FACEBOOK

U19: Magyarország-Oroszország 9:6

U19: Magyarország-Oroszország 9:6
hozzászólás, 2018.09.02.

Megnyertük záró meccsünket az U19-es Eb-n és ezzel elcsíptük az utolsó helyet, amely még kvalifikációt jelent a jövő évi korosztályos világbajnokságra! Folyamatosan bővülő vlv-tudósítás:


U19-es Európa-bajnokság, Minszk (Fehéroroszország)

Helyosztó a 7. helyért

Magyarország-Oroszország 9:6 (1:1, 2:1, 1:0, 5:4)

G.: Bóbis B., Baksa B. 3-3, Magyar M., Sugár P., Ágh, ill. Bulanajev 2, Csernyisev, Pelikh, Ganijev, Sejkin

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A magyar válogatott:

Bányai Márk, Mizsei Márton - kapusok,
Ágh György, Baksa Benedek, Bóbis Botond, Fekete Gergő, Gál Dávid, Hajdu Attila, Kósa Balázs, Kürti Dominik, Lukács Ábel, Magyar Márton, Mijic Dávid, Sugár Péter, Turnai András - mezőnyjátékosok.


Ezen a meccsen Hajdu Attila és Kósa Balázs nem szerepelt.

A magyar válogatott a torna hetedik helyén végzett.



VLV-VIDEÓK:

1:0 - Baksa Benedek első gólja

1:1 - Bulanajev első gólja

2:1 - Bóbis Botond első gólja

3:1 - Sugár gólja

3:2 - Ganijev gólja

4:2 - Magyar Márton gólja

4:3 - Bulanajev második gólja

5:3 - Bóbis Botond második gólja, ötméteres

6:3 - Bóbis Botond harmadik gólja

7:3 - Baksa Benedek második gólja

7:4 - Sejkin gólja

8:4 - Baksa Benedek harmadik gólja

9:4 - Ágh gólja

9:5 - Pelikh gólja

9:6 - Csernyisev gólja


TÓTH KÁLMÁN a vlv-nek:

- Nagyon nehéz volt, mert ez az orosz csapat fizikálisan nagyon erős, a játékosaik egyenként 5-10 kilóval súlyosabbak a mieinknél... Nagyon masszívak, rengeteg energiát igényelt a játékosaimtól, hogy ezt a masszivitást feltörjék. Védekezésben azt nyújtottuk, amit kellett, egy jó kapusteljesítménnyel párosítva.

Le a kalappal a játékosaim előtt, mert  - nem tudom, ez mennyire ismert otthon, de ez az orosz csapat minden mérkőzésén verekedett. Vagy brutalitásos vagy végleges cserés kiálíltításuk volt minden meccsükön, tegnap úgy összetörték az egyik olasz játékos állkapcsát, hogy az illetőt műteni kellett. Ennek ellenére beleálltak a fiúk, felvették a fizikai küzdelmet az oroszokkal és le is győzték őket!

Fontos volt ez a győzelem, tétje volt, ugyanis a torna első hét helyezettje szerzett kvalifikációt a jövő évi korosztályos világbajnokságra.

Ami a tornát, sőt, az egész nyarat illeti: jóval többet kaptam a csapattól, mint amit vártam. Nem gondoltam volna, hogy ilyen szinten versenyben tudunk maradni a legnagyobb csapatokkal, például azt sem, hogy a szerbek ellen két perccel a meccs vége előtt az egyenlítésért, a továbbjutás lehetőségéért támadhatunk. Ami a tapasztalatok hasznosítását illeti, olyan ez, mint a jó bor: egy kis idő elteltével leülepednek a dolgok és minden játékos értékeli majd, hogy mennyit fejlődött, miben kell javulnia, hogy értékes vízilabdázó váljon belőle.


SUGÁR PÉTER csapatkapitány a vlv-nek:

- Ilyen győzelemre vártunk az oroszok ellen.

Sajnos vagy nem sajnos, a tegnapi olasz-orosz meccsen az orosz center brutalitás miatt eltiltást kapott.

Jól ment a csapatnak a védekezés, amiből jó támadásokat tudtunk vezetni.

Úgy éreztem, hogy az orosz csapat már fél lábbal otthon volt, és nem a meccsen.


FEKETE GERGŐ a vlv-nek:

- Nagyon kemény, harcos meccs volt, nagyot küzdöttünk, örülök, hogy nyertünk.

Az egész tornát nagyon nehéz értékelni, mert úgy érzem, hogy voltak jó meccseink, gondolok például az olaszok ellenire a csoportkörben vagy akár az oroszok elleni mai mérkőzésre. Viszont két olyan meccsünk volt, amiket, ha nüanszokon múlott is, de elvesztettünk és ezzel a két vereséggel, amit Montenegró és Szerbia ellen szenvedtünk el, már csak a hetedik helyért tudtunk játszani. Úgy érzem, képesek lettünk volna arra, hogy ennél jobb helyezést érjünk el.

Menni kell tovább, mostantól kezdve a jövő évi világbajnokságra kell készülnünk.


LUKÁCS ÁBEL a vlv-nek:

- Készültünk nagyon a mai mérkzésre, hiszen tudtuk hogy egy agresszív, verekedős meccset fogunk játszani. Volt egy kis félelem is talán a csapaton, hiszen eddig az összes orosz meccs verekedésbe torkollott, tegnap egy olasz srácot úgy megütött az egyik orosz jatékos hogy műtét lett a vége.

Az elvárásainknak megfelelően kemény, verekedős meccs volt,szerencsére sérülés nélkül megúsztuk.

Összességében, az egész tornát értékelve úgy gondolom, hogy egy jól megszervezett Eb volt, szerintem mindenki jól érezte magát. Sajnos nem sikerült elérnünk a célunkat, hiszen nem kerültünk a négy közé. Majd jövőre, a világbajnokságon!


BÓBIS BOTOND a vlv-nek:

- Nagyon örülök a győzelemnek és annak, hogy szép emlékekkel tudunk búcsúzni az Európa-bajnokságtól.

Fizikálisan roppant kemény mérkőzés volt, az oroszok helyenként a durvasag határait súroltak. Mint ahogy az kiderült a győztes meccseinken, megint a stabil védekezés, a kevés kapott gól volt a döntő.

Összességében azt gondolom, hogy ebben a tornában több volt, apró kis nüanszok döntöttek. De ne felejtsük el, hogy egy szerb és egy montenegrói csapattól kaptunk ki, ilyen pedig előfordult már a vízilabda-történelemben.

Bizakodásra adhat okot, hogy nem vagyunk nagyon lemaradva az élmezőnytől Egy év múlva világbajnokság, innentől arra kell koncentrálni.


BAKSA BENEDEK a vlv-nek:

- Apró szépségtapasz ez most. Jobb érzés azért így hazamenni. Úgy érzem, jobban akartunk, mint az oroszok. Pörögtunk végig és az utolsó negyedben el tudtunk lépni tőlük. Nagyon kemény meccs volt, végig verekedtek az oroszok. Hála istennek, komolyabb sérülesek nélkül megúsztuk, nem úgy, mint az olaszok az előző meccsen, ahol állkapocstörést szenvedett a centerük.

Sajnos nem sikerült négybe jutni, két nagyon jó és erős csapat állított meg bennünket. Nagyon kicsin múlt a Montenegró-mecc, úgy érzem, ott nagyon küzdöttek a srácok, kár, hogy nem tudtam nekik segíteni.

Összeségében jó EB volt, nagyon erős mezőnnyel, sok olyan játékos volt, aki megfordult a szombathelyi vb-n - látszott is a fáradtság mindenkin. Jövő nyáron vb lesz, tudunk javítani és akkor nem lesz előttünk egy világverseny, csak a vb lesz a központban. Sokat kell még fejlődnunk, össze kell még érnie a csapatnak és fel kell erősödnünk a mezőnyhöz, mert sajnos ez most egy hetedik helyre volt elég . Hajrá Magyarok! Hajrá magyar vizilabda !


ÁGH GYÖRGY a vlv-nek:

- A mai meccs a vártaknak megfelelő volt olyan tekintetben, hogy tudtuk az oroszok egy agressziv, verekedős vízilabdát játszanak. A támadásainkban rengeteg ziccer kimaradt, de szerencsére a védekezésünk ma jól működött. A végén azért ma is kijött a különbség a két csapat között.

Gratulálok a csapatomnak a mai győzelemhez és az így megszerzett hetedik 7.helyhez!

Az EB nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, szerintem több volt bennünk és a csapat is így gondolja. A hetedik hely megvan, ami feljogosít a VB-n való induláshoz. Azért ennek örülünk. Köszönjük az elmúlt 10 napban kapott szurkolói támogatást. Hajrá Magyarok!


MIZSEI MÁRTON a vlv-nek:

- A mai meccs nehezen indult, az oroszok brutális játékstílust erőltettek, szerencsére a csapat ezt jól kezelte, így a végére kijött a két csapat közötti különbség. Hátul jól zártunk, a védelmünk stabilan működött.

Részben örülök, hogy az Európa-bajnokságot győzelemmel sikerült lezárnunk, viszont belül ennél magasabb céljaink voltak, természetesen a négy közé szerettünk volna kerülni és éremért játszani.

Nagyon komoly munka áll mögöttünk és sajnos Montenegró ellen a csapat valós tudása nem jött ki.


A nap további eredményei:

Szerbia-Olaszország 4:8 (2:2, 1:1, 1:4, 0:1) (az 5. helyért)
Spanyolország-Horvátország 9:8 (1:2, 3:4, 2:0, 3:2) (bronzmérkőzés)

Döntő:

Montenegró-Görögország 12:14 (5:3, 2:5, 2:4, 3:2)
G.: Gy. Radovics 5, Matkovics 3, Cetkovics, Raskovics, Mijutkovics, Franeta, ill. Gkiuvecisz 5, Papanasztasziu 3, Nikolaidisz 2, Kalogeropulosz, Alafragkisz, Kakarisz, Rompopulosz

A minszki U19-es Európa-bajnokság végeredménye:

1. Görögország
2. Montenegró
3. Spanyolország
4. Horvátország
5. Olaszország
6. Szerbia
7. Magyarország
8. Oroszország
9. Románia
10. Franciaország
11. Törökország
12. Hollandia
13. Fehéroroszország
14. Georgia (Grúzia)
15. Szlovénia
16. Nagy-Britannia


A vlv a fiatalok szerepléséről:

U19: irány a minszki Eb!

Vasárnap startol Minszkben az U19-es Európa-bajnokság

U19: Magyarország-Georgia (Grúzia) - élő közvetítés

U19: Magyarország-Georgia (Grúzia) 14:8

U19: Magyarország-Olaszország - élő közvetítés

U19: Magyarország-Olaszország 7:6

U19: Magyarország-Franciaország - élő közvetítés

U19: Magyarország-Franciaország 7:4 - Magyarország csoportelső!

U19: Montenegrón át vezet az út...

U19: Montenegró-Magyarország - élő közvetítés

U19: Montenegró-Magyarország 11:9

U19: Szerbia-Magyarország - élő közvetítés

U19: Szerbia-Magyarország 14:10

U19: Magyarország-Oroszország - élő közvetítés

U19: Magyarország-Oroszország 9:6

U19 - a magyar válogatott, arcképcsarnok