FACEBOOK

Feladat Dél-Afrika ellen: elkerülni a sérülést...

Feladat Dél-Afrika ellen: elkerülni a sérülést...
hozzászólás, 2019.07.18.

Nyugodt napja volt a csoportkör utolsó fordulójára készülő magyar válogatottnak a kvangdzsui vb-n. Helyzetkép és előzetes a péntekre virradóra, 1.30-kor kezdődő Magyarország-Dél-Afrika meccsről. Sedlmayer Tamás, Märcz Tamás és Varga Dénes a vlv-nek:


Mint ismeretes, a csoportelsőség már megvan, a harmadik vb-meccsünket egyfajta edzésként is kezelheti a stáb és a csapat. Sedlmayer Tamástól érdeklődtünk, hogy telt a csütörtöki nap.

SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- A reggeli edzésünk időpontja nagyjából a pénteki meccsünk kezdéséhez igazodott, vagyis az eddigieknél korábban volt, 9.30-ra mentünk. Így sem keltünk fel ma még olyan korán, mint holnap fogunk, amikor 6 órakor lesz az ébresztő.

A vizes edzésen volt egy kis emberelőny-emberhátrány-gyakorlás, utána szabadon mindenki azt csinálhatta, amiről úgy érezte, hogy kell neki.

Ebéd után a következő programunk öt órakor volt, kondiztunk - kötelező rész nélkül, elsősorban átmozgatási céllal. Fix eleme volt a foglalkozásnak, hogy mindenki elvégezte a szokásos hasprogramot, majd szintén ott maradhattunk még a saját magunk által választott gyakorlatokat csinálni.

A kondi egyébként a faluban volt, ahol lakunk, csak az úszóedzésekre utazunk el, mióta zajlik a verseny, mindig abban az uszodában edzünk, ahol annak idején megnyerte az Universiadét a magyar válogatott. 


A képen látható játékosok és stábtagok ott voltak a négy évvel ezelőtti kvangdzsui Universiade aranyérmes magyar válogatottjában.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nem szoktam ilyet mondani egy meccs előtt, hogy csak a sérülést kerüljük el, de hát..., láttuk azt itt is, hogy mindig van ilyen veszélye egy meccsnek. Várható, hogy a dél-afrikaiak is ugyanolyan nagy hévvel fognak játszani ellenünk, mint tették azt az új-zélandiak.

Egyébként az első csoportmeccsünkön nemcsak Dumi sérülésénél, más alkalommal is történt olyan "találkozás", ami veszélyes volt. Remélem, hogy ezeket most sikeresen elkerüljük. Elképzelhető, hogy lesz olyan taktikai elem, amit ennek érdekében vetünk be, tehát, hogy csökkentsük az esetleg sérülést okozó testi kontaktusok számát, legalábbis a védekezésben, hiszen támadásban erre nincs lehetőség. 

Szeretném edzésjelleggel is felhasználni ezt a mérkőzést arra, hogy továbbvigyük az eddigi lendületes játékot. Mindenképpen azt várom, hogy mindjárt az elejétől kezdve irányítsuk a mérkőzést, minél gyorsabban domborodjon ki az a tudásbeli különbség, ami van a két csapat között. Játsszanak jól a játékosok, élvezzék a játékot - ez a legfontosabb most.


Dél-Afrika válogatottjával az elmúlt tíz évben három alkalommal játszottunk, két meccset világbajnokságon, egyet a Világkupában. A mérleg természetesen három magabiztos magyar győzelem.

A vlv archívumában átnéztük a három mérkőzés statisztikáját és azt az érdekességet találtuk, hogy mindkét ország kvangdzsui, tehát jelenlegi válogatottjában egy olyan játékos szerepel, aki az elmúlt évtized mindhárom, egymás elleni meccsén játszott. Dél-afrikai részről Etienne le Roux, magyar részről pedig Varga Dénes.

Csapatunk ujjsérülésből lábadozó kapitányát megkérdeztük, mit érdemes tudni a pénteki ellenfélről.

VARGA DÉNES csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon erősek és valószínűleg jól úsznak, így elég veszélyesek.

Természetesen a legnagyobb veszélyben nem a győzelmünk, hanem a testi épségünk van...


A VLV VB-OLDALA A PROGRAMMAL, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

Dél-Afrika a kvangdzsui vb-n (a sapkaszámok sorrendjében):

Lwazi Madi, Etienne le Roux, Timothy Rezelman, Nardus Badenhorst, Ethan Coryndon-Baker, Sven van Zyl, Jason Evezard, Nicholas Rodda, Dylan Cronje, Mark Spencer, Liam Neill, Don Stewart, Keegan Clarc (kapus)

MAGYARORSZÁG (klikkeléssel elérhető a játékos vlv-s adatlapja):

Nagy ViktorVogel Soma (kapusok),
Angyal DánielBátori BenceHárai BalázsJansik SzilárdManhercz KrisztiánMezei TamásPohl ZoltánSedlmayer TamásVarga DénesVámos MártonZalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

A stáb:

Märcz Tamás szövetségi kapitány, Németh Zsolt edző, Mátéfalvy Csaba kapusedző, Dr. Szigeti István csapatorvos, Eszlári Gergely gyúró, Kenyeres András mentáltréner, Zala György erőnléti edző, Tóth Szabolcs csapatmenedzser és videós.


A Dél-Afrikával vívott meccseink az elmúlt 10 évben (klikkeléssel elérhető a vlv korabeli tudósítása):

Világbajnokság, Kazany (Oroszország)

Csoportkör, második forduló

2015. július 29., szerda


Dél-Afrika - Magyarország 4:17 (1:5, 0:3, 2:4, 1:5) hivatalos egyzőkönyv (pdf)
Kazany, v.: Toffoli (brazil) De Jong (holland)
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy, Madaras, Szivós 1, Varga Dániel, Varga Dénes 5, Hárai 3. Cs.: Erdélyi 3, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Angyal 1, Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Dél-Afrika: Flatscher, E. Le Roux, Card, De Carvalho 2, Wingate-Pearse 1, P. Le Roux, Molyneux. Cs.: Badenhorst, Hock, Jagga 1, Whity, Bohata, Lewis (kapus). Szövetségi kapitány: Paul Martin
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 0/3
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: De Carvalho (a negyedik negyedben)


Világkupa, Almati (Kazahsztán)

Negyeddöntő

2014. augusztus 22., péntek

Dél-Afrika-Magyarország 1:15 (0:3, 0:5, 0:4, 1:3)

Almati, v.: Rezvani (iráni), Moretzki (egyesült államokbeli)
Dél-Afrika: Flatscher, E. Le Roux, Card, Badenhorst, Rodda, De Carvalho, Lodewyk, Wingate Pearse, Whyte, P. Le Roux 1, Baker, Hock, Lewis. Szövetségi kapitány: Paul Martin
Magyarország: Lévai, Gór-Nagy 1, Madaras 3, Erdélyi 3, Bátori 3, Hosnyánszky, Decker Á. 1, Angyal, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Bedő 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 0/5, illetve 7/1
Gól - ötméteresből: 1/1, illetve 0/1


Világbajnokság, Róma (Olaszország)

Csoportkör, harmadik forduló

2009. július 24., péntek

Dél-Afrika-Magyarország 5:15 (1:6, 1:3, 1:4, 2:2)
Róma, v.: Sadekov (orosz), Wengenroth (svájci)
Dél-Afrika: Flatscher - Etienne le Roux 1, Ridley 1, O'Brien 1, Bohata, Kyte, Brown, Bell, Diesel, Pierre le Roux 1, Kajee, Woods 1. Szövetségi kapitány: Vladimir Trninic
Magyarország: Gergely - Szivós 1, Madaras 1, Varga Dénes 4, Gór-Nagy 1, Hosnyánszky 1, Kiss G., Varga II. Zsolt 3, Varga Dániel 1, Biros 2, Kis G., Hárai 1, Nagy V. (kapus). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 2/6 , ill. 2/3
Gól - ötméteresből: -/- , ill. 2/2