FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 10:8 - Miénk az Európa Kupa!

Magyarország-Horvátország 10:8 - Miénk az Európa Kupa!
hozzászólás, 2019.04.08.

Lenyűgöző, higgadt játékkal otthonukban győztük le a horvátokat - picike visszavágás a budapesti vb-döntőben elszenvedett vereségért. Helyszíni tudósításunk folyamatosan bővül.


Európa Kupa, final eight (a Világliga európai selejtezőtornája), Zágráb (Horvátország)

A Zágrábban készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Április 7., vasárnap, 3. nap, döntők, helyosztók

Magyarország-Horvátország 10:8 (2:2, 3:1, 3:2, 2:3)
Zágráb, Mladost-uszoda, v.: Zwart (holland), Naumov (orosz)
Magyarország: Nagy V., Jansik Sz., Bátori 1Varga Dénes, Német T. 1, Vámos 1, Kovács Gergő 1. Cs.: Angyal 1, Manhercz K. 3, Zalánki 1, Erdélyi 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Horvátország: Bijac, L. Fatovics 3, Vukicsevics, Buljubasics 1, Vrlics 1, X. Garcia, Jokovics 2, Cs.: Macan, Loncsar, Buslje 1, Milos, Setka. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 2/16
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/2
Kipontozódott: Pohl (a negyedik negyedben), Jansik Sz. (a negyedik negyedben)
Kiállítva cserével, végleg: X. Garcia (a negyedik negyedben), Loncsar (a negyedik negyedben)

Ezen a találkozón a sérülését még érző Hárai Balázs és Sedlmayer Tamás nem szerepelt.

A meccs legjobbja Nagy Viktor volt, ő vehette át a FINA oklevelét.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (FINA):

1:0 - Angyal gólja

Nagy Viktor ötméterest véd

1:1 - Buslje gólja

2:1 - Manhercz Krisztián első gólja


2:2 - Fatovics első gólja

2:3 - Jokovics első gólja

3:3 - Nagy Viktor-védés, Manhercz Krisztián második gólja

4:3 - Manhercz Krisztián harmadik gólja

5:3 - Bátori gólja

6:3 - Kovács Gergő gólja

6:4 - Jokovics második gólja, ötméteres

7:4 - Vámos gólja

7:5 - Buljubasics gólja

8:5 - Német Toni gólja

8:6 - Fatovics második gólja

9:6 - Erdélyi gólja

9:7 - Fatovics harmadik gólja

Garcia cserés kiállítása

10:7 - Zalánki gólja

10:8 - Vrlics gólja


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Azt mondtam a fiúknak, hogy két éve nagyon rossz volt kikapni a horvátoktól otthon a vb-döntőben és ha ennek az eseménynek nem is ugyanolyan a rangja, de azért idegenben nyerni a horvátok ellen nagyon-nagyon nagy fegyvertény. Ez sikerült, ráadásul úgy, hogy két jó mérkőzés már volt mögöttünk és ezen a harmadikon is nagyon összeszedett volt a csapat, nagyon akarták ezt a győzelmet, ami egy kőkemény, komplett horvát csapat ellen sikerült.

Úgy láttam, hogy frissek is voltunk, nemcsak fizikailag, hanem fejben is odatették magukat a játékosok. Kiváló egyéni teljesítmények voltak a csapaton belül, de ezzel együtt kollektívan, csapatként tudtunk funkcionálni. Taktikailag szerintem jól reagáltunk azokra a lehetőségekre, amelyek adódtak, próbáltuk kihozni a maximumot.

(Märcz Tamással hosszabb interjút is közöltünk a tornagyőzelem éjszakáján.)

IVICA TUCAK horvát szövetségi kapitány a FINA sajtószolgáltának:

"Kétségtelen, hogy Magyarország megérdemelte a győzelmet, a játék minden elemében jobbak voltak ezen a meccsen. Fel lehetne vetni, hogy voltak érdekes ítéletek, amelyek más irányba terelték a meccset, de ennek nincs itt az ideje, hiszen a magyarok ma mindenben jobbak voltak."

XAVIER GARCIA a FINA sajtószolgálatának:

"Ahogy az USA-ban mondják: ma rossz napunk volt a munkahelyünkön. Nyilvánvaló, hogy nem játszottunk jól, a magyarok mindent jobban csináltak, az emberelőnyt-emberhátrányt, az úszást, a bemozgásokat, valóban túlszárnyaltak minket ezen az estén. Megtanultuk a leckét és a nyár során fordítani fogunk."


A vlv munkatársa késő este a csapat szálláshelyén a válogatott mind a 15 tagjától három mondatot kért. Volt aki ezt a feladatot még rövidebben oldotta meg, mások kicsit hosszabban. Íme, így látták a válogatottak a zágrábi tornát a győzelem estéjén:

VARGA DÉNES csapatkapitány, a magyar-montenegrói, majd a magyar-olasz meccs legjobb játékosa és az egész torna MVP-je:

- Egy kicsit megszépült Zágráb. Köszönöm az élményt!

JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Hazai közönség előtt megverni a horvátokat - azért ez nagyon nagy erőről tesz tanúbizonyságot. Ez nekünk annak ellenére sikerült, hogy csak egy centerünk volt. Nagyon örülök, hogy elég hamar alkalmazkodtunk az új szabályokhoz, megyünk tovább ezen az úton.

SZERKESZTŐI SZUBJEKTÍV

Volt már, persze, hogy volt már részem mindenféle ugratásban a vízilabdázók között. Tűnt el méregdrága objektívem reptéri tranzitban - hogy aztán a legeldugottabb helyről kerüljön elő "véletlenül". A tettes máig ismeretlen, nem úgy, mint egy másik esetben, amikor csak pár percre kértem őrizni a cuccomat, s a visszatérésemkor a fotós hátizsákba a szemét (banánhéj, összegyűrt üdítőspalack stb.) mindenféle típusát gyömöszölte be "valaki". Na, ott Steinmetz Ádám volt határozottan azonosítható, mint elkövető és talán még Szivós Marci, de ezt nem állítom, csak gondolom...

Szóval ilyen előzmények után az az újságíró, aki egy szálloda vendégekkel teli halljában, 15 vízilabdázó környezetében őrizetlenül hagyja nyitott, bekapcsolt laptopját, az hülye - de legalábbis megérdemli a sorsát.

Most például az történt, hogy az itt olvasható kis nyilatkozatok magnóra vétele közben "valakik" a laptopot egy pornóoldalra navigálták. Pusztán azért, hogy aztán egy adott pillanatban, mintegy varázsütésre, hangoskodva méltatlankodni kezdjenek (a szállodai úri közönség figyelmét felkeltve): mi is megy - persze teljes képernyőre váltva, naná, hogy hanggal - ennek az újságírónak a laptopképernyőjén...?

Szóval így. Aki hülye és nem tanul, az megérdemli.

Egyébként mondtam már? Szép volt fiúk!

HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy az a rengeteg aranyérem, ami van a szekrényben, vagyis éppenhogy nincs..., most bővült. Gratulálok a csapatnak! Köszönöm.

NÉMET TONI a vlv-nek:

- Nagyon örülök a győzelemnek, tényleg nagyon odatette magát a csapat egy centerrel is. Reméljük, Pufi mielőbb felépül.

ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Köszönjük mindenkinek, aki eljött és drukkolt nekünk. Nagyszerű csapatmunka volt. Csak így tovább!

KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Szeretném megköszönni mindenkinek, aki szurkolt, nagyon örülünk, hogy itt lehettünk és nyertünk, Csak így tovább a csapatnak!

SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Derekasan küzdött a csapat, nagyon kemény meccs volt, a harmadik mérkőzést játszotta a csapat a harmadik napon. Szerintem ma játszottunk a legjobban - így kintről nézve. Gratulálok a csapatnak és köszönjük a szurkolást mindazoknak, akik itt voltak és azoknak is, akik televízión vagy internetes felületen nézték a meccset. Hajrá magyarok!

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Én azt szeretném mondani, hogy nagyon büszke vagyok a csapatra, mert nagyon kemény hétvégén vagyunk túl. Kevés időnk volt egymásra hangolódni és ezt abszolút jól oldottuk meg. Mindenki a szívét-lelkét beleadta és alázatosan játszott, aminek ez lett az eredménye. Nagyon nagy dolognak tartom, hogy három ilyen meccsen vagyunk túl, az pedig hab a tornán, hogy a horvátokat a saját kis uszodájukban tudtuk legyőzni!

BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Nagyon-nagyon boldog vagyok, hatalmas győzelmet arattunk! Szerintem nagyon nagy fegyvertény az, hogy a horvátokat Zágrábban meg tudtuk verni és gyakorlatilag egy kicsit olyan volt, mintha otthon játszanánk, olyan hangulatot teremtettek. Egész héten érezhető volt a fejlődés és ahogy elkezdtük a meccseket, ott meg az, hogy elkaptuk a fonalat. Ezt szerencsére végig tudtuk vinni és a legkeményebb pillanatokban észnél voltunk. Szerintem fantasztikus csapatmunka volt ez.

ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Én is nagyon boldog vagyok, köszönjük a szurkolóknak, hogy nagyon jó volt a hangulat. Amikor beléptünk az uszodatérbe, már érezni lehetett ezt. Nagyon örülök, mert nagy menetelésben voltunk ez alatt a három nap alatt, ez szép befejezése volt ennek az egésznek.

POHL ZOLTÁN a vlv-nek:

- Három nagyon kemény meccset játszottunk három nap alatt, ami azért lefárasztott mindenkit. Örülök, hogy meccsről meccsre, ahogy ezt megbeszéltük, sikerült fejlődni a játék talán minden elemében. Szeretném megköszönni az összes magyarnak, aki kijött és szurkolt nekünk.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Azt gondolom, az egész hétvégi teljesítményünkre jellemző volt a magabiztosság. Nem hinném, hogy a csapaton egy pillanatra is ijedtség látszott volna egygólos vagy kétgólos hátránynál. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert mindhárom mérkőzésen - nem akármilyen ellenféllel szemben - végig kiegyensúlyozott teljesítményt tudtunk nyújtani. Megérdemelten nyertük meg ezt a kupát, úgy gondolom.

VOGEL SOMA a vlv-nek:

- Először is szeretnék gratulálni a csapatnak a remek játékért és a győzelemért, illetve szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy kilátogattak. Rengetegen voltak itt és biztattak minket. A magam részéről pedig szeretném azt megköszönni, hogy egy elődöntőben védhettem, biztos, hogy sokáig emlékezni fogok erre!

ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Roppantmód örülök - legfőképpen annak, hogy nem bővült tovább az ezüstgyűjteményem, ami egyébként már elég nagy. Azt gondolom, hogy most tényleg felhőtlenül boldog tudok lenni, egy olyan meccs után megyünk haza, amelyen kihoztuk a maximumot magunkból és ezt az eredményjelző is tanúsította a végén. Abban bízom, hogy nem kell megint négy-öt évet várnom egy ilyen éremre... 

VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Büszke vagyok a csapatra, küzdöttünk az utolsó vérünkig. Nagyon boldogok vagyunk, most egy kicsit ünneplünk, de hát többekre már szerdán komoly megmérettetés vár. Megyünk tovább. Sajnos nem jegyzik nagyon magasan ezt az Európa Kupát, de mi azért nagyon örülünk. Személy szerint én magam régóta nem nyertem a válogatottal - boldogok vagyunk!


vlv-fotók


  


A VLV FELHÍVÁSA

A január 1-je óta 0 (nulla) forint bevétellel gazdálkodó vlv szponzort, hirdetőt keres az év fontos külföldi eseményeinek tudósításához.

Nem lett támogatónk a zágrábi tornára, családi költségvetésből vagyunk ott.

Támogatók nélkül nem leszünk képesek eljutni a következő tornákra:

Bajnokok Ligája F8 (Hannover, június 6-7-8.)

Világliga Szuperdöntő (Belgrád, június 18-23.)

Világbajnokság (Kvangdzsu, Dél-Korea, július 12-28.)

A külföldi programok a magyar válogatott felkészülési tervének elkészültekor még bővülhetnek.

Kérjük a vízilabda iránt érdeklődő cégeket, segítsék munkánkat.

A nap további eredményei:

Oroszország-Görögország 14:15 (3:3, 4:5, 2:4, 5:3) (a 7. helyért) - az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Nagajev, Holod, Sepeljev 3-3, Merkulov, Bicskov 2-2, Derevjankin, ill. Geniduniasz, Vlahopulosz 4-4, Funtulisz, Murikisz, Gunasz 2-2, Derviszisz

Montenegró-Szerbia 16:14 (5:6, 5:2, 4:2, 2:4) (az 5. helyért)
G.: M. Janovics, Ivovics 3-3, Petkovics, Ukropina, Spaics, Murisics 2-2, Radovics, Draskovics, ill. Pijetlovics 4, F. Filipovics, Sz. Rasovics 3-3, Mandics, Dedovics, Milos Csuk, Jaksics

Olaszország-Spanyolország 7:9 (1:3, 2:0, 3:5, 1:1) (a harmadik helyért)
G.: Figlioli 2, Di Fulvio, Renzuto Iodice, Echenique, N. Presciutti, Aicardi, ill. Munarriz, Mallarach 3-3, Barroso, Tahull, Perrone

Az Európa Kupa nyolcas döntőjének végeredménye:

1. MAGYARORSZÁG

2. Horvátország
3. Spanyolország

4. Olaszország
5. Montenegró
6. Szerbia
7. Görögország
8. Oroszország

Az első három helyezett részt vehet a Világliga nyári belgrádi szuperdöntőjén, amelynek győztese indulhat az olimpián.

A torna legjobb kapusa a horvát Marko Bijac lett, az MVP Varga Dénes.


Eddigi zágrábi tudósításaink:

VLV-TUDÓSÍTÁS A CSÜTÖRTÖK ESTI EDZÉSRŐL

VLV-KÉPEK A CSÜTÖRTÖK ESTI EDZÉSRŐL

PREZENTÁCIÓ A SZABÁLYOKRÓL ÉS A MONTENEGRÓ-MECCS ELŐZETESE

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - tudósítás nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal

VLV-KÉPEK A MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ NEGYEDDÖNTŐRŐL


MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

VLV-KÉPEK A MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG ELŐDÖNTŐRŐL

INTERJÚ VARGA DÉNESSEL

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS