FACEBOOK

Magyarország-Spanyolország 13:11

Magyarország-Spanyolország 13:11
hozzászólás, 2019.07.17.

A szövetségi kapitány 45. születésnapján aratott magabiztos győzelemmel lényegében a legjobb nyolc közé jutott válogatottunk a kvangdzsui világbajnokságon! Részletek, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:


Világbajnokság, Kvangdzsu (Dél-Korea)

Csoportkör, 2. forduló, július 17., szerda


Magyarország-Spanyolország 13:11 (4:2, 5:4, 3:0, 1:5) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
Kvangdzsu, v.: Margeta (szlovén), Goldenberg (egyesült államokbeli)
Magyarország: Nagy V., Jansik Sz. 2, Bátori 1, Manhercz K. 2Hárai 1. Vámos 1Sedlmayer 2. Cs.: Mezei, Zalánki 3, Angyal 1Pohl. Szövetségi kapitányMärcz Tamás
Spanyolország: López Pinedo, Bustos Sanchez 1Larumbe, Perrone 2Barroso, de Toro 1Munarriz 2. Cs.: Lorrio (kapus), Granados Ortega 3Mallarach 1Tahull, Cabanas Pegado, Fernandez 1. Szövetségi kapitány: David Martin
Gól - emberelőnyből: 7/13, ill. 4/10
Gól - ötméteresből: –, ill. 2/3
Kipontozódott: Cabanas (a harmadik negyedben), Pohl (a harmadik negyedbedn), Jansik Sz. (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Ezzel lényegében már a legjobb nyolc között vagyunk! Legközelebb pénteken, magyar idő szerint 1.30-kor szállunk vízbe, Dél-Afrika ellen kell bebiztosítani a csoportelsőséget.

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Jansik Szilárd első gólja

2:0 - Angyal gólja

2:1 - Granados Ortega első gólja

2:2 - Bustos Sanchez gólja

3:2 - Jansik Szilárd második gólja

4:2 - Manhercz Krisztián első gólja

Nagy Viktor ötméterest véd

4:3 - Munarriz első gólja

4:4 - Perrone első gólja, ötméteres

5:4 - Bátori gólja

5:5 - Granados Ortega második gólja

6:5 - Vámos gólja

6:6 - Granados Ortega harmadik gólja, ötméteres

7:6 - Sedlmayer első gólja

8:6 - Zalánki első gólja

9:6 - Sedlmayer második gólja

10:6 - Zalánki második gólja

11:6 - Zalánki harmadik gólja

12:6 - Hárai csavargólja

12:7 - Granados Ortega negyedik gólja

12:8 - Munarriz második gólja

12:9 - Mallarach gólja

13:9 - Manhercz Krisztián ejtésgólja

13:10 - Fernandez gólja

13:11 - Perrone második gólja


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Hogy élted meg ezt a meccset? Nem lepett meg, amit láttál...?

- Tudtuk, hogy jól játszanak a spanyolok, kemény, nehéz meccset vártam, főleg annak tudatában, hogy egy nappal korábban Varga Dénes kiesett a játékból. Az történt, amire számítottam, a kellemetlen változás pozitív irányba lökte a csapatot. Egyébként ugyanúgy készültünk és ugyanazokat a taktikai elemeket akartuk megvalósítani, mint amiket Varga Dénes jelenlétében is játszottunk volna.

Én úgy láttam, hogy fizikailag "megvolt a csapat", jól játszottunk, frissek is voltunk. Dumival vagy Dumi nélkül, mindenképpen nagyon bele akartunk állni ebbe a mérkőzésbe. A játékosok a legjobbat hozták ki magukból, három negyeden keresztül maradéktalanul végrehajtották azokat az elképzeléseket, amiket meghatároztunk nekik. A taktikánk jónak bizonyult, az ellenfélnek azok a játékosai lőttek, akiket szerettünk volna, hogy lőjenek és azok nem, akiket nem akartunk. 

Elöl pedig ma valahogy nagyon élesek voltunk, aminek külön örülök, láthatóan nem okozott gondot számunkra az egyébként nagyon jól összerakott spanyol védelem. 

- Lehet ebből a ma látott teljesítményből messzemenő következtetést levonni? A messzemenőt úgy értem, hogy a következő három-négy meccsre vonatkozóan...

- Az előző meccsen és ezen is 12 emberrel játszottunk 13 helyett, ami nagyon megerőltető, láthatóan magasabb szintű terhelést jelent az egész csapat számára már egy játékos hiánya is. Lesz ennél még rosszabb is, hiszen az olimpiára csak 11 játékost lehet nevezni. 

Emellett mindenkinek a megszokottnál is jobban kell vigyáznia a személyi hibák begyűjtésénél és nekünk is erősen kell koncentrálni, amikor ennek fényében váltogatjuk a vízben lévő játékosokat, valósággal menedzselni kell ebben a helyzetben azt, hogy a lehető legtovább játsszunk kipontozódás nélkül. Ezt a helyzetet kell itt megoldanunk, nincs más út, úgyhogy ehhez alkalmazkodunk.

- Ha esetleg Dumi sérülése gyorsan gyógyul, akkor elképzelhető, hogy "összedrótozva", "összecelluxozva" az ujjait, még visszatér a torna utolsó szakaszában?

- Természetesen, ha orvosi engedélyt kap, akkor be fogjuk rakni, de jelen pillanatban ennek nincs realitása, így nem is számolok ezzel a lehetőséggel.

- Az esti edzésen lesz sütemény?

- Az eddigi tapasztalatok szerint elég figyelmes szokott lenni a csapatmenedzser, Tóth Szabolcs, úgyhogy remélem... :-)

- Köszönöm a beszélgetést, gratulálok és boldog születésnapot kívánok!


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Magabiztos támadásainknak köszönhetően egy-két kihagyás és a végén a kiengedés is belefért ma spanyolok ellen. Értékes győzelem ez, hiszen csoportelsőként egy játéknapot a regenerációra fordíthatunk.

Magyar újságíróknak a helyszínen a következőket mondta Varga Dénes:

"Nagy kérdőjel volt, hogy mennyire tudunk összeállni erre a spanyol meccsre. Én azt gondolom, hogy együtt is jól összeálltunk, de talán adott még egy lökést az, hogy én csak kintről tudtam buzdítani a csapatot.

Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert hat góllal is vezettünk a harmadik negyed végén, úgyhogy azt mondhatom, hogy simán megvertük őket!

A ksipadról nézve tetszett, hogy betartottuk azt az alapvető taktikát, amit kitűztünk, hogy a három legveszélyesebb játékosukat ne nagyon hagyjuk lőni. Volt, hogy lőttek, volt, hogy kicsin múlott, hogy eredményesek legyenek, de alapvetően levettük őket a pályáról és ez meghatározza, hogy mennyire tudunk eredményesen támadni, hiszen mi folyamatosan lőttük a gólokat, az ő támadásaik pedig akadoztak.

Ezzel a meccsel elkezdődött a világbajnokság, a csapat is egyre jobban van. Bízunk egymásban, ez a lényeg. A sérülés témáját pedig ezennel le is zárnám, hiszen a csapat menetel, jó úton van."


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Nagyon fegyelmezett játékkal, végig vezetve sikerült nyernünk. Nagyon szép gólokat lőttünk ès remekül blokkoltunk.

Nagyon fontos győzelem volt ez, mert így megvan a csoport első helye és egyben a vb első komoly meccse is számunkra.

Úgy nyertünk, hogy szerintem mindenkiben maradt még, de bennem biztos :-). A játékosaink nagyon jól helyettesítették Dumit, bízunk abban, hogy a jövő héten már tud játszani a négybe jutásért.


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Köszönjük a gratulációt!

Jól, fegyelmezetten játszottunk három negyeden keresztül, aztán jött a negyedik, ahol a támadásunk teljesen leállt. Ekkor látszódott meg Dumi hiánya. A lényeg hogy nyertünk, gratulálok a csapatnak szép munka volt!


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Az volt, amire számítottunk, három kulcsjátékosuk van, akik nyerik a meccseik nagy részét. Így is, hogy számítottunk az ő gólerős játékukra, lőttek pár gólt, de nagyon örülünk, hogy nyertünk.

Lépésről lépésre haladunk a kitűzött célunk felé, de azért látjuk, hogy van még min dolgozni a közeljövőben.

Köszönjük szépen minden kedves szurkolónak, aki ilyen korán felkelt, hogy nekünk szurkolhasson. Köszönjük!


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Jól játszott a csapat, összességében. A harmadik negyed végén hatgólos előnyünk volt és ennek tudatában kicsit kiengedtünk. Ami viszont fontos, hogy gyors és agresszív játékot tudtunk játszani és igazán csapatként működtünk. Még lesz egy Dél-Afrika elleni meccsünk és utána egy plusz pihenő napot kapunk.

- Az ejtésgólod fenomenális volt és nagyon jókor esett... Ösztönösen választottad ezt a megoldást vagy kifejezetten készültél ilyesmire?

- Két napja, játék közben ejtettem egyet Viktornak, ami bement és akkor mondta, hogy majd meccsen szeretné látni... Örülök, hogy fontos pillanatban sikerült! :-)


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Tudatosan készültünk a spanyol meccsre, tudván, hogy valószínűleg ezen múlik majd a csoportelsőség. Jól kezdtük a meccset, nem estünk össze Dumi hiánya miatt, ami jó jel lehet a későbbiekre nézve is, de azért reméljük, lesz még lehetősége játszani a vb-n.

A harmadik negyedig kiválóan működtek a megbeszélt dolgok, aztán az utolsó negyedben kicsit kiengedtünk és majdnem feljöttek a nyakunkra a spanyolok, ezt később nem szabad elkövetni, tanulni kell belőle.

Gratulálok a csapatnak, megyünk tovább!


JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Boldog vagyok, hogy jól játszottunk es hogy nyertünk. Igazából egy hónapja erre a meccsre készültünk, mert tudtuk, hogy ez dönthet a csoportelsőségről. Nagy lépést tettünk afelé.

Dumi kiválása miatt mindenkitől egy kicsit több kell, ma ezt sikerült is végrehajtanunk. Ha minden igaz, akkor hat nap múlva lesz a következő kemény mérkőzésünk, innentől gőzerővel arra készülünk. Üdvözlet a vlv olvasóinak!


POHL ZOLTÁN a vlv-nek:

- Nagyon vártam már ezt a mérkőzést, hiszen én Új-Zéland ellen még nem szállhattam vízbe.

Felkészültünk belőlük. Tudtuk, hogy ezen múlik a csoportelsőség. Három negyeden keresztül sikerült is megcsinálni azokat a dolgokat, amiket elterveztünk. Jól működött a védekezés és a támadás is. Ennek köszönhetően kialakult egy elég nagy különbség.

Az utolsó negyedben már nem úgy működött a védelem, kaptunk néhány gólt figyelmetlenségből, de ez nem volt elég ahhoz, hogy felzárkózzanak. A továbbiakban nem férnek majd bele ilyen hibák, nem engedhetünk ki az utolsó negyedben sem.

Várható még: a nap eredményei folyamatosan.


 


A nap további eredményei:

Ausztrália-Kazahsztán 17:8 (4:1, 5:1, 3:4, 5:2)  - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Howden 4, Kayes, Power 3, Roach, Younger, Edwards 2-2, Campbell, ill. Zhardan 3, Verdesh 2,Medvegyev, Sakenov, Ruday

USA-Horvátország 7:17 (1:4, 3:5, 2:5, 1:4) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Ramirez 2, Hooper, Obert, Hallock, Daube, Bowen, ill. Jokovics, Benics, Vukicsevics, Vrlics 3-3, Buslje, oncsar, Setka, X. Garcia

Dél-Afrika-Új-Zéland 8:8 (2:0, 2:2, 2:4, 2:2) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Rezelman, Evezard, Rodda 2-2, Le Roux, Cronje, ill. Small 2, Lewis, Pike, Sztankovics, Sunde, S. Bryant, M. Bryant

Japán-Olaszország 7:9 (0:2, 2:1, 4:4, 1:2) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Arai, Inaba 2-2, Kopu, Takata, Okawa, ill. Figlioli 4, Luongo, Velotto, Figari, Bodegas, Aicardi

Brazília-Németország 8:15 (1:4, 1:6, 2:2, 4:3) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Coutinho 3, Real 2, Freitas, Guimaraes, Silva, ill. M. Stamm 5, Real 3, Reibel, Gielen 2-2, Preuss, Restovics, Eidner

Görögország-Montenegró 10:10 (3:3, 4:4, 1:2, 2:1) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Szkumpakisz, Argilopulosz, Gunasz 2-2, Geniduniasz, Papanasztasziu, Derviszisz, Kolomvosz, ill. M. Janovics 3, Ivovics 2, Drasko Brguljan, Radovics, Gyurgyics, Draskovics, Murisics

Szerbia-Dél-Korea 22:2 (6:1, 5:0, 7:1, 4:0) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Jaksics 5, Milos Csuk, Lazics 3-3, Dedovics, Drasovics, Sz. Rasovics 2-2, Mandics, V. Rasovics, Rangyelovics, Vico, Sztojanovics, ill. S. Lee, Han


A VLV VB-OLDALA A PROGRAMMAL, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

MAGYARORSZÁG (klikkeléssel elérhető a játékos vlv-s adatlapja):

Nagy ViktorVogel Soma (kapusok),
Angyal DánielBátori BenceHárai BalázsJansik SzilárdManhercz KrisztiánMezei TamásPohl ZoltánSedlmayer TamásVarga DénesVámos MártonZalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

A stáb:

Märcz Tamás szövetségi kapitány, Németh Zsolt edző, Mátéfalvy Csaba kapusedző, Dr. Szigeti István csapatorvos, Eszlári Gergely gyúró, Kenyeres András mentáltréner, Zala György erőnléti edző, Tóth Szabolcs csapatmenedzser és videós.