FACEBOOK

U19: Magyarország-Franciaország 7:4 - Magyarország csoportelső!

U19: Magyarország-Franciaország 7:4 - Magyarország csoportelső!
hozzászólás, 2018.08.28.

Ha kicsit nehezen is, de végül biztosan győztük le a franciákat, ezzel megvan a csoportelsőség - szerdán pihenhet a csapat a minszki U19-es Eb-n. Folyamatosan bővülő vlv-tudósítás eredményekkel, nyilatkozatokkal, gólokkal:


U19-es Európa-bajnokság, Minszk

Csoportkör, utolsó forduló


Magyarország-Franciaország 7:4 (1:1, 1:1, 2:0, 3:2)
G.: Baksa B. 2, Bóbis, Ágh, Fekete G., Mijic, Lukács Á., ill. Bouet, Vernoux, Lepoint, Michel

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A magyar válogatott:

Bányai Márk, Mizsei Márton - kapusok,
Ágh György, Baksa Benedek, Bóbis Botond, Fekete Gergő, Gál Dávid, Hajdu Attila, Kósa Balázs, Kürti Dominik, Lukács Ábel, Magyar Márton, Mijic Dávid, Sugár Péter, Turnai András - mezőnyjátékosok.


Ezen a meccsen Hajdu Attila és Kürti Dominik pihent.

A C csoport végeredménye:

1. Magyarország 9,

2. Olaszország 6,
3. Franciaország 3,
4. Georgia (Grúzia) 0 pont

Csapatunk a legjobb négy közé jutásért csütörtökön, 16.30-kor játszik. Az ellenfél számításaink (becslésünk) szerint vagy Görögország vagy Montenegró lehet.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Vernoux gólja

1:1 - Lukács Ábel gólja

1:2 - Lepoint gólja

Bányai-védések

2:2 - Baksa Benedek első gólja

3:2 - Bóbis Botond gólja

4:2 - Baksa Benedek második gólja

5:2 - Fekete Gergő gólja

5:3 - Bouet gólja

5:4 - Michel gólja

6:4 - Ágh gólja

7:4 - Mijic Dávid gólja


TÓTH KÁLMÁN a vlv-nek:

- Gratulálok! Kicsit nehéz volt, de megvan!

- "Kicsit nagyon" nehéz volt... Sajnos beleléptünk abba a pocsolyába, hogy rosszul kezdtünk és ezáltal vérszemet, lendületet kapott a francia csapat. Ilyen már volt a sport történetében, s ilyenkor mindig nagyon nehéz újra belelendülni a mérkőzésbe, de nagyon büszke vagyok, hogy sikerült abszolválni ezt a mérkőzést is és így csoportelsők lettünk. Remélem, hogy ez lendületet ad a játékosoknak és ezáltal ki tudják javítani azokat a hibákat, amiket ma elkövettek védekezésben és támadásban egyaránt - mert azért e mellett se menjünk el szó nélkül... 

- Erre rá is kérdeznék...: azt láttam a streamen, amely végre végig tökéletesen működött, hogy csapat ennyi kapufát még talán soha nem lőtt a vízilabda türténetében, mint most ti...

- Meglátásom szerint ezt is meg kell tanulni, el kell sajátítani sportági mozgásokon keresztül azt a tudást, tapasztalatot, taktikai érettséget, ami szükséges a még eredményesebb játékhoz. Ne felejtsük el, ez már a harmadik mérkőzésük volt a fiúknak zsinórban és ők azért még nincsenek hozzászokva ekkora folyamatos terheléshez. Ezt is meg kell tanulniuk ahhoz, hogy jó, minőségi játékos váljon belőlük. Ez egy folyamat, amin most mennek keresztül. Azt is fontos megtanulniuk, hogy sosem szabad lebecsülni senkit, s főleg azt, hogy az életben mindenért meg kell harcolni, s nemcsak a vízilabdában, hanem minden más téren is. Szorgalmasan kell dolgozni, sokat kell dolgozni és alázattal, szerényen.

- Milyen a csapat hangulata, mit láttál, amikor kijöttek a vízből? Azért mégiscsak csoportelsők lettek, ami nagy dolog...

- Fáradtak. Most ebédelnek. Délután megnézzük a Montenegró-Görögország meccset és várjuk az ellenfelet.

- Akkor ez a csoportelsőség a fáradtság miatt most kifejezetten jól jött abból a szempontból is, hogy holnap emiatt pihenőnapotok lesz?

- Úgy érzem, hogy igen. Ettől függetlenül természetesen készüléssel, edzéssel, videózással fog eltelni már a mai délután és a holnapi nap is.

- Gondolom, most azért mindenki boldog és elégedett...!

- Így van, én nagyon. Bízom abban, hogy az eddigiek lendületet, de legalábbis komoly tartást adnak a társaságnak.

- Nagyon szépen köszönöm és még egyszer gratulálok!


BAKSA BENEDEK a vlv-nek:

- Boldog vagyok igazából most, mert ez a győzelem azt jelenti, hogy csoportelsők vagyunk, így lesz holnap egy pihenőnapunk ami, úgy gondolom, ránk fér.

Nem játszottunk jól sajnos, de a védekezésünk nagyon stabil volt úgy érzem és volt e mellett egy nagyon komoly kapus teljesítmény. Fárasztó meccs volt, nagyon döcögve haladt előre, de a végén lett egy kis előnyünk amit megtartottunk!

- Az eddigi három meccs alapján hogy látod, kezdtek már összeérni?

- Úgy érzem, igen. Erre nem volt sok idő, de javulunk, az biztos. Most indul csak az igazi Európa-bajnokság, jönnek az éles mérkőzések és szeretnénk minél előrébb jutni.

- Köszönöm szépen, gratulálok!


ÁGH GYÖRGY a vlv-nek:

- Üdvözlöm a vlv olvasóit! A mai meccs igencsak döcögősre sikeredett. Az olasz meccsből a jó védekezést, úgy gondolom, át tudtuk menteni erre a francia meccsre, viszont elöl nagyon nem mentek a lövések, a franciák kapusát szétlőttük vagy a kapufán csattantak a lövések. De a mérkőzés utolsó öt percében azért kijött - ha nem is maximálisan - a két csapat közötti különbség. Örülünk, hogy győztünk, de mostantól csak előre szabad csak nézni.

Az eddigi meccsek, úgy gondolom, felemásra sikeredtek, volt döcögős meccsünk (ugye, ez a mai), de volt koncentrált és nagyszerű győzelmünk is, gondolok itt az olaszok elleni sikerre.

Örülünk, hogy csoportelsők lettünk, és ezáltal tudunk egy napot pihenni, amit a következő ellenfélre való felkészülésre szentelük. Hajrá Magyarok!


LUKÁCS ÁBEL a vlv-nek:

- Tegnap, ugye, sikerult nyernünk az olaszok ellen. Rengeteget készültünk arra a meccsre, sok videózással, illetve edzésen gyakoroltuk azokat az emberelőnyös megjátszásokat, amikkel át tudjuk törni a védelmüket. Óriasi küzdelem volt a vizben, de erre készült mindenki és végül egy góllal sikerült nyernünk.

Ma a francia csapattal játszottunk. Tudtuk hogy nagyon nehéz merkozés lesz, biztosak voltunk benne, hogy minden mindegy alapon fognak játszani ellenünk, hiszen veszíteni valójuk nem volt. Sajnos a meccs elején kicsit belealudtunk és el tudtak lépni egy góllal, ami után elég nehezen tudtunk egyenlíteni. Nem igazán müködött a támadójátékunk, a francia kapus nagyszerű napot fogott ki.

A harmadik negyed végéig döntetlen volt az eredményjelzőn, utána sikerült ellépnünk három góllal. Itt már azért érezhető volt, hogy a franciák elfáradtak, nem is tudtak felzárkózni. Összességében talán ez a mérkőzés volt a legnehezebb.

- Hogy látod a csoportkör után az esélyeinket - mondjuk ahhoz képest, amit a rajt előtt gondoltál?

- Ugye, csoportelsőként egyből a negyeddöntőbe kerültünk, ami azt jelenti hogy van holnap egy pihenőnapunk. Valoszínűleg a Görögország-Montenegró meccs vesztesével fogunk játszani a négy közé jutásért. Nagyon jó csapat mind a kettő, de úgy gondolom, hogy maximális koncentrációval és felkészültséggel bármelyik csapatot képesek vagyunk legyőzni.

- Köszönöm szépen!


FEKETE GERGŐ a vlv-nek:

- Nagyon nehéz mérkőzés volt ez a mai, a franciák ellen. Megszenvedtünk velük rendesen. Ugye, ez a győzelem kellett ahhoz, hogy csoportelsők legyünk és így lesz holnap egy pihenőnapunk, azután pedig, ha minden igaz, Montenegróval fogunk játszani, most már rájuk készülünk. Gondolom, lesz videó - összeszedjük magunkat!

- Hogy vélekedsz a tornán eddig történtekről?

- Az első meccsen, a grúzok ellen pihentem, nem játszottam, akkor csak kívülről láttam a csapatot. Az olaszok ellen szerintem nagyon jól összeállt a védekezésünk, ezzel tudtunk föléjük kerekedni. Ma, úgy érzem, nem ment úgy a csapatnak a szekér, ezen próbálunk most korrigálni, hogy újra úgy összeálljon a védekezésünk, mint az olasz meccsen.
Szerintem nagyon jól állunk és ha kijavítjuk azokat a taktikai dolgokat, amikben most hibáztunk, akkor egy nagyon kemény ki-ki meccset fogunk játszani Montenegróval.

- Köszönöm szépen!


A nap további eredményei/programja:
Olaszország-Grúzia 16:2 (3:0, 3:2, 4:0, 6:0)
Oroszország-Hollandia 9:7 (2:2, 4:0, 1:4, 2:1)
Horvátország-Törökország 8:4 (1:1, 1:0, 2:2, 4:1)
Montenegró-Görögország 6:8 (1:3, 1:1, 2:1, 2:3)
Spanyolország-Szlovénia 16:4 (6:0, 3:2, 2:0, 5:2)
Fehéroroszország-Románia 7:8 (3:1, 1:4, 2:1, 1:2) - az egyik játékvezető Németh András volt
Szerbia-Nagy Britannia 24:1 (6:0, 7:0, 4:0, 7:1)

A csoportok végeredménye:

A csoport


1. Horvátország 9,
2. Spanyolország 6,
3. Törökország 3,
4. Szlovénia 0 pont

B csoport

1. Görögország 9,
2. Montenegró
3. Románia 3,
4. Fehéroroszország 0 pont

C csoport

1. Magyarország 9,
2. Olaszország 6,
3. Franciaország 3,
4. Georgia (Grúzia) 0 pont

D csoport

1. Szerbia 9,
2. Oroszország 6,
3. Hollandia 3,
4. Nagy-Britannia 0 pont

A szerdai nyolcaddöntők programja (magyar idő szerint):

9.00 Szlovénia-Georgia (Grúzia)
10.30 Fehéroroszország-Nagy-Britannia
12.00 Spanyolország-Franciaország
15.00 Olaszország-Törökország
16.30 Montenegró-Hollandia
18.00 Oroszország-Románia