FACEBOOK

BL-főtábla: OSC-Pro Recco - előzetes

BL-főtábla: OSC-Pro Recco - előzetes
hozzászólás, 2021.12.14.

Először játszik magyar csapat ellen Zalánki Gergő - a Pro Recco szerdán este az OSC ellen száll vízbe a Kondorosin. Előzetesünkben a BL-főtábla B csoportjának programja, Zalesz és Varga Dániel nyilatkozata a vlv-nek:



A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK

BL-FŐTÁBLA, B csoport

A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT (B CSOPORT)

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (B CSOPORT)

A HARMADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (B CSOPORT)

A NEGYEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (B CSOPORT)


A csoport állása a 4. forduló után:

1. Pro Recco12,
2. Marseille 9,
3. Jug Dubrovnik 9,
4. OSC 7,
5. Hannover 5,
6. Crvena Zvezda 3, 
7. Spandau 04 1,
8. Steaua Bukarest 0 pont


5. forduló, december 15., szerda (időpontok helyi idő szerint):

19.00 Marseille-Hannover
19.00 Spandau 04-Steaua Bukarest
20.00 Crvena Zvezda-Jug Dubrovnik
19.00 OSC-Pro Recco - DigiSport 3

ZALÁNKI GERGŐ (Pro Recco) a vlv-nek:

- Gergő, kérlek, először tegyük tisztába, hogy mi a helyzet veletek az olasz bajnokságban. Szombaton nem játszottatok, mert a meccseteket elhalasztották, vasárnap viszont otthon vertétek meg az Anzio csapatát. Hogy van ez?

- A Brescia-meccsel kezdődött, az ő egyik játékosuk covidos lett, ezért  biztonsági okból elhalasztották a mérkőzésünket. Most szombaton azért nem tudtunk játszani, mert az ellenfélnél - ha jól tudom - öt-hat teszt is pozitív lett. Ami a vasárnapi találkozót illeti, ezt a következő szombatról hoztuk előre, hiszen most nagyon zsúfolt időszak vár ránk, a szerdai OSC-meccset követően Magyarországon maradunk, 20-án, hétfőn Szolnokon Szuperkupa-döntőt játszunk és onnan utazunk Hannoverbe, az idei utolsó BL-meccsünkre.

- A Pro Recco honlapján azt olvastam, hogy jelenleg nálatok is sok a beteg...

- Ez igaz, de nem covidos senki, mindegyikünket többször tesztelték. Sima megfázás tüneteit tapasztaljuk, taknyosságot, kisebb lázat, ami kellemetlen, de teljes csapattal megyünk és remélem, hogy szerda estére mindenki rendben lesz.

- Először játszol magyar csapat ellen a Pro Recco színeiben - milyen érzésekkel készülsz erre?

- Elég érdekes, ha belegondolok, bár eddig nem foglalkoztam ezzel. Azt hiszem, úgy ugrok majd vízbe, hogy azért ez is egy ugyanolyan meccs, mint a többi. Valóban különleges alkalom, remélem, a társaim mind rendben lesznek egészségileg és az első ilyen mérkőzést győzelemmel tudom zárni. 

 - A mostani OSC-t mennyire ismered? Gondolom, videóztatok. Hogy vélekedsz a szerdai ellenfeletekről?

- Megnéztük a Magyar Kupa-meccseket és mindenkit meglepett, hogy az elődöntőben kikaptak egy olyan Szolnoktól, amelyből fontos játékosok hiányoztak - gondolom, őket is. Arra számítok, hogy az OSC játékosai ellenünk próbálnak majd meg "szépíteni", még nagyobb lendülettel fognak beleállni. Ez egy fiatal csapat, igazából nincsen veszíteni valójuk, ha esetleg kikapnak, senki nem fogja leordítani a fejüket, hogy ez miként fordulhatott elő... Ha pedig a mi oldalunkat nézzük, mindenki elvárja tőlünk a győzelmet, ezért csak veszíthetünk, ha ez nem sikerül vagyis a mentális hadviselés terén náluk van az előny. 

Varga Dani nagyon jó munkát végez, mindenki, akivel beszéltem az ottani játékosok közül, csak dicséri az edzőt, biztos, hogy alaposan felkészülnek ellenünk. Biztos, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, főleg, ha közülünk négyen-öten betegek lesznek. Kiegyenlített küzdelmet, jó meccset várok. 


VARGA DÁNIEL (Genesys OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Szóval olyan hírek jönnek, hogy a Pro Recco játékosait influenzaszerű megbetegedés tizedeli. Elképzelhető hogy ebben a helyzetben megnő az esélyetek arra, hogy nemzetközi figyelmet keltő eredményt érjetek el szerdán este a Kondorosin...?

- Nagyon érdekes ez az információ, csak az a baj, hogy néhány napja hasonló hírek hatására az elmúlt másfél év legnagyobb hibáját követtük el...

A Recco az Recco - bármilyen összeállításban játszanak. Azt mondom, hogy számomra nem is a meccs végeredménye fontos most, hanem az, hogy minden játékosunk a legjobb tudása szerint szerepeljen, játssza ki magából mindazt, ami benne van, ne tartalékoljon, hanem élje meg e rendkívüli alkalom minden pillanatát. A Pro Recco ellen mindig különleges játszani, ez pluszmotivációt adhat mindenkinek, de a legfőbb cél most az, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat, legyen képe a játéknak és az év még hátralévő három mérkőzése hozzon sikerélményt - természetesen pontokban is megmutatkozó sikerélményt. 

- Nálatok vannak-e sérültek, betegek?

- Vannak kisebb sérülések, nagyobb fájdalmak, jelentkezik a fáradtság, de ez természetes, minden játékosom tisztában van azzal, hogy ezzel a teherrel kell játszania szerdán, ez nem fog gondot okozni.

- Mi a helyzet a lelki sebekkel?

- Vannak "tünetek", de ez nem igazán mérhető, akkor derül majd ki, hogy mennyire maradandó a soproni élmény hatása, ha elkezdődik a Recco elleni meccs. Van még mindenkinek egy napja, hogy megtalálja a saját belső motivációját, ami aztán meghatározza majd a teljesítményét a mérkőzésen. 

- Mire számítasz? Elképzelhető pontszerzés?

- Elképzelhető, de leginkább tényleg azt szeretném látni, hogy határozottan megyünk előre, hogy egy támadásnál erősen koncentrálunk, majd a védekezésnél is és ugyanígy folytatjuk azt követően a következő támadást. Ha valaki lejön, ne a padlót nézze, hanem azt figyelje, hogy amikor viszamegy, mit kell csinálnia. És mindenki élje meg úgy ezt a mérkőzést, mint egy igazi sportélményt! 

A számunkra fontos közönségünknek, szimpatizánsainknak is szeretnénk bizonyítani.


HÁRAI BALÁZS (Genesys OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

"Egy nehéz szezon kellős közepén vagyunk és nem minden mérkőzésünk sikerült úgy, ahogy szerettük volna. Ezen a héten az egyik legerősebb, ha éppen nem a legerősebb csapat ellen szállunk vízbe. Szeretnénk ellenük magabiztos játékot nyújtani, igazi csapatként teljesíteni."

MATTEO AICARDI (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

"Fizikailag és technikai szempontból is nagyon érdekes mérkőzés vár ránk, már csak ezért is, mert hosszú idő után játszunk idegenbeli mérkőzést a BL-főtáblán. Az OSC olyan csapat, amelyben minden poszton kiváló játékos szerepel és külön kiemelném nagyon erős centerüket, Hárai Balázst, a minőségi lövőik közül pedig Manhercz Krisztiánt. Óvatosnak és koncentráltnak kell lennünk. Az az év végi rohamunk első állomása lesz ez, pár nap múlva Szolnokon szállunk vízbe a Szuperkupáért."