FACEBOOK

U19: Magyarország-Georgia (Grúzia) 14:8

U19: Magyarország-Georgia (Grúzia) 14:8
hozzászólás, 2018.08.26.

Hat góllal verte a grúzokat a magyar U19-es válogatott a minszki korosztályos Eb nyitó napján. Cikkünkben eredmények, nyilatkozatok, gólok.


U19-es Európa-bajnokság, Minszk (Fehéroroszország)

Csoportkör, 1. nap

Magyarország-Georgia (Grúzia) 14:8 (3:1, 4:4, 4:1, 3:2)

G.: Magyar 4, Turnai, Ágh, Sugár 2-2, Kürti, Baksa B., Gál D., Mijic, ill. Tsulukiani 3, Adeisvili 2, Kucuasvili, Cheisvili, Susiasvilit.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A magyar válogatott:

Bányai Márk, Mizsei Márton - kapusok,
Ágh György, Baksa Benedek, Bóbis Botond, Fekete Gergő, Gál Dávid, Hajdu Attila, Kósa Balázs, Kürti Dominik, Lukács Ábel, Magyar Márton, Mijic Dávid, Sugár Péter, Turnai András - mezőnyjátékosok.


Mint szombat este megírtuk, a 15 tagú csapatból Bóbis Botondot és Fekete Gergőt pihentette ezen a meccsen Tóth Kálmán szövetségi vezetőedző.

A magyar csapat hétfőn, 16.20-kor játszik legközelebb, az olaszokkal szemben lényegében a csoportelsőség a tét.

VLV-VIDEÓK:


Tsulukiani első gólja

Kürti Dominik gólja

Magyar Márton első gólja, ötméteres

Ágh első gólja

Cheisvili gólja

Mijic Dávid gólja

Tsulukiani második gólja

Magyar Márton harmadik gólja

Kucuasvili gólja

Tsulukiani harmadik gólja

Turnai második gólja

Magyar Márton negyedik gólja, ötméteres

Gál Dávid ötméteresgólja

Baksa Benedek gólja

Sugár első gólja

Adeisvili második gólja

Ágh második gólja

Sugár második gólja

Susiasvili gólja


TÓTH KÁLMÁN a vlv-nek:

- Védekezésben nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amit szerettem volna, nem azt láttam, amit gyakoroltunk. Nagyon sok ez a nyolc kapott gól és az a 12 kiállítás, amit ítéltek ellenünk. Azért sok, mert elkerülhető, koncentrációs hibák voltak, lehet, hogy a srácok kicsit elizgulták... Ezen mindenképpen javítanunk kell annak érdekében, hogy ennél jobb meccseket tudjunk játszani.

- Mi az, ami tetszett?

-  Egy-két esetben nagyon jól ment az emberelőnyös játék során a tagozódás, illetve a tetszett, hogy nemcsak centerposztról kaptuk a kiállításokat, hanem mozgásban is. Erre szeretnénk is alapozni a támadásainkat, hogy ne csak a centerjátékunkkal érjünk el emberelőnyt. 

- Az olasz meccset láttátok, mi a véleményed a csoportbeli legnagyobb rivális mai teljesítményéről?

- Mi is hattal nyertünk meg ők is, de ők csak hat gólt kaptak, ez azért nagy különbség. Stabilabb volt a védekezésük, mint a miénk, keményítenünk kell ezen a téren, határozottabbnak kell lenni, de úgy, hogy 12 kiállítást sem kaphatunk, mert az bármelyik csapattal szemben túl sok. Egyébként reálisan nézve olyanok voltak ezek a mai kiállítások, amiket meg lehetett ítélni.

- Köszönöm a tájékoztatást!


SUGÁR PÉTER csapatkapitány a vlv-nek:

- Örülök a győzelemnek, büszke vagyok a csapatomra! 

Több koncentrációval kevesebb gólon kellett volna tartani az ellenfelet, úgy gondolom, ez lesz a kulcsa a jó szereplésnek. Ezen a meccsen két fiatal játékosunk is pihent, akik, ha minden igaz, akkor holnap bevethetőek lesznek. Ezúton is üdvözlöm az otthoniakat, hajrá magyarok!

- Néztétek az olaszokat, milyenek? Mennyire lesz nehéz meccs a holnapi?

Ügyésnek tűntek, hamar el tudtak lépni az ellenfelüktől. Labdát szereztek, lefordultak és szép gólokat lőttek a kapás oldalról. Nehéz meccsre számítok, olyanra, amely az utolsó két negyedben fog eldőlni, remélhetőleg a mi javunkra. Nekünk több videónk is van az olaszokról, így taktikailag fel tudunk készülni ellenük. Ugyanezt ők nem mondhatják el, nekik csak a grúzok ellen játszott mostani meccsünk van meg.


BÁNYAI MÁRK a vlv-nek:

- Grúziával játszottuk az első mérkőzést az Európa-bajnokságon, s egy kicsikét álmoskás volt a játékunk. Amolyan tipikus első mérkőzés volt. Védekezésben és támadásban is javulnunk kell holnapig, mert a nyolc bekapott gól egy kicsit sok és helyzetkihasználásban is pontosabbnak kell lennünk. Az olaszok ellen javulnunk kell és ennek érdekében mindent meg fogunk tenni.

- Videóztatok, gondolom, az olasz meccset is néztétek. Ők milyenek?

- Ma este a mérkőzésünk után megnéztük az uszodában az olasz-francia meccset, amelyen az olaszok simán nyertek. Sokmozgásos vizilabdát játszanak, sok ügyes játékossal, kemény ellenfél lesz, egy igazi ki-ki meccs, de ha megcsináljuk azt, amit az edzők kérnek és kevesebbet hibázunk, akkor meg lehet nyerni a mérkőzést.


MAGYAR MÁTON a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy az elején, az első két negyedet kissé álmoskásan kezdtük, ez betudható az első meccs izgalmainak. Viszont a végére kijött a különbség a két csapat között.

- Viszont akkor jó volt ez a meccs arra, hogy szokjátok a légkört...

- Mindenképpen. 

- Az olaszok elleni holnapi találkozóról mit tudsz mondani?

- Nehezebb lesz mint a mai mérkőzés, de ha sikerül alkalmazni azokat az elemeket, amelyeket gyakoroltunk, akkor játszhatunk egy jó mérkőzést. Természetesen, megnéztük a mai meccsüket.


 


A nyitó nap további eredményei (folyamatosan)

Spanyolország-Törökország 13:1 (3:0, 2:0, 4:1, 4:0) - az egyik játékvezető Németh András volt
Horvátország-Szlovénia 14:4 (3:2, 4:0, 4:1, 3:1)
Oroszország-Nagy Britannia 19:2 (3:0, 4:0, 8:0, 4:2)
Szerbia-Hollandia 11:5 (5:1, 1:1, 2:0, 3:3)
Olaszország-Franciaország 12:6 (4:2, 3:2, 3:0, 2:2)
Fehéroroszország-Görögország 3:18 (2:5, 0:4, 1:4, 0:5)
Montenegró-Románia 8:5 (1:2, 2:0, 3:1, 2:2)

A TORNA TELJES PRGRAMJA