FACEBOOK

Magyarország-Olaszország 10:12 - a vb bronzérméért játszhatunk a horvátokkal

Magyarország-Olaszország 10:12 - a vb bronzérméért játszhatunk a horvátokkal
hozzászólás, 2019.07.25.

Nem sikerült legyőzni az olaszokat, szombaton a horvátok ellen bronzmeccset játszunk a kvangdzsui vb-n Részletek, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:


Világbajnokság, Kvangdzsu (Dél-Korea)

Elődöntő


Magyarország-Olaszország 10:12 (4:2, 1:5, 2:2, 3:3) - jegyzőkönyv / az történt a meccsen (pdf)
Kvangdzsu, v.: Zwart (holland), Margeta (szlovén)
Magyarország: Nagy V., Varga Dénes, Manhercz K. 1, Jansik Sz., Hárai 1, Sedlmayer 1, Vámos 2. Cs.:  Pohl 1, Angyal 2, Bátori, Zalánki 2, Mezei, Vogel Soma (kapus),
Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Olaszország: Del Lungo, Velotto, Luongo 1, Di Fulvio 3, Aicardi, Echenique 4, Figari 2. Cs.: Di Somma, Figlioli 1, Bodegas 1, Dolce, Renzuto Iodice
Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - emberelőnyből: 7/15, ill. 8/14
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Hárai (a harmadik negyed végén), Velotto (a negyedik negyedben)
Kiállítás cserével, végleg: Renzuto Iodice (a negyedi negyedben)

Ez történt a meccsen a vlv szemével: A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Mivel a csoportkörben általunk legyőzött spanyolok simán megverték a horvátokat a másik elődöntőben, szombaton Spanyolország-Olaszország vb-döntő lesz Kvangdzsuban. A finálé két részvevője egyben olimpiai kvótát is szerzett. Ez eddig a házigazda japánoknak és a Világliga idei győztesének, Szerbiának volt meg.

A következő kvótaszezési lehetőség a 2020 januári budapesti Európa-bajnokság lesz, ahol a részvételi jogért Montenegrót és Horvátországot (persze más válogatottakat is) meg kell előznünk, az nem baj, ha Szerbia, Spanyolország és Olaszország előttünk végez. Ha nem sikerül kvótát szerezni a hazai Eb-n, akkor 2020 tavaszán, Rotterdamban kvalifikációs selejtezőtornán kell biztosítanunk a tokiói részvételt.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Di Fulvio első gólja

1:1 - Pohl gólja

2:1 - Sedlmayer gólja

2:2 - Di Fulvio második gólja

3:2 - Manhercz Krisztián gólja

4:2 - Vámos első gólja

4:3 - Echenique első gólja

4:4 - Echenique második gólja

4:5 - Di Fulvio harmadik gólja

4:6 - Echenique harmadik gólja

5:6 - Zalánki első gólja

5:7 - Bodegas gólja - videóbíró

6:7 - Hárai gólja

7:7 - Angyal első gólja

7:8 - Figari első gólja

7:9 - Figlioli gólja

8:9 - Vámos második gólja

8:10 - Figari második gólja

9:10 - Zalánki második gólja

9:11 - Echenique negyedik gólja

10:11 - Angyal második gólja

10:12 - Luongo gólja


MÄRCZ TAMÁS az M4 Sportnak:

- Azt gondolom, hogy jól kezdtünk, jól lementünk bele a mérkőzésbe. A második negyedben volt egy olyan break, ami azért nem volt benne a meccsben, vagy legalábbis nem kellett volna, hogy benne legyen. Mert ott, ha jól számolom, három vagy négy gólt lőttek zsinórban az olaszok, amire nem tudtunk válaszolni. Hiába tudtunk utána újra eredményesek lenni, és közel kerülni hozzájuk, valahogy mindig lőttek egyet. Elég gyorsan megkapta a faultjait Hárai Balázs, úgyhogy őt már nem tudtuk a végjátékban játszatni. Vagy Mezei Tomi tudott csak bemenni, vagy pótcenter-megoldásokkal operáltunk. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy végig küzdöttünk és mindent megtettek a fiúk azért, hogy kicsikarjuk itt akár a döntetlent, vagy a győzelmet valahogy. Bár az most itt a végén, azt gondolom, hogy nem volt benne, de mindig valami pici hiányzott. Egy utolsó blokk, egy utolsó befejezés, hogy újra közel kerüljünk hozzá. Sajnálom, mert egyébként azt mondom, hogy egy jól játszó olasz csapat vert meg bennünket, és mi sem játszottunk rosszul. 

- Ha már különbségekről beszélünk, sebességben is volt egy kis különbség az olaszok javára? Vagy húztak valami olyat az olaszok, amire nem készültünk? Gonzalo, Echenique nulla gólt lőtt eddig a világbajnokságon, ma megszórt minket néggyel. 

- Nem volt nagyon bekalkulálva, hogy ez benne van a kezében, hiszen eddig egyáltalán nem sült el. Jó játékosnak, mondani szokták, hogy akkor sül el a keze, amikor nagyon kell. Ami nem nagyon volt belekalkulálva ebbe az egész világbajnokságba, az az, hogy Varga Dumi most tulajdonképpen az egész meccsen a padon ült. Beraktuk az elején, hogy lássák, mint hogyha itt lenne, és itt van velünk, és egy picit legyen nyomás a bírókon, hogy teljes magyar csapat van bent, de tudtuk, hogy nem nagyon lehet játszatni. Igazából a labdával nem nagyon tudott mit kezdeni, ugye, törött ujjal azért nem egyszerű. Hiányzott az ő fantasztikus játéka, az, amit ő hozzá tud tenni. Így kényszerültünk játszani az egész világbajnokságon.

Tulajdonképpen nagy dolog, hogy így eljutottunk idáig, s hogy nüanszokon múlott az, hogy a világbajnoki döntőbe is bekerüljünk. Holnapután meg kell oldanunk ugyanilyen kerettel, ugyanilyen kondíciókkal azt, hogy kikaparjunk valami többet, legalább egy bronzérmet, hogyha a döntőt nem sikerült.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


ALESSANDRO CAMPAGNA a FINA sajtószolgálatának:

- Nagyon igalmas meccs volt! Azt kell, mondjam, jól játszottunk, de gratulálok a magyaroknak is ehhez a csodálatos meccshez. A csapatom nagyszerű munkát végzett!

Fontos, hogy megszereztük az olimpiai kvalifikációt, mert így nyugodtan készülhetünk, a játékosoknak kevesebb meccsük lesz, többet pihenhetnek. 

Ami a döntőbeli ellenfelünket, Spanyolországot illeti: fantasztikus csapat és ők az esélyesebbek, hiszen legyőztek minket a tavalyi barcelonai Európa-bajnokságon.


ANGYAL DÁNIEL az M4 Sportnak:

- Hát..., nehéz most mit mondani, az az igazság. Jól játszottak az olaszok. Azt gondolom, hogy sok gólt kaptunk, azért 12 kapott gól nem fér bele szerintem egy ilyen meccsen, úgyhogy igazából ennyi.

- Ha már kapott gólok, a második negyed 1:5 a fájó vagy itt az utolsó négy kapott gól, amilyen gólok voltak azok.

- Mindegyik fájó, az utolsó negyedben egy kicsit vesztett állásból azért már többet kellett kockáztatnunk, ezt jól kihasználták az olaszok, de hát igen, a második negyedben öt gólt kapni egy negyed alatt - ez nem fér bele semmilyen szinten. 

- Megint felborult a játék, mert a centereinket ügyesen kipontozták, ezért volt sok olyan támadás amikor center nélkül kellett játszani, például te mentél be. Ez mennyire volt benne a mai mérkőzésben, hogy ebben ők ügyesebbek voltak?

- Ügyesebbek voltak igen. Sajnos ez benne van, sok labda nélküli kiállítást kaptunk, sajnos a centerek szedték össze ezeket a kiállításokat, úgyhogy nehéz most mit mondani.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Elősször is, kezdem magammal: sajnos borzasztó gyengén játszottam, sajnálom, hogy nem tudtam segíteni a csapatnak...

Tíz lőtt gólllal lehet nyerni mérkőzést, de a védekezésünk szétesett a végére, pont akkorra, amikor a legjobban szükség lett volna rá, rengeteg a 12 kapott gól.

Sajnáljuk nagyon, hogy nem sikerült döntőbe kerülni ma. Így alakult. Nehéz lesz, de megyunk tovább.


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Elképesztően csalódott vagyok, mert azt gondolom, több volt bennünk. Sajnos nem mutattuk meg. Nagyon sok helyzetet kihagytunk, ami megbosszulta magát.

Mindazonáltal érem nélkül nem hiszem, hogy bármelyikünk is hazamenne, úgyhogy még van egy nagyon fontos meccsünk holnapután Horvátország ellen!


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Remekül kezdtük a meccset, aztán a második negyedben nem tudom, mi történt. 5:1-re nyerték azt a negyedet az olaszok, de talán még ez is belefért volna. Viszont utána is olyan buta, elkerülhető gólokat kaptunk, amelyek után már nem tudtuk behozni a hátrányt.

Nagyon sajnálom, de be kell ismerni, hogy jobbak voltak az olaszok, kevesebbet hibáztak.


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Mindenekelőtt: mi történt a kezdeddel?

- Megsérült, de az jobban fájt, hogy nem tudtam úgy segíteni a csapatot, ahogy szerettem volna. Közvetlenül a sérülés után erősen fájt, de így is bent maradtam volna, ha nagyon jól megy a védés.

Küzdöttünk, vezettünk, de a második negyedben átvették a vezetést, és onnantól már csak mentünk az eredmény után, sajnos. Megéreztük, hogy Dumi nem százszázalékos és hogy én nem védtem extrán az elején. Nagyon le vagyok törve, mert mindig jól akarok játszani, de ma nem tudtam segíteni a társakat úgy, ahogy szoktam. Mást nem mondanék, mert mindenki hibázott, de én csak a saját hibámat látom.

Természetesen továbbra is éremért megyünk, és mindent megteszünk azért, hogy haza is vigyük.

Nagyon fájó ez a meccs, mert két dolgot is buktunk, az esélyt, hogy világbajnokok lehessünk és az olimpiai kijutást is.

- Fogsz tudni játszani szombaton?

- Szerintem igen.


JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Nagyon csalódott vagyok! Azt gondolom, hogy nem volt rossz a kezdés, de a második negyedet borzasztóan elrontottuk. Így is reális esélyünk volt visszajönni, ott volt a kezünkben, de elrontottuk. Személy szerint nekem is ott volt a nagy lehetőség, az öres kapuba nem tudtam betalálni, nagyon szomorú vagyok, hogy nem sikerült.

Most össze kell szednünk magunkat, amire másfél napunk van. Ha ez sikerül, akkor a bronzérmet meg tudjuk szerezni. Sajnos ez maradt, nem ezért jöttünk. Tudjuk, hogy két csalódott csapat játszik majd, megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a helyzetből.


PIETRO FIGLIOLI a FINA sajtószolgálatának:

- Nagyszerű, hogy megszereztük az olimpiai részvételi jogot, de a világbajnokságnak még nincs vége, nem mindegy, hogy aranyéremmel utazunk-e haza! Egész évben erre készültünk, edzettük, szenvedtünk, fizikailag és mentálisan építettük magunkat.

Ezt a szakaszt nem lehet összehasonlítani a csoportkörrel. Magabiztosak vagyunk, örömmel látjuk, hogy működik a játékrendszerünk.

​Spanyolország új kihívás, egy másik csapat, a legfontosabb jellemzőjük az, hogy egységesek, mindig kisegítik egymást, ha kell.


POHL ZOLTÁN a vlv-nek:

- Jól kezdtünk, az első negyedben az történt, amit mi szerettünk volna. Viszont a második negyedben ez felborult, és az olaszok gyorsan megfordították a mérkőzést. Innentől kezdve csak futottunk az eredmény után. A végén még sikerült felzárkóznunk, de fontos pillanatokban hiányzott egy-egy blokk, vagy elöl egy villanás, így nem volt ma esélyünk.

Csalódottak vagyunk, de megyünk tovább, hiszen vár ránk egy nagyon kemény bronzmeccs, amit szeretnénk megnyerni.


A nap további eredményei:

Japán-Dél-Afrika 15:5 (5:1, 4:1, 3:2, 3:1) (a 11. helyért) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen
 (pdf)
G.: Simizu, Inaba 3-3, Adacsi, Josida, IIda, Arai 2-2, Siga, ill. Evezard 2, Rodda, Spencer, Steward

Montenegró-USA 14:15 (2:4, 6:4, 4:4, 2:3) (a 9. helyért) jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Ivovics 6, Radovics, Spaics 2-2, Cuckovics, M. Janovics, Gyurgyics, Murisics, ill. Hooper 4, Hallock, Daube 3-3, Bowen, Irving 2-2, Ramirez

Szerbia-Németország 17:16 (3:3, 3:3, 2:3, 4:3 - 5:4 - ötméteresekkel) (az 5-8. helyért) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Mandics 6, Lazics, Dedovics, Drasovics, Sztojanovics, Sz. Rasovics 2-2, Vico, ill. Eidner 3, Van der Bosch, Jüngling, Reibel, Strelezkíj 2-2, Real, Gielen, Mateo Csuk, Restovics, M. Stamm

Ausztália-Görögország 9:8 (3:2, 2:3, 3:3, 1:0) (az 5-8. helyért) (42) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Kayes 3, Cambell, Younger 2-2, A. Ford, B. Edwards, ill. Kapocisz, Kolomvosz 2-2, Funtulisz, Argiropulosz, Murikisz, Gunasz

Spanyolország-Horvátország 6:5 (2:1, 2:1, 2:0, 0:3) (elődöntő) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Mallarach 2, Munarriz, Granados Ortega, Tahull, Perrone, ill. Jokovics 3, L. Fatovics, X. Garcia

A torna utolsó napjának programja:

​Július 27., szombat


7.00 Németország-Görögország (a 7-8. helyért)
8.30 Szerbia-Ausztrália (az 5-6. helyért)
10.00 Horvátország-Magyarország (bronzmérkőzés)
11.30 Spanyolország-Olaszország (döntő)


A VLV VB-ALOLDALA AZ ÖSSZES EREDMÉNNYEL


A VLV EDDIGI TUDÓSÍTÁSAI A KVANGDZSUI VILÁGBAJNOKSÁGRÓL:

Märcz Tamás: ,,A győzelmi szellem vigye előre a csapatot!,,

Új-Zéland-Magyarország - élő közvetítés

Új-Zéland-Magyarország 4:24

Következik: magyar-spanyol, a csoportelsőségért

Varga Dénes ujjtörés miatt nem játszhat a vb további meccsein!

Magyarország-Spanyolország - élő közvetítés

Magyarország-Spanyolország 13:11

Feladat Dél-Afrika ellen: elkerülni a sérülést...

Dél-Afrika-Magyarország - élő közvetítés

Dél-Afrika-Magyarország 5:23

Kvangdzsu: véget ért a csoportkör, íme, a további program


Kvangdzsui statisztikák - Zalánki Gergő vezeti a góllövőlistát

Ausztráliával játszunk az elődöntőbe jutásért - Märcz Tamás nincs meglepve

Märcz Tamás: "Az igazi mérce most következik"

Ausztrália következik - a vb-elődöntőért

Magyarország-Ausztrália - élő közvetítés

Magyarország-Ausztrália 10:9 - Megvan a vb-elődöntő!

Nyílt levél Joseph Kayeshez

Märcz Tamás a vb-elődöntőről: "Gyors és éber játékra lesz szükség"

Magyarország-Olaszország - élő közvetítés