FACEBOOK

LEN Európai Szuperkupa: FTC-Marseille 14:11

LEN Európai Szuperkupa: FTC-Marseille 14:11
hozzászólás, 2019.11.02.

Ijesztő első félidő után megrázta magát a Fradi és idegenben húzta be a LEN Európai Szuperkupát. Tudósításunk még gólokkal bővül:


Mérkőzés a LEN Európai Szuperkupáért

A VLV ELŐZETESE


FTC-Marseille 14:11 (2:2, 2:6, 4:1, 6:2)
G.: Funtulisz 5, Younger 3,  Zalánki, Varga Dénes 2-2, Constantin-Bicari, Jaksics, ill. Gyurgyics 3, Kovacsevics, Vukicsevics, Camarasa 2-2, Crousillat, Marion-Vernoux

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (LEN):

1:0 - Younger első gólja

1:1 - Camarasa első gólja

1:2 - Gyurgyics első gólja

2:2 - Funtulisz első gólja

2:3 - Kovacsevics első gólja

2:4 - Crousillat gólja

2:5 - Vukicsevics első gólja

3:5 - Zalánki első gólja

3:6 - Gyurgyics második gólja

3:7 - Vukicsevics második gólja

4:7 - Jaksics gólja

4:8 - Camarasa második gólja

5:8 - Zalánki második gólja

6:8 - Varga Dénes első gólja

7:8 - Funtulisz második gólja

7:9 - Gyurgyics harmadik gólja

8:9 - Younger második gólja

9:9 - Varga Dénes második gólja

9:10 - Kovacsevics második gólja

10:10 - Constantin-Bicari gólja

11:10 - Younger harmadik gólja

12:10 - Funtulisz harmadik gólja

13:10 - Funtulisz negyedik gólja, ötméteres

13:11 - Marion-Vernoux gólja

14:11 - Funtulisz ötödik gólja


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Izgalmas meccs volt - talán a kelleténél is izgalmasabb... Tudtuk, hogy a Marseille kétarcú csapat és a hazai medencében sokkal jobb teljesítményt nyújt, ezt ma eleinte nem is tudtuk kezelni. Ez egyébként érthető, hiszen két héttel ezelőtt, a budapesti BL-meccsen könnyedén tudtuk legyőzni őket. Egy ilyen helyzetben próbálsz felkészülni a várható változásra, de a tudatalattit nehéz befolyásolni. Szerencsére a második félidőben már a saját játékunkat játszottuk - mi egyébként szintén kétfajta arcunkat mutattuk eddig ebben a szezonban, voltunk magasabb és alacsonyabb szinten is a játékban. Az eddigi meccseken általában a rajtunk sikerült jobban és utána jött visszaesés, ezért örülök, hogy most egy rossz kezdés után sikerült visszajönnünk a meccsbe, nagyszerű módon. 

Biztos vagyok abban, hogy ez a meccs jól szolgálta a céljainkat és látnunk kell, hogy még rengeteg munka áll előttünk. Igaz, a szezonnak ebben a részében ez teljesen normális."

MARC AMERDEILH (Marseille) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Meg akartuk mutatni, hogy ez a meccs tejesen más lesz, mint a két héttel ezelőtti. Keményen kezdtünk, jó tempót diktáltunk, ezzel talán kicsit megleptük az ellenfelet és az első félidő ennek köszönhetően valamennyiünk várakozásához képest is jobban sikerült.

De a Ferencváros nagyszerű csapat és ennek megfelelően jól reagált a történtekre. Mi pedig nem változtattunk taktikát sem az emberelőnyös, sem az emberhátrányos játékban, s elemeznünk kell majd, hogy mi nem sikerült jól számunkra a második félidőben."

VARGA DÉNES (FTC-Telekom Waterpolo) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Bár eltökéltek voltunk, mégsem tudtunk úgy belépni a meccsbe, ahogy az kötelező lett volna. Talán kicsit el is kábítottak minket azzal a kitűnő, első félidőbeli teljesítménnyel. Hogy mi változott utána? Nos, sokkal agresszívebben tértünk vissza és ez nemcsak a védekezésünket jellemezte, hanem a támadásainkat is. Minden egyes megmozdulásnál éreztettük velük, hogy ez most már egy másik meccs. És egy ennek a fajta változásnak nagy hatása van, ha két ilyen csapat játszik egymással. 

A másik tényező az lehetett, hogy esélytelenként egy csapatnak nincs veszíteni valója, de amikor ez a csapat vezet, ott az újabb kihívás, hogy megőrizze az előnyét és győztesen fejezze be a mérkőzést. És ez nehéz, különösen, ha az erősebb ellenfél elkezd jobban, eredményesebben játszani. Azt hiszem, ez volt a nagy különbség a két félidő között."

IOANNISZ FUNTULISZ (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Ismét kiderült, hogy egy egymeccses döntőben nincs esélyes és esélytelen. Pontosan tudtuk, hogy a Marseille másként játszik otthon, de a meccs elején erre mégis képtelenek voltunk reagálni, jól, agresszíven és pontosan játszottak. De mi újra megmutattuk, hogy a csapatunkat győztes mentalitás jellemzi. Nincs olyan helyzet, amit ne tudnánk jól kezelni.

Nagyon örülök, hogy újra bizonyítottunk és ennek a mentalitásnak köszönhetően megszereztük a trófeát."

SEDLMAYER TAMÁS (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Az okokat később mindenképpen kielemezzük majd, egyelőre az a legfeltűnőbb, hogy a második félidőben három gólt kaptunk, míg az elsőben nyolcat. Így nem lehet egy egymeccses döntőt elkezdeni, ebből mindenféleképpen tanulni kell!

Amit a második félidőben csináltunk, azzal pedig a csapat tartásáról, a bennünk rejlő tudásról és akaratról tettünk tanúbizonyságot.

Gratulálok a csapatnak! És köszönjük a szurkolást azoknak, akik otthonról szorítottak nekünk!

JANSIK SZILÁRD (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Tudtuk, hogy nem szabad kiindulni az itthoni meccsből, a Marseille megmutatta a Recco ellen is, hogy otthon nagyon erős.

Azt mondom, hogy a kezdés, ahogyan az várható volt, egy szoros első negyeddel telt el, viszont a második negyed borzasztóra sikerült, elhúztak félidőre 8:4 re. De valahogy egy percig sem gondoltam arra, hogy mi itt ma veszíthetünk. A második félidőben felőröltük őket, büszke vagyok az egész csapatra!

- Nagyon más volt ez a Marseille, mint a két héttel ezelőtti, amelyet itthon simán vertetek?

- Az itthoni meccset kintről figyeltem, úgy éreztem, hogy már az első nyolc perc után teljesen eldőlt az a mérkőzés. Sokkal másabb volt, ugye, ez egy döntő, amelyen bármi megtörténhet. Sok veszíteni valójuk nem volt, beleálltak az elejétől keményen és be is jöttek nekik a dolgok, meg ugye, kellett a mi rövidzárlatunk is.





A Fradi Média képei a jobb felső sarokban lévő "f" betűre klikkelve tekinthetők meg:




Fotó: LEN