FACEBOOK

Pro Recco-FTC 9:6 - BL-ezüstérem a zöld-fehéreknek

Pro Recco-FTC 9:6 - BL-ezüstérem a zöld-fehéreknek
hozzászólás, 2021.06.05.

Két negyedet bírt teljes erőbedobással a Fradi, a Pro Recco ellen ez nem volt elég, ezüstéremmel zárta a BL-t a címvédő. Helyszíni tudósítás olvasóink segítségével, nyilatkozatok, fotók, gólok - folyamatosan.

A vlv az olvasók anyagi segítségével juthatott el Belgrádba. 
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Bajnokok Ligája, döntő

Pro Recco-FTC 9:6 (3:2, 2:3, 2:0, 2:1)
G.: Madics 3, Figlioli, Di Fulvio 2-2, Younger, Echenique ill. Vigvári Vendel, Constantin-Bicari 2-2, Vámos, Jaksics

EZ TÖRTÉNT A MECCSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A Ferencváros ezzel ezüstérmes lett (a torna végeredménye a cikk alsó részében.)

Gárdonyi András, Vogel Soma  - kapusok,
Nicolas Constantin-Bicari, Fekete Gergő, Ioannisz Funtulisz, Jansik Szilárd, Nikola Jaksics, Mezei Tamás, Német Toni, Nyíri Balázs, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás,  Varga Dénes,  Vámos Márton, Vigvári Vendel, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.
Vezetőedző: Varga Zsolt, másodedző: Nyéki Balázs, technikai vezető: Katona Norbert, szakosztályelnök: Madaras Norbert
​(Pohl Zoltán sérülés miatt nem lehetett a csapattal, a döntőt a lelátóról nézte.)

VLV-VIDEÓK (LEN-stream):

1:0 - Mandics első gólja

1:1 - Constantin-Bicari első gólja

1:2 - Vigvári Vendel első gólja

2:2 - Figlioli első gólja

3:2 - Figlioli második gólja

3:3 - Vigvári Vendel második gólja

4:3 - Younger gólja

4:4 - Vámos gólja

5:4 - Di Fulvio első gólja

5:5 - Jaksics gólja

6:5 - Echenique gólja

7:5 - Mandics második gólja

Vogel Soma-védés

8:5 - Mandics harmadik gólja

9:5 - Di Fulvio második gólja

9:6 - Constantin-Bicari második gólja


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Ez volt a legnehezebb mérkőzésünk, így a végére és szerintem nagyon éreztette a hatását, hogy azért ma eggyel kevesebbet voltunk és tegnap is egy nagyon nehéz, fizikális mérkőzést játszottunk a Bressiával. Én egyébként úgy gondolom, hogy a két legjobb csapattal játszottunk így a végén. A Brescia tényleg nagyon masszív volt ebben az évben és nagyon jól játszottak, ezt bizonyítja az is, hogy ők lettek a bajnokok Olaszországban.

Összességében két negyedig bírtuk a nyomást ma. Végül már nem tudtam cserélni, mert igazából nem volt kit becserélni. Ennek ez az egyik oldala, a másik oldalról meg fontos, hogy azok, akik játszottak ma, a fiatalabbak is, Gergő is illetve Vendel is - BL döntőt játszottak, megállták a helyüket, büszke vagyok rájuk. Az egész csapatomra nagyon büszke vagyok. Mert azt gondolom, hogy ebben az évben, amikor ennyi minden történt velünk, én úgy érzem, hogy kimaxoltuk a lehetőségeinket. Két hónapunk volt arra, hogy valahogy összeszedjük magunkat fizikálisan, mentálisan, játékban. Az hogy elérkeztünk egy BL-döntőbe én ezt most nagyon nagy dolognak tartom. Különösen azért, mert egymás után két sorozatban is tudtunk döntőt játszani a BL-ben.

Köszönöm a játékosaimnak, köszönöm a stábomnak, a klubomnak, mindenkinek aki mögöttünk áll és támogat, mert azt gondolom, hogy ez is egy nagy eredmény volt.

- Köszönöm szépen.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÉNES (FTC-Telekom Waterpolo) csapatkapitány a vlv-nek:

- Egy meccsértékelést kérek először erről a mostaniról!


- Hát, a mostani az tegnap kezdődött... :-) Nagyon felőrölt minket a a meccs és erre a játékképre egyértelmű magyarázat az, hogy nagyon elfáradtunk. A rossz játék miatt még szégyenérzetem sincsen, mert aszolút indokoltnak gondolom, semmivel sem érzem dinamikusabbnak magam, mint tegnap, a meccs lefújásának pillanatában.

És hogy ez hogy tevődik össze? Mert hát nekik is nehéz heteik voltak, ötmeccses bajnoki döntő a Bresciával, szóval nagy fizikai harcon vannak túl ők is. De mi is! Nekünk a bronzért ugyanúgy meg kellett küzdeni. Az egész csapatot felőrölte az OSC és a BVSC elleni öt meccs és ezt hoztuk magunkkal. Nem voltunk talán ma kispadilag annyira hosszúak, mint a Recco. De  mondom még egyszer: a tegnapiból nem tudtunk már felállni. És hozzáteszem, hogy nem vagyunk nagyon elkeseredve. Persze mindig rossz elveszíteni egy döntőt, de én úgy érzem, hogy nyertünk egy ezüstöt.

- Az egész torna? Volt egy íve? Odáig tartott ez az ív, hogy lefújták a Brescia-meccset?

- Nagyon jó volt az első két meccs élménye, hiszen kétszer úgy játszottunk, ahogy - úgy gondolom - egész évben többször kellett volna, csak hát, ilyen-olyan tényezőkből adódóan ez nem tudot kijönni. Most mondhatnám a sérüléseket, a Covidot, sok mindent, ez egy ilyen év volt. A legjobban mégis azt sajnlom, hogy nem jutottunk be a bajnoki döntőbe, legszívesebben pedig erre a mostani első két meccsre emlékezem majd vissza.

- Köszönöm szépen, jó utat!


VÁMOS MÁRTON (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Először is köszönjük, hogy kijöttél Geyza és tudósítottál innen!

A meccsről..., hát mit mondjak...? Ugye, alapból eggyel kevesebben voltunk és hát, ilyen a sport. A második félidőben kicsit impotensekké váltunk elöl. Úgy gondolom, hogy a 9 kapott gól a Recco ellen, ilyen meccsek után elfogadható.

Büszke vagyok a csapatra, ezt az ezüstöt, ugye, tegnap nyertük meg, de én azért örülök, mert játszottunk egy olyan meccset az összeválogatott Racco ellen, ami, úgy gondolom, nem volt nekik egyszerű. Megszenvedtek a győzelemért, hallhatjuk őket most is, hogy mennyire örülnek.

Én örülök az ezüstnek. Nem tudom, a többiek arcán egy kis csalódottságot látok, de én örülök, boldog vagyok. A bajnoki bronz után szerintem senki nem gondolta volna, hogy eljutunk idáig,, nem úgy állt a szénánk. Az egész év egy kicsit hektikus volt. Úgyhogy ennyi. Megyünk haza, egy kis pihenés, aztán let,s go, olimpia!

- Köszönöm szépen.


VOGEL SOMA (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon csalódott vagyok, hogy így alakult, benne volt szerintem a mérkőzésben, hogy esetleg nyerünk a végén. Egy kicsi ritmusváltás, illetve szerencse is hiányzott, hogy mi nyerjünk a végén.

Rengeteg kiállítás volt mindkét oldalon. Ők az előnyeiket jobban használták ki és ez volt a kulcsa annak hogy ma nyertek. Azért ez is szép eredmény szerintem, hogyha pár héttel ezelőtt valaki azt mondta volna, hogy mi döntőt fogunk játszani, akkor nem igazán hiszi el neki senki. Ez is nagyon szép dolog, most egymás után másodjára voltunk döntőben. Ez még egy plusz extra. A meccsről ennyit szeretnék mondani.

Igazából egy más dolog, Gárdonyi Andrásnak szeretnék ezúton is megköszönni mindent, mert úgy néz ki, ez volt az uccsó meccsünk együtt, köszönöm neki azt a sok éves munkát és segítséget amit adott!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


JANSIK SZILÁRD (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Nehéz mit mondani... Azt gondolom, hogy elég jól összeálltunk erre a három napra, jól időzítettük a formát. Két nagyon jó mérkőzést játszottunk és azt hiszem, a maira sem lehetett panasz a félidőig, két és fél negyedig. Sajnos a második félidőben nem tudtunk gólt lőni - talán egyet lőttünk. Ők se lőttek sokkal többet, mert a védelem elég jó volt, de valahogy a támadásunk nem állt össze a második félidőre. Semmi nem sikerült, nagyokat blokkoltak, nagyon jól védett a kapusuk.

Lehet mondani, hogy tegnap kicsit elfáradtunk, azért nagyon későn végeztünk, mindent kiadtunk magunkból, de ez nem kifogás, mert ők is elfáradtak, nem ezen múlt. Valahogy a támadások befejezése nagyon nem sikerült. Ebben látom az okát annak, hogy sajnos ma veszítettünk.


VIGVÁRI VENDEL (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Sajnos a meccsen nagyon sok kiállítás volt, ami különösen megviselt minket, akik eleve kevesebben mentünk neki a finálénak. Elöl több helyzetet is kihagytunk, ami ezen a mérkőzésen nem fért sajnos bele. A Recco nagyon egyben volt, illetve talán egy picit frissebbnek éreztem őket az elődöntők után.

A tornát nagyon élveztem, sajnáltam, hogy nem lehettek nézők, mert azért úgy sokkal erőteljesebb érzéseket lehetett volna átélni. Személyesen nekem ez volt az első idényem a BL-ben, ami tényleg a legfelső szint. Úgy érzem, hogy sokat tudtam fejlődni, az első decemberi budapesti BL-buborék óta, aminek kifejezetten örülök. Ha valaki azt mondja egy évvel ez előtt hogy idén BL-döntőt játszom a Recco ellen, és többször is eredményes leszek, akkor azt nagy mosollyal aláírtam volna! :-)


GABI HERNANDEZ (Pro Recco) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Ez egy nagyszerű győzelme ennek a klubnak és jól megérdemelt, mivel, úgy gondolom, nagyon jól játszottunk ez alatt a három nap alatt, mindhárom mérkőzésen. 

Köszönetet kell mondanom elsősorban a munkájukat nagy erőfeszítéssel végző játékosoknak, a munkatársaimnak, Maurizio Felugo elnöknek és a tulajdonosnak Gabriele Volpinak, akiknek a támogatása kiemelkedő volt ebben a szezonban. 

Azt hiszem, ma elsősorban a védelem intenzitása hozta a győzelmet, az intenzív, agresszív, de nem brutális védekezés, ez ma nagyon jól működött."


ALEKSZANDAR IVOVICS (Pro Recco) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Ez a csapat öt éve hajtja ezt a trófeát. Mindig hiányzott valami, esélyesek voltunk, de nem jutottunk el a csúcsra. Kemény munka, áldozatok és a sok csalódás - ezek jutnak ma eszembe. Rendkívül büszke vagyok a csapatomra, mert mindig meglelte a belső erőt az újrakezdéshez, új ambíciókat, teljesítendő célokat talált.

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, a csapatnak, a hátterünknek, a stábnak, az elnökünknek, mindenkinek, aki napról napra ott volt velünk azon az úton, amely a mostani sikerhez vezetett."


DUSAN MANDICS (Pro Recco), a torna MVP-je a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyon régóta vártunk erre. Hat éve jöttem a Pro Reccóba, az elmúlt évben törölték a tornát, így erre a győzelemre öt esztendőt vártam. Hihetetlen érzés...

Különös szezon volt ez. Sokkolt bennünket a Bresciától elszenvedett vereség, ez nem volt kellmes időszak a számunkra. Összejöttünk, egymás szemébe néztünk és megbeszéltük, hogy miként tudjuk kihozni magunkból a maximumot. Nem volt könnyű, de megfeleltünk a kihívásnak. Most pedig el vagyunk ragadtatva!

Nem gond egy meccs elvesztése, hanem az, AHOGYAN kikaptunk a Bresciától. Ezt a rossz érzést kellett valahogy "lemosni". És megcsináltuk! Bizonyítottuk, hogy igazi bajnokok vagyunk!

A Recco most már kilencszeres BL-győztes, ez több, mint amit a Partizan és a Mladost a sportág két nagy klubja fel tud mutatni."


vlv-képek


A Belgrádban készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáru

Az utolsó nap többi eredménye:

Olympiakosz-Marseille 13:12 (5:2, 2:4, 4:4, 2:2) (a 7. helyért)
G.: Geniduniasz, Kriszoszpatisz 3-3, Argiropulosz, Kakarisz 2-2, Daube, Kapocisz, Irving, ill. Prlainovics, Crousillat, Kovacsevics 2-2, Cuckovics, Vanpeperstraete, Spaics, Marion-Vernoux, Vukicsevics, Camarasa

Hannover-Jug Dubrovnik 11:16 (2:3, 1:6, 4:5, 4:2) (az 5. helyért) - az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Macan, Nagajev 3-3, Winkelhorst 2, A. Radovics, Matija Brguljan, Schütze, ill. Merkulov 5, Obert 4, Papanasztasziu 3, Tomasovics 2, L. Fatovics, Loncsar

CNA Barcelona-Brescia 7:13 (1:3, 2:6, 2:2, 2:2) (bronzmérkőzés)
G.: Granados Ortega 3, Famera 2, Munarriz, Larumbe, ill. Vlahopulosz 4, Jokovics 3, Cannella 2, C. Presciutti, Renzuto Iodice, Alesiani, Balzarini

A Bajnokok Ligája 2020-2021-es szezonjának végeredménye:

1. Pro Recco
2. FTC
3. Brescia
4. CNA Barceloneta
5. Jug Dubrovnik
6. Hannover
7. Olympiakosz
8. Marseille

A torna legjobb játékosa Dusan Mandics (Pro Recco) lett.