FACEBOOK

Eurokupa: kezdődik a döntő! - vlv-előzetes

Eurokupa: kezdődik a döntő! - vlv-előzetes
hozzászólás, 2021.04.23.

Szombat este rendezik meg a második számú európai klubtorna idei döntőjének első meccsét. Két magyar csapat, az OSC és a Szolnok néz egymással szembe, előzetesünkben Varga Dániel és Zsivko Gocics nyilatkozik.


Eurokupa, 2020-21, döntő, első mérkőzés

Április 24., szombat

19.15 Szolnok-OSC
- Digi Sport2, vlv (szöveges élő)

V.: Peris (horvát), Gomez (spanyol) - LEN-delegátus: Bitadze (georgiai/grúz)

A visszavágó május 8-án lesz.


VARGA DÁNIEL OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Mindenki egészséges,, mindenki jó állapotban van, mindenkiben buzog a tettvágy, várjuk a döntő első meccsét. A tesztjeink negatív eredményt hoztak és a péntek éjszakát a kis távolság ellenére már Szolnokon töltjük - gondolom, ez előírás is a "buborék" miatt.

- A két csapat jól ismeri egymást, volt-e valami különleges a felkészülésetekben?

- A különleges felkészülés június óta tart, de azért a Szolnoknak vannak olyan specialitásai, amikre valóban készültünk. Hozzáteszem, ugyanilyen fontosnak tartottam, hogy a mi játékosaink feje, lelke, fizikuma rendben legyen, tehát saját magunkkal legalább annyit foglalkoztunk, mint az ellenfelünkkel.

- Ez mit jelent egész pontosan?

-  A játékunkat általánosságban és a részleteket tekintve is frissítettük, fixáltunk bizonytalan dolgokat. 

- Mi a terv szombatra? Tartani akarjátok a kiinduláskori állapotot, hogy ne legyen hátrány a visszavágóra vagy kifejezetten nyerni szeretnétek már az első meccsen?

- Tudnék mondani olyan szombati eredményt, ami számunkra nagyon kedvező..., de inkább annak a vágyunknak a megvalósulását remélem, hogy hozzuk ki magunkból a maximumot. Szombaton alapvetően a Szolnok az esélyes, nyomja őket a győzelmi kényszer terhe. Mi is nyerni szeretnénk, természetesen, úgy gondoljuk, hogy erre képesek is vagyunk, az a fontos, hogy a játékosok a négy negyedben kiadjanak magukból mindent, fegyelmezetten de mégis vagányan játsszanak, ne ijedjenek meg a feladattól, hanem tudják élvezni is azt, hogy különleges meccsen szerepelhetnek.

- Az ilyen ki-ki csaták előzeteséhez mindig el szoktad mondani, hogy nem tudsz elképzelni olyan eredményt az első meccsen, amely eldönti a párharc sorsát...

- :-) Mos sem tartom valószínűnek, hogy ilyen helyzet áll elő.


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Jól ismerjük az OSC-t, ahogy ők is minket, a legutóbbi mérkőzésünkből kiindulva bármi elképzelhető. Nagyon várjuk a meccset, nem is érdemes beszélni arról, hogy mennyire motiváltak vagyunk, mennyire szeretnénk trófeát nyerni ezzel a kerettel.

Biztos vagyok benne, hogy nem dől el az első meccsen a kupa sorsa, nyolc negyedes csatára készülünk.. Ennyi időnk lesz, hogy megmutassuk, jobb csapat vagyunk az OSC-nél, hogyha azok vagyunk.

- És jobb csapat vagytok? Hogy látod?

- Nagyon remélem, szerintem igen! De ettől még nagyon nehéz két meccs lesz ez. A döntő mindig különleges, hiszen nagyon nagy a tét, mégiscsak tófeáért játszunk. Mind a két csapat nagyon jó formát mutatott ebben a szezonban, szóval nehéz lesz, de ezért dolgoztunk év közben, hogy ha eljönnek ezek a mindent eldöntő mérkőzések, s akkor megmutassuk, hogy mire vagyunk képesek.

A pillanatnyi forma is dönthet, a játékosok egyéni teljesítménye is, hiszen mindkét csapatban vannak olyanok, akik képesek kritikus pillanatokban olyan megoldásra, amivel az ellenfél nem tud mit kezdeni.

- Ebből a szempontból mintha mellettetek szólna, hogy több olyan játékosotok van - a szerbekre, Nagy Viktorra és Angyal Danira gondolok -, akik rutint szereztek már az ilyen tétmeccsek terén, ismerik azok hangulatát, a sorsdöntő pillanatok jelentőségét... 

- Igazat adok ebben neked. Valóban sokszor átélt ilyen helyzetet néhány játékosunk, lehet, számukra egyszerűbb kritikus pillanatokban jó döntést hozni. A csapat másik része fiatalokól áll, ők először szembesülnek ezzel a különleges szituációval, majd meglátjuk, mit hoz ez ki belőlük. Én bízom a csapatomban, mert tudom, hogy a srácok egész évben nagyon keményen dolgoztak. A döntő következik, nyolc negyedünk van és nem kell jól játszani, "csak" nyerni...

- Hogy álltok egészségi szempontból?

- Mindenki negatív Covid-tesztet produkált, mindenki egészséges, úgyhogy teljes csapattal, a legjobb 13 játékossal fogunk vízbe szállni szombaton este.


A döntő két magyar részvevője egyaránt a BL-selejtezőkből "esett le" az Eurokupa mezőnyébe, szereplésüket itteni selejtezővel folytatták, majd nyolcaddöntőt, negyeddöntőt és elődöntőt játszottak.

Az út a a döntőig ez volt:

AZ EUROKUPA-SELEJTEZŐK TELJES KRÓNIKÁJA

NYOLCADDÖNTŐK, 1. FORDULÓ

NYOLCADDÖNTŐK, 2. FORDULÓ

NEGYEDDÖNTŐK, 1. FORDULÓ

NEGYEDDÖNTŐK, 2. FORDULÓ - OSC

NEGYEDDÖNTŐK, 2. FORDULÓ - SZOLNOK

ELŐDÖNTŐK, 1. FORDULÓ - OSC

ELŐDÖNTŐK, 1. FORDULÓ - SZOLNOK

ELŐDÖNTŐK, 2. FORDULÓ - OSC ÉS SZOLNOK


Előzetesek a két klub médiafelületén:

Zsivko Gocics és Jansik Dávid:



Erdélyi Balázs: