FACEBOOK

Hétfőn este az európai szuperkupáért: Szolnok-Pro Recco

Hétfőn este az európai szuperkupáért: Szolnok-Pro Recco
hozzászólás, 2021.12.19.

Nem a Szolnok az esélyes, de egy döntőben minden lehetséges - erről éppen a Pro Recco hívei tudnának sokat mesélni... Előzetesünkben egy kis visszatekintés, valamint a két vezetőedző, Zsivko Gocics és Sandro Sukno nyilatkozata:

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát. Kérjük, lépjen be támogatóink közé. RÉSZLETEK


Mérkőzés az európai szuperkupáért

December 20., hétfő, Szolnok, Vízilabda Aréna

19.00 Szolnok-Pro Recco
- DigiSport2, vlv (szöveges élő)

A meccset a szlovén Margeta és a holland Zwart vezeti.

A 2020-21-es klubszezon BL-győztese és Eurokupa-címvédője találkozik, a LEN Szuperkupa trófeáért mérkőznek meg.

A Bajnokok Ligáját legutóbb a Pro Recco nyerte - az akkori címvédő Fradit győzte le a belgrádi fináléban, a második számú európai klubtorna végén pedig a Szolnok diadalmaskodott, miután ötméteresekkel győzte le az OSC-t.

A meccs toronymagas esélyese az olasz csapat, hiszen bár náluk is történtek változások az átigazolási szezonban, a Szolnoknál három kulcsember, a három szerb idegenlégiós távozott.

A BL-győztes győzelme ezen a kicsit gálameccsnek is tekinthető mérkőzésen viszonylag "normális", hiszen azóta, hogy 2002 óta ismét megrendezik ezt a mérkőzést,  mindössze egyszer fordult elő, hogy a BL-győztes nem tudta elhódítani a "bónusztrófeát", ez 2018-ben Budapesten történt, amikor az Eurokupa-győztes FTC hátrányból fordítva, ötméteresekkel győzte le az Olympiakoszt.

A Pro Reccónak eddig hatszor sikerült megnyernie a Szuperkupát - ezzel listavezető. A Szolnoknak egy győzelme van, 2017-ből, amikor a Fradi ellen diadalmaskodott ötméteresekkel. Érdekes, hogy akkor ott volt a győztes csapatban Zalánki Gergő, aki két évvel később már fradistaként emelhette magasba ugyanezt a trófeát Marseille-ben. Mivel Zalesz hétfőn a Pro Recco színeiben ugrik vízbe, elmondható, hogy ő az egyetlen ember a földkerekségen, akinek lehetősége van megvédeni a Szuperkupa-győztesi címet

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Biztos, hogy fizikálisan és mentálisan is fáradtak vagyunk és nemcsak a szombati OSC-meccs miatt, hiszen mi az elmúlt két-három hétben sok mindennel voltunk kénytelenek megküzdeni, nehéz volt így egymásután rangadókat játszani. Sajnos még hétfőn sem tudunk a teljes csapatunkkal kiállni. 

De nem panaszkodom, ez van és nemcsak nálunk, hanem máshol is. 

Ami a szombati OSC-meccs esetleges hatását illeti: természetesen nem vagyunk elégedettek azzal, hogy otthon kikaptunk az OSC-től, bár tőlük vereséget szenvedni azért nem szégyen. Nagyon meg akartuk szerezni azt a három pontot, ami nem sikerült, de azért voltak pozitívumok azon a találkozón és a múlt heti Magyar Kupa-mérkőzéseken is. Ezekből próbálunk meg építkezni, előbbre lépni akár már a hétfő esti meccsen is. 

Rangos találkozóról van szó, egy döntőről. Ez mindig különleges lehetőség, hiszen egyetlen mérkőzésen lehet trófeát szerezni. Nem mi vagyunk az esélyesek, de biztos vagyok abban, hogy a játékosok mindent beleadnak majd. 

Nagyon jó csapat ellen játszunk, nem is beszélek sokat a Pro Reccóról, mindenki tudja, hogy posztonként két játékosuk van a világ legjobbjaiból. Természetesen elemezzük őket, de nem ezen fog múlni, hanem a motiváción, az agresszivitáson. Megteszünk mindent, megpróbálunk egy nagyon komoly meccset játszani a Pro Reccóval.

SANDRO SUKNO (Pro Recco) vezetőedző a Pro Recco honlapján:

"Egy jól felkészült csapattal szállunk szembe, amelyben minőségi fiatal játékosok szerepelnek és amely a legvégéig egyenlő partnere volt a Ferencvárosnak az egy hete lejátszott magyar kupadöntőben. Nekünk az OSC-meccs előtt több influenzás esetünk volt, csak most tudunk teljes erőbedobással edzeni.

A győzelemhez kezdettől nagy agresszivitással kell harcba szállnunk és azonnal nagy iramot kell diktálnunk. Emellett természetesen a védekezés lesz a sikeres szereplés kulcsa."


Jansik Dávid és Zsivko Gocics nyilatkozata: