FACEBOOK

A nagyválogatott is elkezdte az edzéseket - Märcz Tamás és Batizi Benedek a vlv-nek

A nagyválogatott is elkezdte az edzéseket - Märcz Tamás és Batizi Benedek a vlv-nek
hozzászólás, 2022.01.03.

Hétfőn megkezdte két és fél napos összetartását Märcz Tamás szövetségi kapitány "felnőtt kerete", a nagyválogatott. Az edzésekre nem mehettünk be, az esti foglalkozás végén az utcán vártuk a játékosokat. Märcz Tamást, valamint az utolsóként behívott Batizi Benedeket kértük a vlv kamerája elé.

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát. Kérjük, lépjen be támogatóink közé. RÉSZLETEK


Meghívottak a magyar válogatott január 3-4-5-i foglalkozásaira:

Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Molnár Erik (FTC), Német Toni (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco) - mezőnyjátékosok.


A szövetségi kapitánynak erre az összetartásra eredetileg meghirdetett keretéből végül - egészségi okokból - Konarik Ákos, Nagy Ádám, Pohl Zoltán és Varga Dénes nem tud részt venni az edzéseken. A pótlólag behívottak (Fekete Gergő, Molnár Erik és Vigvári Vince) sorát Märcz Tamás vasárnap Batizi Benedekkel bővítette.

Az összetartás öt vizes gyakorlásának a Duna Aréna ad otthont, a második nap délelőttjén a sajtó is jelen lehet, ezt megelőzően a vlv sem dolgozhat a foglalkozásokon.

Mint ismeretes, a magyar válogatott részt vesz a következő Világliga-versenysorozatban, csapatunk január 18-án itthon fogadja Montenegrót, március 8-án pedig Romániában zárja a csoportselejtezőket.

Az edzés végét az Aréna előtt vártuk.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tamás! Köszöntelek az első idei edzésnap végén. Kérlek, mondd el, mit csináltatok ma, milyen a csapat, mindenki itt van-e, egy kis összefoglalót kérek!

- Köszöntök én is mindenkit az új évben, minden olvasót és minden nézőt. 

Akik a "végső listán" rajta voltak, azok itt voltak, tudtunk minőségben dolgozni a mai napon. Ahogy az év végén egy fiatal csapattal végeztük három napon át az edzéseket, itt is volt egy picit "felhozó" délelőtt egy hosszabb úszással - volt előtte egy hosszabb megbeszélésünk is egyébként, illetve voltak labdatechnikai gyakorlatok, picit dolgoztunk a lábtempón is átmosó jelleggel, illetve gyakorlatok is következtek már, lövőfeladatok is voltak délelőtt.

Délután egy kicsit erősebb fokozatra kapcsoltunk, volt egy viszonylag intenzívebb tornatermi edzésünk, illetve az első harminc perces vizes munka után taktikai elemek felé váltottunk. Gyakoroltuk az alapdolgokat: szoros emberfogás, zóna, visszaúszásból való letámadás, ezek voltak a napirenden elsősorban. Ez mindig eléggé "gyorstalpaló" három nap, amibe mindent bele kell sűríteni.

 A nap jól sikerült, szerintem azért elfáradtak a fiúk, de jó állapotban vannak, remélem, hogy két és fél nap után úgy kapják vissza őket a klubok, hogy egy picit "hozzá is teszünk", fel is hozzuk őket.

- Nem tudom, hogy napközis rendszerben vagytok vagy bentlakásos ez az összetartás?

- Vannak, akik bent laknak, akiknek szükségük volt szállásra, de tulajdonképpen napközis rendszerben vagyunk, úgy, hogy együtt eszik, ebédel és vacsorázik a csapat.

- A további programról mondj néhány mondatot! Lesz edzőmeccsetek?

- Így van. Eredetileg, amikor kialakult ez a január elejei program, akkor a Nyéki Balázs vezette juniorokkal szerettem volna kétkapuzni, de aztán kiderült, hogy a Horváth János vezényelte Universiade-csapat is edzéseket tart ebben a néhány napban, ők korban és fizikumban is közelebb állnak hozzánk. A keddi nap úgy néz ki, hogy a juniorok fognak délelőtt kétkapuzni, edzőmeccset játszani az Universiadéval, délután pedig a mi ellenfelünk lesz az Universiade-csapat.

- De azért lesz edzésetek délelőtt?! Meg lett hirdetve, sajtónyilvános!

- Természetesen, ez nem kérdés. Amíg a két, alattunk lévő utánpótlásválogatott egy másik uszodában összecsap, mi egy sajtónyilvános edzést tartunk. Normál gyakorlás lesz, magunk között és ezt a sajtó is követheti.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk.

- Köszönöm.



Batizi Benedek a vlv-nek

- Batizi Benedeket köszöntöm a vlv kamerája előtt, szervusz, Béni.

- Szia. Köszöntöm a kedves olvasókat és nézőket.

- Az az alkalom, hogy életedben először felnőtt válogatott keret edzésén vettél részt. Pótlólag kaptad a meghívást, ma kezdődtek az edzések, arra kérlek, mondd el, hogy milyen volt! Mit éreztél, amikor megkaptad a behívót? Milyen volt az első nap?

- Így van. Ma kezdődött ez a felkészülés, a miniedzőtábor. Tegnap hívott fel Märcz Tamás szövetségi kapitány és mondta, hogy szükség lenne rám 3-4-5-én, a felnőtt csapattal edzeni.

- Mit szóltál?

- Nagyon örültem. Már amikor elköszöntünk egymástól december 30-án, mondta, hogy lehetséges, hogy erre sor kerül, úgyhogy teljesen nem ért váratlanul, de mégis óriási öröm volt bennem, amikor meghallottam ezt a hírt. 

- Nem tudom, hogy ebben az uszodában edzettél-e valaha. Milyen belülről?

- Edzettem. Amikor 2017-ben megnyílt, akkor serdülőkorú voltam és a Vasasnak volt itt pár edzése. Emlékszem, amikor beléptem, ledöbbentem, hogy mennyire gyönyörű és mekkora. Nagyon jó érzés, hogy pont ebben az uszodában vannak az első felnőtt válogatott edzéseim. 

- Milyen volt ez a nap? Mennyire volt más, más volt-e egyáltalán vagy ugyanaz ment, amit megszoktál már klubban vagy a junior válogatottban? Volt-e valami különleges?

- Más volt, nyilván más volt, mert azért világsztárok a csapattársak itt, de maga az edzés, a munka hasonló volt. Szárazföldi bemelegítéssel kezdődött és utána vízben voltunk. Nagyon nagy újdonságot nem lehet csinálni, de mégis más ilyen csapattársakkal. 

- Sokakkal már együtt játszottál, vannak te korodbeli fiatalok is, azért érdekel, hogy hogy fogadtak, volt-e, aki ismeretlen volt számodra, mármint a vízből? Nem tudom, Pufi tudja, hogy téged "Gyilkos"-nak is szoktak becézni, amikor a saját csapatodban játszol?

- Azért elég ritkán hívnak Gyilkosnak... Mindenkivel pozitív volt a találkozás, sokakkal még nem beszéltem, még csak egy nap telt el, de mindenki pozitívan fogadott engem, úgyhogy örülök.

- Mik a reményeid? Ezt a két és fél napot most teljesíted, úgy gondolod, hogy ebből majd lesz valami, tehát, hogy ez egyfajta megalapozás és később "standarddé" válhat?

- Ugyanazt tudom mondani, mint a legutóbbi interjúban: apró célokat tűzök magam elé. Ugye, az előző célom az volt, hogy bekerüljek ebbe a keretbe. Sikerült, ennek nagyon örülök, most a célom az, hogy a következő összetartásra is behívjanak. 

- Jó munkát kívánok, sok sikert és sok szerencsét!

- Köszönöm szépen.