FACEBOOK

Újrakezdődik az Universiade-felkészülés

Újrakezdődik az Universiade-felkészülés
hozzászólás, 2021.12.28.

Huszonhét játékos szerepel Horváth János bő keretében, január első napjaiban kezdi meg a felkészülést a nyári kínai Universiadéra a magyar válogatott.


Az Universiade-keret:

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát. Kérjük, lépjen be támogatóink közé. RÉSZLETEK


Bányai Márk (Szolnok), Gyapjas Brendon (Szeged), Mizsei Márton (Vasas) - kapusok,
Aranyi Máté (OSC), Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Batizi Benedek (BVSC), Bóbis Botond (Szeged), Burián Gergely, (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Dala Döme (OSC),  Fekete Gergő (FTC),  Gábor Lőrinc (FTC), Horváth Ákos (Kaposvár), Kiss Bálint (Honvéd), Konarik Ákos (Szolnok), Nyíri Balázs (FTC), Pellei Frank (Szentes), Schmölcz Norman (Szolnok), Sélley-Rauscher Domonkos (Miskolc), Simon Henrik (Honvéd), Szatmári Kristóf (Vasas), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Teleki András (Szolnok), Zerinváry Lóránd (Vasas), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC) - mezőnyjátékosok. 

(Csacsovszky Erik, az Universiade-válogatott csapatkapitánya Märcz Tamás hétfőn bejelentett döntése szerint a január elejei összetartást a nagyválogatottnál végzi, az ő helyére hívták be az Universiade-keretbe Kaposvárról Horváth Ákost.) 


HORVÁTH JÁNOS szövetségi edző:

- A tavalyról elhalasztott Universiade 2022. június 26. és július 7. között lesz, az eredeti helyszínen, a kínai Csengduban. Ha jól tudom, februárban rendeznek még egy végső helyszíni bejárást a FISU illetékesei. 

A mezőnyről "természetesen" semmit nem tudunk, ez az Universiadék előtt általában jellemző szokott lenni, most pedig különösen így van. 

Märcz Tamással és Székely Bulcsúval egyeztetve viszonylag bő keretet jelöltem ki, elsősorban olyanok kaptak meghívást, akikben a szövetségi kapitány potenciális válogatottakat lát. Közülük többeket meg is hívott már a decemberi foglalkozásokra, illetőleg januárban egymás ellen is gyakorol majd a két válogatott.

Kicsit tehát a mostani összetartásunknak az is a célja, hogy segítsük a nagyválogatott felkészülését a világbajnokságra. 

Már most látható, hogy vannak gondjaink a tervezéssel, a végső Universiade-csapat kialakításával kapcsolatban. A Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének tervezett időpontja ugyanis 2022. június 30-július 2., ami, ugye éppen a kínai torna kellős közepe. 

Erősen reméljük, hogy mindkét kupacsapatunk, az FTC és az OSC is kvalifikálja magát a legjobb nyolc közé a BL-ben. És ha ez így lesz, akkor e két klub meghívott játékosaira értelemszerűen nem számíthatok. (Ez a jelenlegi névsor alapján négy-négy FTC- és OSC-játékost jelent - a szerk.) 

A közvetlen felkészülést még az is befolyásolhatja, hogy miként alakul, hány mérkőzéses lesz a bajnoki döntő. Nagyon valószínűnek tűnik, hogy folyamatos edzéseket inkább a tavaszi időszakban fogunk tudni tartani, mint közvetlenül a Kínába utazás előtt.

A bő keret tehát lehet, hogy nem is annyira bő, ráadásul figyelembe kell venni, hogy máris a "nyakunkon" a következő Universiade, hiszen ezt a világversenyt kétévente rendezik meg, a halasztás miatt egy évvel később már ismét Universiade-torna lesz, 2023. augusztus 8. és 23. között az oroszországi Jeketyerinburgban. 

Ami a felkészülésbeli céljainkat illeti: természetesen olyan csapatot szeretnénk összehozni, amely győzelmi esélyekkel indul majd Kínába.


 Az Universiade-keret január 3-4-én tartja foglalkozásait a Margitszigeten és a Duna Arénában. A vlv jelezte tudósítási, részvételi szándékát, de nem kapott kedvező választ.