FACEBOOK

Kavangdzsui statisztikák - Zalánki Gergő vezeti a góllövőlistát

Kavangdzsui statisztikák - Zalánki Gergő vezeti a góllövőlistát
hozzászólás, 2019.07.20.

A vb első szakasza véget ért. Ilyenkor érdemes kicsit böngészni az eddigi meccsek alapján készült statisztikai összegzéseket, mert ezek alapján érdekes következtetéseket lehet levonni - akár a folytatásra nézve is.


A vb férfi férfi tornáján eddig 24 meccset játszottak (minden válogatott hármat). Három csoportgyőztes nem vesztett pontot, Horvátország, Magyarország és Olaszország (Szerbia döntetlent játszott Montenegróval).

A legtöbb gólt, 60-at Magyarország lőtte és ez még akkor is figyelemre méltó, ha tudjuk, hogy két gyenge csapat volt a csoportunkban, hiszen másutt is volt lehetőség szerényebb képességű válogatottak ellen javítani ezt a mutatót.

Az általános csapatstatisztikákat böngészve szembetűnő, hogy a szerbek szinte minden játékelemet tekintve ott vannak az élmezőnyben. Aminek különösen örülhetünk: a legtöbb akciógól terén a spanyolokkal, a legtöbb blokkolás statisztikájában a horvátokkal állunk holtversenyben az élen.

A góllövőlistát a mi balkezesünk, Zalánki Gergő vezeti 12 találattal, ami, ugye, meccsenként 4-es gólátlagot jelent. (Ezt 19 lövésből érte el, ami 63 százalékos eredményességi mutató.) A második helyen holtversenyben áll 11-11 góllal Granados Ortega (Spanyolország) és Vukicsevics (Horvátország). A legjobbak listáján még két magyar szerepel, Manhercz Krisztián 8 góllal és Jansik Szilárd 7 találattal.

A kapusok statisztikája mindig csalóka, hiszen, ha valaki csak néhány percet játszik, de az alatt nem kap gólt, elvileg máris az élre kerülhet. Egy kicsit még az is megtévesztő, ha kizárólag azok teljesítményét vesszük figyelembe, akik válogatottjuk mindhárom eddigi meccsén szerepeltek, jól mutatja ezt, hogy a rangsort a spanyol Lorrio vezeti, aki mindhárom meccsen védett, de csereként, a "hárommeccses" kapusok közül ő töltötte a messze legkevesebb időt a vízben, mindössze 38 percet. Ez alatt 16 lövést kapott, amiből 11-et kivédett. Ez 69 százalékos teljesítmény. Mögötte jóval több játékidővel (és persze kapott lövéssel) ért el 67-67 százalékot Bijac (Horvátország) és Riszticsevics (Szerbia). A magyar kapusok eddigi mutatója: Nagy Viktor - 34 lövésből 19 védés (56 százalék) három meccsen, 64 játékperc alatt, illetőleg Vogel Soma - 13 lövésből nyolc védés (62 százalék) két meccsen, 32 játékperc alatt.

Érdekesek az egyéni játékosstatisztikák, ezekből kicsit az adott válogatott erősségeiről is képet lehet kapni. Manhercz Krisztián vezeti az akciólövések, Bátori Bence az emberelőnyös gólok eredményességi listáját - van még kérdés? :-)

Persze, akár lehet is, hiszen a szabaddobásból elért gólok legjobb lövőinek névsorában egy magyar sincs. Ez egyrészt azt jelzi, hogy itt még lehetnek tartalékaink, másfelől annyiban pozitív, hogy az eddigi rengeteg gólunkat jórészt átlövésből és taktikai megoldások, begyakorolt figurák jó végrehajtása révén értük el, ami nagy erőt, magabiztos játékot, hatékony támadásvezetést sejtet. (Jól megy a lefordulás is, Zalánki Gergő itt is az élmezőnybe tartozik.)

Csapatunkból öt játékos különösen sokat volt vízben eddig, Manhercz Krisztián és Vámos Márton 69, Zalánki Gergő és Bátori Bence 68 percet az összes játékidőből, a lehetséges 96 percből. Nem sokkal marad el tőlük Sedlmayer Tamás a maga 66 játékpercével. Lehet mondani, hogy ők a jelenlegi válogatott húzóemberei.


Összegzés a tornán eddig történtekről (pdf)

A góllövőlista állása (pdf)

A kapusok statisztikája (pdf)

Egyéni játékosstatisztikák (pdf)

A magyar válogatott statisztikája (pdf)

Általános csapatstatisztikák (pdf)


A VLV VB-ALOLDALA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL, A TORNA TOVÁBBI PROGRAMJÁVAL


MAGYARORSZÁG (klikkeléssel elérhető a játékos vlv-s adatlapja):

Nagy ViktorVogel Soma (kapusok),
Angyal DánielBátori BenceHárai BalázsJansik SzilárdManhercz KrisztiánMezei TamásPohl ZoltánSedlmayer TamásVarga DénesVámos MártonZalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

A stáb:

Märcz Tamás szövetségi kapitány, Németh Zsolt edző, Mátéfalvy Csaba kapusedző, Dr. Szigeti István csapatorvos, Eszlári Gergely gyúró, Kenyeres András mentáltréner, Zala György erőnléti edző, Tóth Szabolcs csapatmenedzser és videós.


A VLV EDDIGI TUDÓSÍTÁSAI A VILÁGBAJNOKSÁGRÓL:

Märcz Tamás: ,,A győzelmi szellem vigye előre a csapatot!,,

Új-Zéland-Magyarország - élő közvetítés

Új-Zéland-Magyarország 4:24

Következik: magyar-spanyol, a csoportelsőségért

Varga Dénes ujjtörés miatt nem játszhat a vb további meccsein!

Magyarország-Spanyolország - élő közvetítés

Magyarország-Spanyolország 13:11

Feladat Dél-Afrika ellen: elkerülni a sérülést...

Dél-Afrika-Magyarország - élő közvetítés

Dél-Afrika-Magyarország 5:23

Kvangdzsu: véget ért a csoportkör, íme, a további program