FACEBOOK

Magyarország-Hollandia 13:8

Magyarország-Hollandia 13:8
hozzászólás, 2019.07.01.

A meccs második felében magabiztos játékkal, az elvárt sima győzelem Hollandia ellen. vlv-tudósítás a Benu Kupa második napjáról:


Benu Kupa, nemzetközi felkészülési torna, Margitsziget

A meccsen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


2. nap, július 1., hétfő

Magyarország-Hollandia 13:8 (3:2, 3:2, 5:2, 2:2)
Margitsziget, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Dervieux (francia), Morialisz (görög)
Magyarország: Vogel Soma, Manhercz K. 2, Zalánki 5, Sedlmayer 1, Jansik Sz. 1, Pásztor, Hárai 1. Cs.: Angyal, Mezei, Jansik D. 1, Kovács Gergő 1, Bátori 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás 
Hollandia: Wagenaar, van den Burg, Lindhout 1, Gottemaker, Müller 1, Koopman, Lucas 1, Cs.: Gbadamassi 1, van der Horst, Venhuis 2, Nispeling, Janssen 2. Szövetségi kapitány: Harry van der Meer
Gól - emberelőnyből: 4/9, ill. 5/12
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Sedlmayer, Jansik D.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A 17 tagú vb-keretből egy komplett "Fradi-különítmény", Varga Dénes, Vámos Márton, Pohl Zoltán és Német Toni hagyta ki ezt a meccset Märcz Tamás döntése alapján. A kapunkat Vogel Soma védte. (Életében először volt a válogatott csapatkapitánya Hárai Balázs, ami erősen süteményellátmány-gyanús fejlemény...)


vlv-képek II.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Gratulálok, Tomi, a második győzelemhez és kérlek, értékeld! Mindenki elmondta - elöljáróban mondom - hogy egy nagyon kemény délelőtti fizikai munkából jött a csapat.

- Valóban így van. Reggel kemény tornatermi edzés volt. Azt azért el kell mondanom, hogy a kijelölt programon túl is dolgoztak egy kicsit, ők még hozzáraktak ahhoz. Egy picit maguknak köszönhetik a következményeket. :-). Mondtam nekik, hogy most már lassan vége, akkor is még azért dolgozott jó néhány játékos. Én örülök egyébként, hogy hozzátesznek és azért tudtam azt, hogy egy kemény tornatermi edzés után még úgyis, hogy Dumi, Marci, két fontos játékos nem játszik, azért hozni fogjuk ezt a mérkőzést.

Egyébként lehetett látni, a tegnapi görög-holland mérkőzés alakulása alapján, hogy azért nem adják könnyen magukat a hollandok, a meccs végén sikerült csak a görögöknek is behúzniuk, úgyhogy ez nem volt annyira könnyű az elején. Tudtuk azt, hogy jól lőnek, be is lőttek egy-két olyan helyzetet, ami talán extra gólnak is számított, de ennek ellenére azt gondolom, hogy nem veszélyeztette különösebben a győzelmet semmilyen körülmény. Igyekeztünk taktikai elemet is gyakorolni, hellyel közzel sikerült egy-két dolgot megvalósítani. Mondhatnám, hogy van hiányérzetem, de tudom, hogy mi a magyarázata annak, hogy egy kicsit ólmosabbak voltak, mint általában vagy tegnap.

Holnapra, azt gondolom, kicsit frissebbek lesznek a mai naphoz képest a játékosok, mert nem megyünk torna terembe és szükség is lesz erre, mert a görög csapat azért nagyon jó.

-  Mennyire fontos a holnapi meccs?

- Olyan szempontból fontos, hogy az egyik legnehezebb felkészülési mérkőzésünk, utána várhatóan csak Japánnal fogunk tudni játszani, úgyhogy szeretném, hogy jól sikerüljön, szervezetten játsszunk. Lényeges szempont az is, hogy jobb győzni, mint nem. Szeretnénk itthon tartani idén is a Benu Kupát. Azokat a játékelemeket amiket szépen lassan tudunk belecsempészni, szeretném azért visszalátni, ez mindig jó az edzőnek, úgyhogy ez szintén fontos lenne. Meglátjuk, hogy fog sikerülni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


HÁRAI BALÁZS csapatkapitány a vlv-nek:

- Tiszteletem, csapatkapitány úr! Gratulálok a győzelemhez és egy rövid értékelést kérnék.

- Köszönöm szépen. Nagyon nehezen tudtunk felpörögni a mérkőzésen. Azért a mi elsődleges célunk a világbajnokság, akármennyire ki kell szolgálnunk a közönséget, még edzenünk is kell mellé, hogy százszázalékosan bírjuk a világbajnokságon a megterhelést. De holnapra azért jobban össze fogjuk szedni magunkat, mert ez a játék kevés lesz a görögök ellen.

- Életedben először voltál a válogatott csapatkapitánya...

- Megpróbálok diabetikus süteményt hozni...

- Miért diabetikust?

- Fogyókúrában vagyok én is és valószínű, hogy jó páran tartják még a többiek közül is a dietetikusok által öszeállított étrendet.

- Gratulálok még egyszer!


ZALÁNKI GERGŐ a Duna Worldnek:

- Gergő, gratulálok ehhez az öt gólhoz. Belőtted magad a nyárra?

- Remélem, jó lenne, hogy ha ez folytatódna. Tegnap kicsit még azt éreztem, hogy bennem van a munka. Az elején talán ma is, meg ugye a bemelegítés során is, azért reggel még egy konditermi edzésünk is volt. Tényleg, még mindig munkába vagyunk, de úgy gondolom, hogy kezd összeállni a forma.

- Munka mellett ott a mérkőzéshiány is, hogy érzed ezt? Ezzel a tornával vagy már ezzel a két mérkőzéssel sikerült picit levetkőzni, letudni?

- Igen, pontosan. Tényleg pont erre jó ez a torna, hogy egy kicsit újra a meccsre lendüljünk. Év közben rengeteg mérkőzésünk volt, de most az utóbbi egy hónapban, egy-két edzőmérkőzés, de hát az meg nem ugyanolyan, mint egy rendes meccs, úgyhogy nagyon jó ez a torna. Ez egy tökéletes lehetőség, igen, hogy egy kicsit a csapattársakkal is össze tudjunk szokni. Próbálgassuk, amit szeretnénk még csinálni, úgyhogy tényleg, ez egy jó lehetőség erre. 

- Ha már csapattársak, te hogy érzed, hogy látod milyen ez a csapat? Tulajdonképpen a keret fele ferencvárosi, ez mekkora előny, mekkora segítség az, hogy ők egy BL-győzelem után jönnek, összeszokva?

- Sokat jelent, igen, hogy jól ismerjük egymást. Igazából itt már mindenki játszott mindenkivel. Apróságok vannak, amikkel még előre tudunk lépni. De a Ferencvárosnak az a profizmusa, az a motivációja, ahogy most idejöttek friss BL-győztesként, átragad mindenkire, mi is világbajnokságot akarunk nyerni, mi is ilyen örömben akarunk részesülni. Ez egy hatalmas motivációt ad nekünk is. Tényleg, az ő sikerük a mi sikerünk is valamennyire, mi is át akarjuk ezt élni és örülök, hogy itt vannak és próbálják nekünk átadni ezt az egész profizmust.

- Köszönöm szépen. Hajrá tovább az úton!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Kicsit nehezen indult, megmutatták a hollandok, hogy nem olyan rosszak, tegnap is, a görögök ellen egészen három negyedig jól tartották magukat, aztán az utolsó negyedben kicsit elfáradtak.

Megmondom őszintén, ma reggel nyomtunk másfél óra nagyon komoly konditermi edzést, azért ez érződött mindenkinek a szervezetén, kicsit lassabbak voltunk, ólosabbak, de aztán "átpörgettük", s fizikálisan sokkal jobban bírtuk.

A holnapi nagyon kemény meccs lesz, most pihenünk és kedden szeretnénk nyerni.

- Köszönöm szépen.


JANSIK DÁVID a vlv-nek:

- Igazából egy kondival kezdtük a napot, talán kicsit azért is, hogy ólmosabbak legyünk, nehezítésként a mai meccsre. A mérkőzés eleje picit nehezebben indult, ott elég jól tartották magukat. Valamilyen szinten számítottunk is erre. A harmadik negyedtől elléptünk tőlük és onnantól kezdve uraltuk a mérkőzést és megnyertük.

- Holnap nagyon nehéz ellenfél lesz.

- Így van, a görögök. Az már teljesen már tészta. Egy nagyon rövidet edzettünk velük. Jó formában vannak, azt láttuk a fórozásnál, de hát, mindig is az volt nekik a nagy előnyük. Jó feladat lesz, hogy megverjük őket itt, hazai közönség előtt és hát, mindenféleképpen ez lesz a cél.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Gratulálok a győzelemhez. Hogy volt?

- Hát igen, a többiek biztos elmondták, hogy azért munkából jövünk. Ma délelőtt is volt egy nehezebb szárazföldi edzés. Úgyhogy nem frissen és kipihenve érkeztünk ebbe a mérkőzésbe, de ennek ellenére azért végig magabiztosak tudtunk lenni és szépen lépegettünk el a hollandoktól.

- A hollandokkal volt edzésetek, ha jól emlékszem kétkapu is volt, nem csak fórhátrány. Ahhoz képest mit nyújtottak most?

- Úgy gondolom, körülbelül ugyanazt. Igazából fizikálisan egy egész jól felkészített csapat. Mennek, látszott, hogy érzik rajtunk, hogy egy kicsit lassabbak vagyunk, ezt próbálták kihasználni. Próbáltak lefordulni. De el tudtunk menni velük ezzel nem volt gond.

- Köszönöm szépen. Gratulálok Dani.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VOGEL SOMA a vlv-nek:

- Gratulálok a bemutatkozáshoz, gratulálok a győzelemhez! Milyen volt ez belülről?

- Először is: köszönjük szépen. Nekem személy szerint még az a tipikus, kemény felkészülés, alapozás utáni érzésem volt. Csapatszinten az elejétől fogva uraltuk a mérkőzést. Volt, hogy felzárkóztak, de úgy láttam, hogy a második félidőre elfáradt a holland csapat és a lefordulásokkal jobban el tudtunk lépni és a végén magabiztosan nyertünk.

- A kemény felkészülésen talán lassan már túl vagytok, hiszen pénteken elutaztok. Hogy érzed, milyen a csapat?

- Nem szívesen válaszolok erre a kérdésre, mert nem szeretnék elkiabálni semmit...

- Benne szokott lenni azért a levegőben, hogy egy csapat milyen...

- Benne szokott lenni, érzem is, amit..., amit érzek, azt nem mondom meg, hogy mit. Nyilván más most még a helyzet, hogy ezek a monoton edzések voltak. Ezen a héten kezdtünk el kétkapuzni és Benu Kupa-meccseket játszani, igazán most fog kialakulni, hogy hogy is megy a játék. Most még nem teljes az összkép. Reggel is kondiztunk, kondiból jőve játszottuk le ezt a meccset.

- Babonás vagy egyébként?

- Nem nagyon, de valamilyen szinten igen. Megvannak a kis hóbortjaim.

- Köszönöm szépen.


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Jól éreztem magam a vízben, játszottunk egy jót.

Igazából a felkészülést teljes mértékben szolgálják ezek a meccsek, mert tudjuk gyakorolni azokat sémákat és figurákat, amiket szeretnénk játszani, illetve érződik, hogy azért még munkában vagyunk, reggel is konditermi edzésünk volt.

Szerintem ott tartunk, ahol kell, fizikálisan jó állapotban lesz a csapat, ezt mutatja, hogy még ilyen kimerültségi szinten is tud eredményesen játszani.

​Holnap a görögök ellen egy jó mérkőzésre számítok.

- Köszönöm szépen.


PÁSZTOR MÁTYÁS a vlv-nek:

- Meglátszott a csapaton, hogy délelőtt volt kondicionáló edzés, az elején kicsit macskásan mozgott mindenki.

Aztán, nem tudom, felvettük a ritmust és sokkal könnyebben jöttek a helyzetek meg a könnyű gólok.

- A hollandok azt mutatták, amit a korábbi kétkapun?

- Kicsit többet. Pár taktikai elem nem volt a játékukban a korábbi edzőmérkőzésen.

Fizikailag rendben van az a csapat, de azért a magyar válogatott ténylegesen jobb ennél a holland válogatottnál.

- Köszönöm szépen.


VLV-TUDÓSÍTÁS A TORNA ELSŐ NAPJÁRÓL

A hétfői nap első mérkőzésén:

Görögország-Hollandia 15:6 (1:3, 4:2, 4:1, 6:0)
G.: Papanasztasziu 6, Vlahopulosz 3, Kolomvosz 2, Geniduniasz, Funtulisz, Derviszisz, Argiropulosz, ill. Crousillat, Vernoux 2-2, Izdinski, Marzuki

A torna keddi programja:

16.00 Hollandia-Franciaország
19.30 Magyarország-Görögország - Duna World, vlv (szöveges élő)


vlv-képek II.