FACEBOOK

Manhercz Krisztián, Nagy Viktor és Märcz Tamás a vlv-s szavazás végeredményéről

Manhercz Krisztián, Nagy Viktor és Märcz Tamás a vlv-s szavazás végeredményéről
hozzászólás, 2022.01.06.

Mint közöltük, a játékosok szavazatai alapján 2021 legjobb játékosa holtversenyben Manhercz Krisztián és Nagy Viktor lett. Megmutatjuk videón, ahogy közöltük a hírt az érintettekkel és azt is, hogy mit szólt a szavazás eredményéhez a szövetségi kapitány:


EZ VOLT 2021 - kronológia (hírek, tudósítások) a vlv-n


EZ VOLT 2021 - A SZÁMOK TÜKRÉBEN

VLV-KÖRKÉRDÉS, VÁLASZOK, VÉGEREDMÉNY - 2021


VLV-VIDEÓK:


Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Szervusz, Krisztián!

- Szia, Sanyi!

- Szeretnélek tájékoztatni arról, hogy lezárult a vlv szokásos év végi szavazása, ez volt a 13. alkalom és másodszor fordul elő, hogy a játékosok szavazása után Az év legjobb vízilabdázója háziversenyben holtverseny alakult ki. Két győztes van - ezt én úgy értelmezem. Az egyik győztes te vagy, a másik győztes Nagy Viktor. Azt is elmondom, hogy 24 játékos szavazhatott, ebből huszan kettőtökre szavaztak, a megoszlás 10:10. Gratulálok neked és arra kérlek, mondd el: mit szólsz ehhez?

- Nagy elismerés! Gratulálok Viktornak is - én rá szavaztam, ezt is elmondom! És köszönet a társaknak, hiszen azt kell, mondjam, csapatjátékban nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor a többiek téged jó játékosnak, ha nem a legjobbnak tartanak. Nyilván borzasztó nagy elismerés, ezúton is köszönöm szépen.

- Én pedig elmondom, hogy Viktor meg rád szavazott... Tehát ennél tisztább, korrektebb verseny nem hiszem, hogy létezik. Ő befejezte a pályafutását, te még nem is vagy a csúcson, de a csúcs közelébe jutottál az elmúlt évben. Meddig még, hogyan -. nem úgy értem, hogy mikor fejezed be, hanem hogy mi lehet a határ, mi lehet a felső limit?

- Felesleges felső limiteken gondolkodni, mindig csak a következő feladatra kell gondolni, legalábbis én így állok hozzá. Most jön a bajnoki szezon, ahol már áprilisig is komoly céljaink vannak és először is az év nagy eseménye, a fukuokai világbajnokság.

- Gondolom, azért te is úgy értékeled, hogy "elég jó éved volt"...

- Lehetett volna jobb..., nyilván csapatszinten és egyénileg is, de összességében elégedett vagyok.

- Manó, szívből gratulálok neked, ahogy Viktornak is, remélem, hogy találkozunk még ebben az évben sokszor és azt kívánom, hogy sokszor legyén még ebben a pozícióban így az első helyen.

- Nagyon szépen köszönöm.



Nagy Viktor a vlv-nek

(A hangminőségért elnézést kérünk.)

- Szervusz, Viktor, itt a vlv! Szeretnélek tájékoztatni arról, hogy lezárult a vlv hagyományos szavazása, tudod, amit minden évben csinálunk, most már 13. éve, a játékosok szavazhatnak bizonyos kérdésekre. Tudod, hogy miről van szó, hiszen te is szavazol már ősidők óta, most is leadtad a szavazataidat. Arról szeretnélek tájékoztatni, hogy az év vízilabdázója versenyben hosszú idő után először holtverseny jött létre - egyforma számú szavazatot kapott Manhercz Krisztián és Nagy Viktor. Gratulálok neked! És még azt szeretném elmondani, hogy 24 játékos volt jogosult a szavazásra, ennyi játékos szerepelt akár egyetlen percet hivatalos mérkőzésen tavaly a magyar válogatottban. A 24 közül 20 ember erre a két játékosra voksolt, a szavazatarány 10:10 volt. És mivel tudom, hogy te kire szavaztál, meg is mondom, hogy Manhercz Krisztiánra szavaztál, közlöm veled, hogy ő pedig rád szavazott - természetesen úgy, hogy egyikőtök sem tudta, hogy a másik kire szavaz. Ennél tisztább, ennél korrektebb verseny szerintem nem létezik. Szívből gratulálok neked, szerintem így a pályafutásod befejezése után azért ez egy pici kis mazsola a habon, nem...?

- Igen, igen. Szia, Geyza! Nagyon kíváncsi voltam, hogy mivel fogsz előállni, "gyorsan skype-on beszéljünk" - akkor ez ki is derült. Nagyon vicces meg érdekes az egész... Igen, most belegondolok, hogy akkor hogy döntsük el Manóval ezt - marad a kő-papír-olló... :-)

​Jó hogy mondtad, mert kíváncsi voltam, meg akartam kérdezni, hogy ő kire szavazott, de akkor így teljesen fair...

- Két győztes van és ez már egyszer megtörtént, amikor Szivós Marci és Dumi kapott azonos számú szavazatot a társaktól. Nem kell eldönteni, két győztes van, mind a ketten Az év legjobb vízilabdázója vagytok, mert a társak így döntöttek!

- Hogy válaszoljak a kérdésedre: nagyon megtisztelő és köszönöm szépen mindenkinek, konkrétan azoknak, akik rám szavaztak. Nagyon kemény éven vagyunk, vagyok túl, pályafutásom utolsó évén vagyok túl, és igen, így évzárásként ez nagyon jólesik, hogy ennyien rám szavaztak és úgy értékelték a teljesítményemet, hogy az én nevemet írták be. Köszönöm szépen, nagyon jólesik, jó élményekkel vagyok túl ezen az éven. 

- Nem akarok most mélyinterjút készíteni veled, de annyit hadd kérdezzek, hogy nem hiányzik a játék, a vízilabda, az edzés, a meccsek? Nem vagy még ott, hogy hiányzik?

- Őszinte vagyok mindig, most is: nem, egyelőre úgy néz ki, hogy nem hiányzik. Biztos, hogy eljön majd ennek az ideje, sok volt játékostársammal beszélgettem erről, hogy náluk ez hogy történt, hogy élték meg - szinte mindenki azt mondta, hogy ehhez azért több kell, mint négy hónap. Vízben háromszor voltam, a kisfiam miatt, háromszor mentem le uszodába úgy, hogy vízbe is ugrottam, de a sport marad a napi programomban. Egyébként most, hogy átléptünk 2022-be, fordult meg a fejeben először, hogy le-lemennék úszni, ez elmúlt pár napban történt - még nem tudtam lemenni. De szerintem közel vagyok ahhoz, hogy hiányozzon a víz.

- Viktor, boldog új évet kívánok neked, szívből gratulálok még egyszer ehhez az idézőjeles címhez, mert ugye, ez egy játék tulajdonképpen, de azért mégis sokan figyelik, a játékosok is "adnak rá", ez most már hosszú évek tapasztalata, úgyhogy ez szép dolog szerintem - de nem nekem kell, hogy meggyőzzelek erről. Gratulálok még egyszer és a civil életben sok sikert!

- Köszi szépen. Meg köszi szépen, hogy fenntartod még ezt a játékot meg a vlv-t. Kívánom neked is azt, hogy tudd folytatni és mindenkit ölelek!

- Köszönöm szépen!



Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit szólsz a vlv szokásos körkérdésére adott válaszokhoz, ahhoz a végeredményhez, hogy két játékos lett holtversenyben Az év legjobbja a játékosok szerint, Manhercz Krisztián és Nagy Viktor. Hogy fogadod ezt? Mit szólsz hozzá?

- Először is: mind a két játékosnak szívből gratulálok. Ugye, Manó az én javaslatomra lett az év játékosa a szövetségnél, viszont én is nagyon nagyra tartottam Viktor idei teljesítményét és a Total Waterpolo szavazásánál megneveztem az év legjobb öt nemzetközi játékosa közé, Manóval együtt. Úgyhogy én azt gondolom, hogy jó helyen van ez a cím és örülök, hogy a két játékos együtt nyert.

- És ahhoz mit szólsz, hogy egymásra szavaztak?

- Ez meg nagyon elegáns, nagyon sportszerű. Gondolom, magukra nem akartak szavazni... és talán igaz is: ha magukra nem akartak szavazni, akkor valószínűlg a másikra kellett, úgyhogy abszolút helytálló a véleményük.

- Köszönöm szépen.