FACEBOOK

Universiade-napok Budapesten - Horváth János értékelése a vlv-nek

Universiade-napok Budapesten - Horváth János értékelése a vlv-nek
hozzászólás, 2022.01.04.

Kétnapos közös munkával kezdte meg felkészülését a nyári kínai Universiadéra hétfőn és kedden a Horváth János által irányított magyar egyetemi-főiskolai válogatott. Az 51. születésnapját éppen kedden ünneplő szakvezetőtől kértünk összegzést az összetartás végén.


Mint december utolsó napjaiban beszámoltunk róla, az idén nyárra halasztott tavalyi Universiade "potenciális" magyar részvevőit összehívták az első közös foglalkozásokra. A felkészülés igazán komplex volt, két edzőmeccset is játszottak Horváth János fiai, egyet a junior válogatottal, egyet a felnőtt kerettel. Az indulás egészségügyi gondok miatt mégsem volt problémamentes.

HORVÁTH JÁNOS a vlv-nek:

- Ez a kétnapos edzőtábor volt az első összetartásunk. Eredetileg egy nagyon bő, 27 tagú keretet hirdettem ki, végül azoknak a játékosoknak kevesebb mint a fele tudott részt venni a közös munkában, különböző okok miatt. Elsősorban egészségügyi problémák szóltak közbe, és persze az is, hogy Märcz Tamás többeket "felhívott" a nagyválogatotthoz, ami viszont örvendetes, hiszen mi éppen ezért vagyunk. Hozzáteszem: még vasárnap este is négyen lemondták a részvételt betegség miatt, úgyhogy végül S.A.S.-behívóval kellett feltöltenem a keretet, hogy egyáltalán gyakorolni tudjunk.

Hétfőn két edzésünk volt, az első egy átmozgató jellegű, tekintettel a karácsonyi és az újévi "viszontagságokra", kicsit úsztunk, lábtempóztunk, passzoltunk, póbáltunk visszazökkenni a megszokott gyakorlásokba. Délután taktikáztunk, emberelőny-emberhátrányt, támadásvezetést gyakoroltunk.

Kedden két edzőmérkőzést játszottunk. Délelőtt a junior válogatottal - nem voltam teljesen elégedett, mert nem úgy teljesítettünk, ahogy vártam. A juniorok nagyon ügyesen, ambiciózusan játszottak, szerintem ez meglepett minket. Délután a felnőtt válogatottal kétkapuztunk - ez már sokkal jobb edzőmeccs volt a mi szempontunkból, úgy gondolom, hogy két és fél-három negyedig egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni a nagyválogatottnak, ami örvendetes - aztán nyilván elfáradtunk. Természetesen mindebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, már csak azért sem, mert az eredetihez képest felforgatott kerettel játszottunk. Az első lépéseket tettük most meg úgy, hogy ebben az összetételben gyakorlatilag soha nem találkoztunk. 

A két nap maximálisan elérte célját. Dolgozunk tovább, igyekszünk mi is akkor összejönni, amikor Märcz Tamás edzéseket fog tartani. 


A kétnapos összetartáson rész vett játékosok:

Bányai Márk (Szolnok), Gyapjas Brendon (Szeged), Mizsei Márton (Vasas) - kapusok,
Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Bozó Péter (Szentes), Bóbis Botond (Szeged), Dala Döme (OSC), Gábor Lőrinc (FTC), Kiss Bálint (Honvéd), Nyíri Balázs (FTC), Schmölcz Norman (Szolnok), Sélley-Rauscher Domonkos (Miskolc), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Szieben László (San Jose State University), Vadovics Viktor (Vasas), Vámosi Bertold (UVSE) - mezőnyjátékosok.