FACEBOOK

Szolnok-FTC 10:8 - az Európai Szuperkupa is Szolnokra került

Szolnok-FTC 10:8 - az Európai Szuperkupa is Szolnokra került
hozzászólás, 2017.11.04.

Tizenegy hónap alatt öt döntőt játszott a Szolnok csapata és mindegyiket megnyerte. Szombat este az Európai Szuperkupát az Eurokupa-győztes FTC-vel szemben, a Komjádiban, 6:6 után, ötméteresekkel. Helyszíni vlv-riport:

A női Szuperkupa-döntőn a Kirisi 10:6-ra legyőzte az UVSE-t.

Mérkőzés az Európai Szuperkupáért

Szolnok-FTC 10:8 (3:1, 2:3, 0:0, 1:2 - 4:2) - ötméteresekkel

G.: Younger 3, Zalánki, Prlainovics 2-2, Bátori, Mezei, Alekszics, ill. Varga Dénes, S. Mitrovics 3-3, Vámos, Jansik Sz.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ TUDÓSÍTÁSA A MÉRKŐZÉSRŐL

A France water-polo összefoglalója a LEN közvetítése alapján:



VLV-VIDEÓK (France water-polo):

1:0 - Zalánki első gólja

2:0 - Younger első gólja

2:1 - Mitrovics első gólja

3:1 - Bátori első gólja

3:2 - Varga Dénes első gólja

3:3 - Vámos gólja

4:3 - Mezei gólja

Nagy Viktor-védés

4:4 - Varga Dénes második gólja

5:4 - Younger második gólja

Vogel Soma-védések

Jansik Dávid - két méter miatt - érvénytelenített gólja

5:5 - Varga Dénes harmadik gólja, ötméteres

6:5 - Prlainovics első gólja

6:6 - Mitrovics második gólja

Az ötméterespárbaj

A TELJES MÉRKŐZÉS:



VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

-  Összességében úgy érzem, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, mindenki ugyanezt mondta egyébként, itt a meccs után. Örülök, hogy a Fradi kétezer ember előtt újra Szuperkupa-döntőt tudott játszani. Ez volt az első álmunk, ami megvalósult, a második sajnos nem, hiszen nem sikerült nyerni. Az szerintem "benne van a pakliban", hogy ötösökkel a csapat elveszítsen bármilyen döntőt. A játék, a harc, a tűz megvolt.

- Ha jól emlékszem, a meccs vége felé támadhattatok először a vezetésért, egyébként végig nektek kellett menni az eredmény után. Ez sokat kivett a játékosokból?

- Nem emiatt veszítettük el az ötméterespárbajt. A meccs kemény volt, mind a két csapat játékosaiból sokat kivett, én azt láttam, hogy a végére a szolnokiak is nagyon elfáradtak. Az ötösök - az egy külön történet. Ott állni öt méterre a kaputól... Talán az lehetett a döntő, hogy az ellenfél kapusa jól ismerte a játékosainkat, hiszen többükkel egy csapatban játszott, nem tudom.

- Lesz sok tanulsága ennek a meccsnek, amiket majd elemezni tudtok és tanulni azokból?

- Szerintem egy ilyen mérkőzés kapcsán az a legfontosabb, hogy játsszunk ilyeneket, mert ezekkel tudunk fejlődni. Több ilyenen túl kell jutnunk ahhoz, hogy azt érezzük, "itt vagyunk". És akkor már nem az eredmény után megyünk majd, hanem - reményeim szerint - mi irányítjuk a játékot. Hogy ezt elérjük, még dolgoznunk kell.

- Köszönöm szépen.


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon jól kezdtünk. Sokan azt gondolják emiatt, hogy felvetődhet a kérdés: mi történt 3:1 után? Szerintem egy Fradi-szintű csapatnál ilyen állásnál nem növelhető az előny, egyszerűen nem engedi az ellenfél, hogy 4:1, 5:1 legyen. A jó kezdéssel viszont elértük, hogy 6:6-ig mindig nekik kelljen szaladni az eredmény után.

A második negyed végén elkaptak egy ritmust, elkezdtek egy játékstílust, ami nekünk nagyon nem feküdt. Ezért a harmadik negyedben váltottunk. Nem titok, hiszen mindenki látta a mérkőzést, a fradisták pedig úgyis tudják, miről van szó: vagy nem volt centerünk vagy szélsőt játszott és leginkább Vámost védekeztettük, aminek az volt az eredménye, hogy ők is lassultak támadásban (igaz, hogy mi is). E jót tett nekünk, mert sikerült megállítanunk a rohamot és 3:3 után mégiscsak mi tudtunk ismét, 4:3-ra vezetni. Ami a hibánk volt: legalább két-három emberelőnynél lezárhattuk volna a mérkőzést vagy nagy lépést tehettünk volna ebben az irányban. Ezeket azonban kihagytuk, vagy túl korán vagy nem a megfelelő helyről fejeztük be a támadást.

Mérkőzés előtt mindkét oldalról ment kicsit az "altatás". Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a Fradi hetek óta erre a meccsre készült, ugyanúgy, ahogy mi. Éppen ezért vagyok extrém módon boldog, hogy sikerült. Azért, mert ezzel mindent megnyertünk, amit lehetett és azért is, mert a játékosok partnerek voltak, keményen, fegyelmezetten tudtak játszani ezen a mérkőzésen.

​​- Köszönöm és gratulálok!


MADARAS NORBERT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:


- Sajnálom. Sajnálom, mert kevésen múlt. Most nyilván leginkább csalódottság van bennem, nem is tudok még higgadtan értékelni.

Beleálltak az első pillanattól kezdve, vezettek 3:1-re nagyon könnyedén, nagyon simának tűnően. Ahhoz képest tudtunk változtatni, reagálni, még ha nem is vezettünk az egész meccsen talán egyszer sem, mindig mentünk utánuk. De hát, tudtuk, hogy jó csapat, azt mondom: felnőttünk hozzájuk, függetlenül a végeredménytől. Még jó pár ilyen meccsünk lesz velük. Azt hiszem, mi még leszünk jobbak is, ettől függetlenül ezt a mait nagyon sajnálom. Ahogy az ötméterest is, természetesen.


NAGY VIKTOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Tudtuk, hogy nehéz meccset fogunk játszani, mert a Fradi nagyon megerősödött. A bőrünkön éreztük, hogy mennyire erősek lettek. 

- Nagyon örülök annak, hogy jól ment a védés, a csapat nagyon jól játszott előttem és sikerült nyerni - ez a legfontosabb! Tényleg azt lehetett látni, hogy mindenki megszakad azért, hogy sikerüljön. Azt is beszéltük meccs előtt, hogy mindegy, mi lesz az eredmény, a lényeg az, hogy tegyük bele a munkát, ne legyen hiányérzete a végén senkinek, akkor se, ha nem nyertünk. Így, hogy nyertünk, persze még jobb, de ha nem ez a vége, akkor is azt éreztem volna, hogy mindenki megtette azt, ami tőle elvárható volt. Ez jó érzés.

Örülök annak, hogy a túloldalon Vogel Soma jól védett. Fiatal kapus, s nehéz egy ilyen meccsen védeni, megállta a helyét, úgy gondolom. Ugyanígy örülök, hogy mellettem van egy nagyon jó kapus - Kardos Gergelyre gondolok. Mert a fiataloké a jövő.

Egy folyamatban vagyunk, nagy öröm, hogy megnyertük ezt a döntőt, de megyünk tovább. A következő célunk az, hogy a Bajnokok Ligájában jól játsszunk. Két hét múlva találkozunk a Fradival, az is nagyon fontos mérkőzés lesz, túl azon, hogy ezek mindig komoly presztízscsaták.

Még egy dolgot szeretnék mondani. Sok jó emlékem van a Komjádiból, még a "Vasas-érából". Szeretem ezt az uszodát, 9 évet töltöttem el itt és nagyon örülök, hogy ilyenkörülmények között tudtunk itt győzni, remek hangulatban, úgy, hogy rengeteg szolnoki szurkoló buzdított minket. Ez nagyon jó érzés volt számomra, köszönöm, hogy ennyien ellátogattak ide és buzdították a csapatot.

VOGEL SOMA (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Kicsit álmoskásan indultunk, pedig szokatlan volt számunkra ez a meccs, hiszen olyan csapat ellen játszottunk, amely BL-t nyert és az új szezonban ez volt az első komolyabb mérkőzésünk. Két balszerencés gólt sikerült egyből bekapnom, ez kicsit a "régi időket" idézte fel bennem, még az U17-es vb-n kaptam ilyen gólokat... Szerencsére szépen visszazárkóztunk és volt olyan pillanat is, amikor azt éreztem, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Sajnos ez nem sikerült, az egész meccsen a Szolnok vezetett és ezt a végére sem sikerült megváltoztatnunk. 

- Az ötméteresekről mindneki tudja, hogy mennyire más, mint egy meccs. De úgy érzed-e, hogy az előtte történtek miatt megérdemelte a Szolnok a győzelmet?

- Szerinem mindkét csapat megérdemelte volna... Az ötméteresekhez már szerencse is kell, viszont az igaz, hogy sokan úgy tartják: a felkészültebb csapatnak van szerencséje. Tehát ennek alapján úgy lehet gondolni, hogy a Szolnok jogosan nyert, de azért ez szerintem nem biztos, hogy így van...

- Sokat lehet egy ilyen meccsből tanulni? Konkrét, szakmai dolgokat, amiket legközelebb, ha velük játszotok, hasznosítani tudtok?

- Szakmai szempontból is és egy ilyen volumenű mérkőzés megélését tekintve is szereztünk tapasztalatokat, igen. Minél több ilyen meccs kell ahhoz, hogy a legjobb formánkat tudjuk nyújtani.


ZALÁNKI GERGŐ (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Így kell ezt csinálni, nem bajlódni mindenféle "kisebb torna" döntőjével, hanem egyből a Szuperkupára menni... :-) Milyen volt?

- Jó volt, természetesen, de nagyon fárasztó. Kevés gól esett, hajtós, bunyós meccs volt és örülök, hogy egyből sikerült az új csapattal nyerni valamit, mert ez majd ad egy új lendületet mind nekem, mind a csapatnak.

- Erősek voltatok, egyszer sem vezetett az ellenfél és valahogy mindig előjött valaki nálatok a "sötétből", amikor kellett...

- Igen, pont ezért voltunk jók. Úgy érzem, mindenki gólerős volt nálunk, ezért is voltunk..., döntetlen lett, nem mondhatom, hogy jobbak voltunk, de a végén Viktor remekül védett.

- Jelent ez a győzelem valamit a jövőre nézve? Eddig azért valahogy az volt a levegőben, hogy már valószínűleg a megerősödött Fradi a legjobb magyar csapat.

- Nem hiszem, hogy bármit is jelent. A Fradival fogunk játszani még legalább ötször, sőt, döntőkben is találkozhatunk velük ismét, most ez egy meccs volt és nem tudom megmondani, hogy ha tizet játszanánk, mi nyernénk-e többet. Minden meccs más. Mindkét csapat nagyon jó, a napi forma fog dönteni ezeken a találkozókon. Soha nem lesz könnyű, de hát ezekért a meccseként edzünk, ez az egésznek a lényege...


BÁTORI  BENCE (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Sok  minden elhangzott a meccs előtti napokban: szezon eleje van, ez még nem annyira fontos, stb. De azért fontos ez, lehetett érezni a vízben azon, hogy mennyire kemény volt a játék.

Nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni ezt a meccset. Ismert, hogy miben változott a Szolnok, ugye, hárman jöttünk és azárt már sokat dolgoztunk, nem teljesen az elején vagyunk, s annak a munkának, ami elvégeztünk, már látható jelei voltak ezen a meccsen is. 

- Nem lepett meg téged, hogy milyen jók voltatok? Egyszer sem kellett nektek menni az ellenfél után...

- Nem. Bár a Fradi nagyon jó csapat. Könnyen elképzelhető, hogy lesz velük olyan meccsünk a szezonban (vagy esetleg mással), amikor nekünk kell menni az eredmény után. De nem lepett meg, hiszen azért voltak már meccseink erős ellenfelekkel, voltak jelek. Most sem azt mondom, hogy végig jól játszottunk, de nagyon koncentráltan.

- Köszönöm!

vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei:



További vlv-képek: