FACEBOOK

Varga Dénes: ,,Nehogy már elhiggyék, hogy minket csak úgy le lehet pöckölni!,,

Varga Dénes: ,,Nehogy már elhiggyék, hogy minket csak úgy le lehet pöckölni!,,
hozzászólás, 2019.04.07.

Módunk volt a szokásos egy-két mondatnál többet beszélgetni Varga Dénessel, a magyar válogatott csapatkapitányával szombaton este Zágrábban. A téma természetesen az olaszok elleni fényes siker, a vasárnapi Európa Kupa-döntőbe jutás volt. Dumi megvilágította a történtek fontos lelki hátterét, jó volt hallgatni és leírni is ezt az érett gondolkodásra valló nyilatkozatot:


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Ma este egy újabb nagy skalpot zsákmányoltunk. Őszintén szólva, előre nem mondtam volna meg, hogy mi az olaszok ellen a végén meg tudunk fordítani egy meccset, de sikerült, és ezért nagyon boldog vagyok.

Nagyon sok biztató pillanat, momentum volt, az, hogy tudtuk magunkat tartani, hogy a legjobb játékosaikat - mondjuk Di Fulvio megszórta magát, - hellyel-közzel tartottuk. Hogy egy olyan győztes gólt tudtunk lőni, ami nagyon kell ahhoz, hogy mi komoly eredményeket érjünk el. Kellenek a jó egyéni teljesítmények is és ma ez is megvolt.


vlv-képek a magyar-olaszról


- Azt hiszem, 9-ig csak ők vezettek. És valahogy mindig újra és újra elmentek, mindig történt valami, ami ezt segítette, nyomás, balszerencse. De nem lehetett azt érezni, hogy lejjebb lennétek, inkább az volt a "megérzés", hogy ebben még benne lehet valami...

- Igen. Nem a táblának játszottunk. Azért játszottunk, hogy megmutassuk: tudunk nyerni ellenük. Magunk miatt játszottunk. Azért, hogy újra Magyarország legyen elöl. Ne verjenek meg bennünket az olaszok és ne legyen iksz se. Igenis nyerjünk. Volt bennünk betyárbecsület, volt bennünk férfiasság ahhoz, hogy végig bírjuk.

- Jó, hát ez azért úgy mindig megvolt a csapatban. Mi az, ami most más volt? Most kritikus helyzetekben bejöttek dolgok, amik nem szoktak. Ez mitől volt? És hogy lehet megismételni?

- Valóban volt egy kis szerencsénk, ha van olyan, hogy szerencse. Most ez nekünk kellett, hogy kedvezzen. Hogyha a szerencsét kell boncolgatni, hogy mi miért történik, nem fogom megtudni valószínűleg soha. Nem is érdekes.

- Én nem is a szerencsére gondoltam. Csak arra, hogy máskor nem mentek dolgok, most meg igen.

- Akkor meg azt mondjuk, hogy nem volt szerencsénk. Most volt. Most nekünk kellett, hogy szerencsénk legyen. Tényleg parádés gólokat lőttünk. Talán többet tettünk mi a szerencsénkért. Ezt tudom mondani.


vlv-képek a magyar-olaszról


- Ez egy fontos tétmeccs volt, elődöntő egy világversenyen, de többet jelent ez a mérkőzés, mint egy sima győzelmet egy nagy tornán? Megmarad az emlékezetben? Egy fordulópont vagy mérföldkő? Lehet így kezelni ezt a mai napot?

- Szerintem csak így érdemes kezelni, mert a világon senkit nem érdekel ez a torna. És az, hogy mi itt most megvertük őket egy ilyen tavalyi év után, ami az Eb-t illeti, ahogy játszottak ellenünk, akár az Európa Kupában, akár az Európa Bajnokságon, azok után azért ez jól néz ki. És ennek ez a jelentősége szerintem. Nehogy már elhiggyék, hogy minket csak úgy le lehet pöckölni. És persze fontos volt, hogy mi is tudatosítsuk magunkban, van keresnivalónk világversenyen.

- A csapat jövője szempontjából mi a jelentősége ennek a meccsnek? A kohézió nyilván erősebb lett. A játékelemek alkalmazásakor vissza tudtok majd nyúlni a mai emlékekhez?? 

- Erre utaltam a végén, hogy ez alapvetően önbizalmat ad nekünk, és bennünk marad, hogy tudunk ellenük nyerni. Ez a legfontosabb lépés.

És azt is szeretném kiemelni, hogy látni kell: akik viszonylag újak ezen a terepen, mondjuk húsz, harminc válogatott meccsük van, azok is megállták a helyüket. Gondolok itt Pohl Zolira. Vagy arra, hogy Pufi nem tudott ma játszani, de pótoltuk őt centerben, Angyal Dani is kapott kiállítást. Ezek azért olyan dolgok, biztató jelek, amikből lehet meríteni. Nem kell tőlük elszállni, hanem el kell raktározni, hogy képesek vagyunk ilyesmire is, és ehhez később nyúlni tudunk majd. 

- Egy meccset játszotok még, az ellenfél kiléte most fog kiderülni. Két út lehet, az egyik az, hogy ez megvan, ott vagyunk Belgrádban, megnyugodhatunk, bent vagyunk a döntőben. Vagy még azért azt jó lenne megnyerni...?

- Azért nagyon fölőrölt bennünket ez a két meccs. Én most azt mondanám, hogy örömjáték a holnapi, mert örülünk, hogy eljutottunk idáig. De volt már részem sajnos sok döntőt elvesztésében, tudom, milyen az, úgyhogy természetesen jobb lenne megnyerni. Úgy fogunk nekimenni, ahogy ennek a két meccsnek is. Elkezdjük, beleadunk mindent, ha fáradunk, cserét kérünk, és két hosszú sorral játszunk. Beosztjuk az erőnket és beletesszük azt, amink van. 

- Köszönöm szépen, Dumi és gratulálok!

​(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



vlv-képek a magyar-olaszról


A vlv eddigi zágrábi tudósításai:

VLV-TUDÓSÍTÁS A CSÜTÖRTÖK ESTI EDZÉSRŐL

VLV-KÉPEK A CSÜTÖRTÖK ESTI EDZÉSRŐL

PREZENTÁCIÓ A SZABÁLYOKRÓL ÉS A MONTENEGRÓ-MECCS ELŐZETESE

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - tudósítás nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal

VLV-KÉPEK A MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ NEGYEDDÖNTŐRŐL


MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG - tudósítás nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal