FACEBOOK

Bemutatták az új OSC-t - Vad Lajos a vezetőedző, Hárai Balázs a csapatkapitány

Bemutatták az új OSC-t - Vad Lajos a vezetőedző, Hárai Balázs a csapatkapitány
hozzászólás, 2018.09.24.

Az újbudaiaknál megszokott módon: a teljes csapat és a klubvezetés, a szponzorok jelenlétében mutatták be a sajtó képviselőinek hétfőn az új OSC-t amely a hétvégén már Eurokupa-selejtezőn vesz részt. vlv-riport:


A montenegrói új szerzeményen, a tehetséges balkezes Aleksza Ukropinán kívük egyedül Josep Kayes hiányzott a sajtótájékoztatóról. "Józsit" nevezte az OSC az Europupára, pedig az ausztrál center már a Pro Recco játékosa. (Részletek.)

Minden a szokásos mederben zajlott, a szponzorok képviselői kifejezték reményüket, hogy az új csapat " a lehető legjobb eredményt éri el", az asztalnál ülő, újonnan igazolt játékosok elmondták, hogy miért jöttek a XI. kerületbe. Egyedül Vad Lajos szavai hatottak azért kicsit váratlanul (bár ez meg éppen tőle nem meglepetés már), nemes egyszerűséggel közölte, hogy ettől a csapattól győzelmeket vár - "mármint a végjátékban" - tette hozzá, ami nem érmes reményt, nem a döntőbe jutás edzői követelményét jelent, hanem azt, hogy kimondva és egyértelműen az aranyérem a cél mindenhol, ahol a csapat elindul.

Az A-Híd OSC-Újbuda 2018-19-es kerete:

Lévai Márton, Braniszlav Mitrovics, Szalai Márk - kapusok,

Bundschuh Erik, Drasko Brguljan, Burián Gergely, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Szava Rangyelovics, Salamon Ferenc, Lukas Seman, Szabó Balázs, Tóth Márton, Nemanja Ubovics, Aleksza Ukropina - mezőnyjátékosok.

Az OSC a hétvégén Rijekában kezdi meg nemzetközi kupaszereplését, az Eurokupa selejtezőjében. Az ellenfelek: Partizan Belgrád, Dusiburg, Primorje Rijeka (a csoport első két helyének valamelyikét kell megszerezni a továbbjutáshoz).


VLV-VIDEÓ:


Vad Lajos vezetőedző a vlv-nek


- Szervusz, Lajos, köszöntelek az új csapatodnál, most már visszavonhatatlan, semmi nem akadályozhatja meg, hogy indulj a csapat élén. Furcsa dolgot mondtál itt a sajtótájékoztatón, azt, hogy egyszerűen mindent meg akarsz nyerni, ahol elindultok. Ez..., mégis, hogy?

- Szórol szóra így!

- A többi csapat kicsit "akadályt képez"...

- Figyelj ide..., azért írták ki a magyar bajnokságot..., a többiek is elindulnak... Nézd! Én úgy érzem, egy sportembernek nem lehet más célja, csak az, hogy nyerjen. Azt nem mondhatom, hogy "Nagyon szeretnénk negyedikek lenni!". 

- Jó hát eben azért az is benne van, hogy te reálisnak tartod, hogy erre képes a csapatod... Akkor beszéljünk erről! Mire alapozod ezt?

- A nevek alapján szerintem elvárható, de ugye, tudjuk jól, hogy a nevek alapján nem lehet nyerni, hanem csak csapatként. Ezt már tudod jól, régóta mondom neked ezt, hogy csak ha csapat van, akkor tudsz nyerni. 

Nézd, vannak új játékosok is, az eddig eltelt nyolc hét alatt a hétköznapok arra mutattak, hogy lehet nagyot álmodni...

- Akkor ezek szerint kedvezőek a tapasztalataid.

- Igen. Ilyen jó csapatom még nem volt. Minden poszton két megfelelő játékos - ez azért nagyon ritka.

- Elképzelhető, hogy a fő riválisaiddal szemben az lesz az előnyötök, hogy ti nem játszotok a BL-ben?

- Igen.

- Erre alapozol is egy kicsit?

- Igen.

- Komolyan? Na, akkor rátapintottam az egyik lényegre... :-)

- Ez régi trükk. Lehet, hogy nektek új, nekem nem. Nézd, a BL borzasztó kemény, a múlt évben is azért láttad, hogy folyamatosan utaztak szegények, én sajnáltam őket, megmondom neked őszintén. Nem normális azért néha az a versenynaptár, amit letesznek a csapatok elé. Utaznak, beesnek, majd azonnal mennek vidékre a magyar bajnokságban játszani, utána megint mennek külföldre, azért ez kemény és nagyon koptat.

- Szerinted mennyi idő kell ahhoz, hogy a te csapatod elérje az "üzemi hőfokot", mondjuk, még nem is a százszázalékot de azt a szintet, ami már a te csapatod lesz?

- Nem tudom. Nagyon sok összetevőtől függ ez, de én bizakodó vagyok, hogy ez minél hamarabb megtörténik.

- Sok sikert kívánok a szezonra és most a hétvégére is, amiről majd még külön beszélünk!

- Köszönöm szépen.



Hárai Balázs csapatkapitány a vlv-nek

- Szervusz, Pufi! Megértük azt is, hogy csapatkapitány úrnak szólíthatlak! Voltál már csapatkapitány valaha, valahol?

- Hát az "úr" enyhe túlzás és sértő is számomra... :-) - nem, nem voltam még.

- Mesélj arról, hogy mik a várakozásaid! Új csapatban vagy, egy nagyon komoly, nagyon erős csapatban, az imént elhangzott Lasjos szájából, hogy mindent meg akar nyerni...

- Úgy gondolom, ahhoz, hogy ez beteljesüljön, minden adott. Adottak a körülmények, adottak az edzéslehetőségeink, a játékosállományunk. Össze kell kovácsolódnunk és tényleg kimondhatom: a célkitűzésünk az, hogy mindenhol érmet szerezzünk, ahol elindulunk.

- Visszatárve acsapatkapitánysághoz: végigkísértem az elmúlt tíz évet, ahogy ti mozogtatok és amikor a buszban humorizáltál, sose gondoltam volna, hogy belöled csapatkapitány lesz. Felülértékeltél dolgokat magadban?

- Kicsit máshogy kell csinálnom a dolgokat és azért át kell rendeznem nekem is ezeket a feladatokat, amik majd rám hárulnak, de mondom, tényleg minden adott ahhoz, hogy ez jól sikerüljön.

- A szakmai tekintélyt kivívtad magadnak, most jön az emberi, nem?

- Az is megvan, szerintem. :-)

- Beszéljünk akkor arról, hogy nyáron pihentél, gondolom, egészségileg jól vagy, hát..., mik a tervek "más csapatban"? Vannak-e tervek a válogatottsággal kapcsolatban?

- Ez egy kicsit hosszabb megfogalmazást igényel majd később...

- Rengeteg időnk van... :-)

- Viszont nekem sajnos mennem kell majd, úgyhogy térjünk vissza egy következő alkalommal erre a kérdésre. Nem tudok sajnos most mit mondani még.

- Jó, hát akkor - az OSC-vel most több fronton indultok el, az első lépést most a hétvégén teszitek meg, mire számítasz?

- Szerintem jól sikerült a felkészülés és itt van az első megmérettetés, hogy bebizonyítsuk: ez egy jó, alakuló csapat. Természetesen azt várom, hogy mind a három mérkőzést megnyerjük.

- Köszönöm szépen. Sok sikert az új csapatodban!

- Köszönöm szépen.


VLV-ÁTIGAZOLÁSI INTERJÚK:

VLV-INTERJÚ LÉVAI MÁRTONNAL

VLV-INTERJÚ KOVÁCS GERGŐVEL


VLV-INTERJÚ MANHERCZ KRISZTIÁNNAL

VLV-INTERJÚ HÁRAI BALÁZZSAL

VLV-INTERJÚ BRANISZLAV MITROVICCSAL

VLV-INTERJÚ VAD LAJOSSAL