös szituációkat gyakoroltunk - már a Montenegró elleni meccsre készülve. 

- Hogy ment neked? 

- Én úgy érzem, hogy jól. Amennyire jól mehet valakinek egy tíznapos kihagyás után.

- Beszéljünk a szezonodról. Nagyon sok lehetőséget kaptál és éltél is ezzel, nemzetközi téren is, húzóemberré váltál az OSC-ben. Ilyen szempontból hogy értékeled az elmúlt időszakodat?

- Nagyon pozitívan élem meg, mert azért mentem tavaly az OSC-be, hogy ennek a csapatnak meghatározó játékosa legyek és ezt erre az idényre sikerült elérnem. Emiatt nagyon boldog vagyok. És amiatt is nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, hogy ezekkel a játékosokkal edzhetek, gyakorolhatok együtt. Ez egy nagyon pozitív élmény. Kisgyerekkorom óta álmodozom erről - és most itt vagyok. Nem tudok mást mondani, mint azt, hogy nagyon boldog vagyok.

- Milyen évre számítasz?

- Nem szeretek belemenni latolgatásokba - majd kiderül.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok.

- Köszönöm.


vlv-fotók

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát. Kérjük, lépjen be támogatóink közé. RÉSZLETEK


VLV-TUDÓSÍTÁSOK A VÁLOGATOTTAK FOGLALKOZÁSAIRÓL:

Universiade-napok Budapesten - Horváth János értékelése a vlv-nek

Győrben játszunk Montenegróval! - Újságírók a válogatott edzésén

A nagyválogatott is elkezdte az edzéseket - Märcz Tamás és Batizi Benedek a vlv-nek

Kezdődik a válogatott felkészülése - Dumi hiányzik majd, Batizi kerettag lett

Fekete Gergő, Molnár Erik, Vigvári Vince: folytassa... a nagyválogatottban!

Megkezdte a közös munkát az "előszobakeret"

Újrakezdődik az Universiade-felkészülés

Változások a keretben